Jump to content
Българският форум за музиканти

Латенция и ASIO драйвери


Black Bird

Recommended Posts

  • 2 months later...
Имам проблем - <span style='font-size:14pt;line-height:100%'>невероятно</span> забавяне на звука!!!! Свиренето далече не е в реално време! :thumbs_up::(

 

Идеи?

 

Здравейте, аз сам нов тук, но мисля че мога и да помогна с този проблем.

Моята бракма е с проецесор 500 мхз и рам 256, гадна аудио карта и вупреки това си свиря с гитар фх 2.6 Първоначално и аз имах този проблем с latency-to но после бъзикнах настройките на програмата и заработи. Таа отиваш в Options на самата програма и оттам правиш честотата на звука/сигнала да е максимална 44или48 khz не съм сигурен. Пробвай и различни комбинации с Input/Output devices , както и Alt duplex mode.

Би трябвало да върви, въпреки всеобщото мнение, че ако нямаш PC с поне 2 ГХЗ и 1 гигабаит рам, не можеш да си провериш пощата даже. :)

Ето и system requirements от сайта на Guitar FX Box:

System requirements:

 

* 16-bit Sound card with drivers supporting DirectSound (win9x/Me) or WDM streaming (win 98/Me/2k/XP). Program should work with any 16 bit full duplex (or at least half duplex - like SB16/AWE32/64) sound card. Full duplex means that the sound card is capable of simultaneous recording and playback - this feature is present in most sound cards. However, the best results can be achieved with newer PCI sound cards.

* CPU Pentium 166 MHz Minimal. Pentium 300 MHz, or faster recommended.

* Operating system Windows 9x/Me/2k/XP,

* DirectX 6 or later installed in the system. Click here for some useful links for DirectX core, and drivers.

Goog Luck :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хорица , цащо изобщо се мъчите с тази архаична програма . Самата програма е гола вода , инсталираш си Амплитюб Лайф и забравяш за случая .

Спомням се преди доста години бях изровил тази Guitar FX Box и даже и се радвах , но вече сме 2008 и има доста по-нормални и функционални програми .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що не пробваш AMPLITUBE 2 live ;)

Редактирано от Chrysalid
Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблем - във vst хост gr3 върви, но, ако го пусна самостоятелно, компът се рестартира... помня, че двойката вървеше нормално, но пък тогава не бях с xp 64...

 

оказа се, че asio4all не работи на 64-битови системи, щот бил писан на асемблер... така и не успях да изпитам това висше благо и сега ми трябват други пинизи да намаля латенцията, с която свиря, тоя път на amplitube 2... не е толко зле, ама и не е добре... има ли въобще такива?

 

също тъй, как да запиша свиреното с amplitube? открих вече, че мога да го приложа като ефект върху чист трак в reaper (примерно). има ли начин да си чувам кво свиря, а и в трака да бъде записана "жицата", не "чистото"?

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах същия проблем, но понеже съм с Криейтивска звукова карта и го разреших с KX Driver. Нямам идея ти с каква звукова карта си, но би трябвало да има разрешение и на твоя проблем...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

записвам с звукова карта (външна usb-2) Tascam US-122L,

хардуерен compressor behringer на Cool edit Pro и Cubase.

Можете ли да ми предложите софтуер който да синхронизира

записаните китари, да изглади известната динамика спрямо ритъма и изчисти латенцията.

Искам да поясня че не става въпрос да оправям дървено изсвирени китари

а леко и финно изглаждане.

Благодарим предварително :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами до тук май нищо не е ясно. Всичко това се прави лесно и с Кюбейса, и дори с Куул едита, ама новите, мултитрак версии. програми от типа автоматиченмикс-мастеринг още не са измислени. Това го върши задкомпютърното устройство. :thumbs_up:

Редактирано от Chrysalid
Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет хора , можете ли да помогнете .Имам проблеми с реалното свирене при ползването на RevalverMK2 и не само ...Пускам въпросната програма през Cantabile Lite ... за да мога да запиша евентуално ,но възниква проблем - прекалено много се забавя звука ..дрънна един път и се чуе след некви секунди ..дори понякога по-малко от секунда , но се пак е осезаемо и пречи за звукозапис . Дали трябва да сменя звуковите драйвари или ? Имате ли идея за някои добри драйвари ... настоящия е soundmaxhd боклук някакъв ....ако можете ми помогнете . Имам и още едно въпросче - някой знае ли дали е излезнала версия на Ревалвера включваща output file ..чрез ,която да може да се записва нормално вече ? Или пък някаква добавка ? :):cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен АСИО4АЛЛ пък изобщо не бачка. На две различни машини, два различни ОС-а (ХР и Глиста). Пълна скръб, не знам защо така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се, че работата с Ableton Live Lite 6.0.1 не е толкова сложна, но сега имам проблем с delay-а. Да речем когато има записани барабани и след това се опитам да запиша друг инструмент изходния сигнал, който чувам се забавя много и това бърка цялата работа - получава се пълна каша. Някой ако е на ясно как да намаля този дилей до минимум, моля да ми обясни как.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

даваш байпас на всички ефекти , които са сложени , намаляваш латенсията от АСИО драйвера (ако ползваш такъв) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.