Jump to content
Българският форум за музиканти

Латенция и ASIO драйвери


Black Bird

Recommended Posts

много странен проблем

 

не би трябвало да го има

 

асио4алл работи в отделен слой на аудио драйвера

 

може би ще има файда ако пробваш да смениш sample rate на А4А на 41кхз, на колкото ти работи и "нормалния" звук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че в ГРиг-а нали затова има вграден плеър. Даже 2 пеъра има, които могат да се синхронизират. Зареди в него бакинг трака и си свири на воля.

 

Там обаче има една опция (на горния), която ти позволява заредения в момента ефект (пресет) да "оцветява" просвирвания трак. Трябва да я махнеш.

 

Дани съм помогнал.

Вярно ве :wall: :wall: :wall:

"Mалко ъкъл да имаш - на време да ти дойде" :wall: :wall:

 

 

 

това засега оправя ситуацията, но въпроса си остава ей таkа от интерес.

 

на 44 КХЦ или (32 za mini DVD и 48 za DVCAM и DVC PRO 25) с AVID - ецо - Монтажен софтуер.

Не знам къде точно се гледа за "нормалния" звук

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

АСИО драйверите по "рождение" са едноклиентни - не позволяват работата на повече от едно устройство/програма едновременно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря, проблема продължава да е на дневен ред.

Пресли, с КХ няма такъв пиниз, а аз други драйвери не бях ползвал.

Ще погледна

Craig Публикувано на Dec 11 2006, 12:55 PM

  Има едно влечуго, наречено VAC (Virtual Audio Cable).

т'ва и ще докладвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте! Имам проблем с латенцията на SoundBlaster Live-a ми и Reason 3. Значи, латенцията е прекалено голяма и се чудя как да я намаля. В настройките (на Рийзън) има една опция Buffer Size, която съм я намалил до край (256 семпли) и ми показва Output Latency: 5 ms, което би ме устройвало, ако наистина бе толкова, но определено не е. Опитах да задам някаква стойност на Latency Compensation, но без никакъв ефект... Искам да добавя, че не съм използвал никакви ефекти и прочие глупости в самия Рийзън - пуснати са само миксера и някакви семпли да свирят. Сега, предполагам че мизерията идва от драйвърите на звуковата карта, които са си уиндоуски. Но не знам какви други да търся... Така че някаква насока? Принципно съм си играл и със Native Instruments B4 и там нещата са супер откъм латенция - не се усеща, но при Reason-a нещата са зле. Някой да има някакви идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да изтеглиш от някой торент сайт Asio4All драйвер и го интсталирай - намалява закъснението но не се увличай щото почва да пука . най добър според мен е вариант около 28-30 мс закъснение . Естествено след като инсталираш драйвера трябва да го приложиш и към Рийзъна . но това е компромисно рещение - най доброто е знаеш -. нова аудио карта . доколкото знам около 250-300 лева са цените на най евтините с малко закъснение . успех .. Цеко :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте -

не е нужно да се тегли торент - това е безплатна програма, и работи стабилно. Но моя съвет към колегата е да си изтегли кХ драйвера, защото така саундбластера става многоканална карта, и ако прочете по внимателно за настройките под асио ще има наистина 6 изхода и поне 4 входа, в зависимост от картата- дали има преден панел или не.Ето линкове

www.asio4all.com

http://kxproject.lugosoft.com

 

а ето и линк към настройки за картата и вст каналите към кюбейс...

http://members.home.nl/nahutec/kxtutor/cubase/kxcubasesx.htm

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един малък въпрос за драйвърите... :metalist:

Кх драйвъритеуниверсални ли са.

И кой е по-добрият вариянт Aso4all или вграденото Asio към драйвърите на картата?

 

П.С. Моята карта е М-Audio 2496 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що приключих с овладяването на щетите от интсалиране на КХ драйвер - наложи се да преинсталирам наново Креатива барабар с драйвери ръчно и т.н. не знам дали само при мен се е получило но КХ драйверите направо скапаха цялата система защото Креатива отказа напълно - верно е че звук излиза но има един куп настройки и взаимовръзки които се съмнявам човек който не е много на ти с компютрите дали може да ги направи . аз затова съм на мнение че Аси4ол е по добрия вариант не си пречат с Креатива и т.н. но всичко е въпрос на лично мнение ... :) Цеко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един малък въпрос за драйвърите... :)

Кх драйвъритеуниверсални ли са.

И кой е по-добрият вариянт Aso4all или вграденото Asio към драйвърите на картата?

 

П.С. Моята карта е М-Audio 2496 :)

 

Kx драйверите са само за карти на Creative. Драйверите на М-Аудио за картата ти, особено за толкова стар и популярен модел са най-доброто което можеш да ползваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цеко, благодаря! За карта пари няма да мога да отделя, за т'ва ще я карам на тази лайв-ка.

 

Значи, аз си иснталнах Асио4ал, пуснах го през Рийзъна, обаче от там излиза само едно брутално пращене, независимо от семпъла, който заредя - било то няква китара или пиано, някакъв пад или дръм. Тва пращене не е като пукането, което се появявя, когато зададеш прекалено малка латенция. Като си върна нормалните драйвъри и нещата се оправят. Некви идеи?

Редактирано от Nifelheim
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз ти казах че не бива да се прекалява с намаляването на закъснението . между другото моя креатив няма асио драйвери и трябва да се инсталира Кюбейс за да имам асио драйвери в компа - програмата върви с драйвери . те са със закъснение 46 мс което се усеща но е по добър вариант от драйверите на Креатива - там говорим за 256 мс . а когато инсталирам Асио4ол нагласям закъснението на 28-30 мс - при мен този вариант работи без пукане и закъснението е поносимо а на някой бленди и не се усеща . е ако искаш да правиш ударни изсвирени в реално време на миди клавиатура - сори за тоя случой май ще ти трябва по скъпа карта със закъснение от 5-6 мс да речем . но пак казвам - закъснение от 28-30 мс е поносимо и при положение че програмата има куантайз няма да е проблем да се работи . но пък Кюбеса има риъл тайм куантайз и затова препоръчвам да се работи с нея още повече че тя си кореспондира чудесно с Рийзъна т.е. може да ползваш саундите от Рийзъна а да работиш с Кюбейс- има си отделна опция за това - е трябва да имаш и поне 512 РАМ разбира се .... Абе Рийзъна е хубава програма ама е профилирана и аз понеже правя главно рок не я ползвам много много - има и по добри варианти .... но това е лично мнение ... Цеко :) :) :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.