Jump to content
Българският форум за музиканти

Nifelheim

новаци
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Nifelheim

  • Рожден ден 01/15/1987

Contact Methods

  • ICQ
    292959995

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Nifelheim's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Аве, пичове или аз съм достатъчно пиян, или сте сменили вокалите на песента. Сори, че пиша в тая тема, ама не ми се почваше нова. А за вокалните партии, честно казано повече ме кефят старите. В смисъл, flow-a на старите лирики е по-добър. Имаше повече усещане. От друга страна клавирите сега са по-добре. В крайна сметка, стария вариант ме кфеше повече. Добре че го имам на хдд. :Р П.С. Сорри за намесата...
  2. Nifelheim

    Midi в Reason

    гра. то и аз имах подобен проблем - провери дали си свързал правилно миди кабела. ИН на кабела трябва да е в АУТ на клавира и АУТ на кабела да влиза в ИН на клавира. Т.Е. да са разменени. Пробвай и виж дали така ще да стане.
  3. Гра. Хора, търся някакви ресурси за Леб и сол - midi, gp3/4/5, ноти. Трябват ми с клавирни партии, общо взето извлчения само на китарата няма да ми свършат никаква работа, но предполагам че биха се харесали на китаристите из форумо. Ето тук съм качил всички неща до които успях да се докопам из п2п мрежите и други подобни. Ако някой може да ми помогне ще съм благодарен. Ай, със здраве...
  4. Ми, името което пее е Лиляна, всъщност. Така е и на студийня запис, на концерта и в самата оригинална народна песен. (;
  5. Кликваш на ника на потребителя -> Find Member's Posts... (; [EDIT:] опа, изпревариха ме. сори...
  6. Амм, аз точно казах, че не е проблем с намаляването. Или поне няма нищо общо с пукането, което се чува, при прекалено избичена латенция. Просто звука който се чува от семпълите е един много дистортнат и специфичен... Както и да е. Имам идея от кво може да е и като се прибера в нас ще пробвам. Пък и ще взема да изпробвам Кюбейс, да видя за какво става въпрос. Щом може да бачка с рефилите на Рийзън... Благодаря, пак!
  7. Цеко, благодаря! За карта пари няма да мога да отделя, за т'ва ще я карам на тази лайв-ка. Значи, аз си иснталнах Асио4ал, пуснах го през Рийзъна, обаче от там излиза само едно брутално пращене, независимо от семпъла, който заредя - било то няква китара или пиано, някакъв пад или дръм. Тва пращене не е като пукането, което се появявя, когато зададеш прекалено малка латенция. Като си върна нормалните драйвъри и нещата се оправят. Некви идеи?
  8. Здравейте! Имам проблем с латенцията на SoundBlaster Live-a ми и Reason 3. Значи, латенцията е прекалено голяма и се чудя как да я намаля. В настройките (на Рийзън) има една опция Buffer Size, която съм я намалил до край (256 семпли) и ми показва Output Latency: 5 ms, което би ме устройвало, ако наистина бе толкова, но определено не е. Опитах да задам някаква стойност на Latency Compensation, но без никакъв ефект... Искам да добавя, че не съм използвал никакви ефекти и прочие глупости в самия Рийзън - пуснати са само миксера и някакви семпли да свирят. Сега, предполагам че мизерията идва от драйвърите на звуковата карта, които са си уиндоуски. Но не знам какви други да търся... Така че някаква насока? Принципно съм си играл и със Native Instruments B4 и там нещата са супер откъм латенция - не се усеща, но при Reason-a нещата са зле. Някой да има някакви идеи?
  9. Мерси. Поръчах си от там. дано се домукне скоро. (:
  10. Добре де. Тази кирилица сериозно дразни. Всеки път когато се пуска мнение или се търси нещо из форума трябва да се изключва. Не може ли да се пусне по дифълт да е изключена, пък хората които си нямат кирилица на компюъра да си я пускат? Търсих из настройките на профила ми отнякъде да я изключа, но не намерих... И още едно малко бъгче. Когато си влезнах във профила до инбокса ми пишеше че имам едно съобщение. Когато влезнах в него имах 5 и после си изписа правилното. Не че е нещо кой знае кво, ама да се знае че го има. Ай, със здраве!
  11. Днес бях точно там и нямаха в наличност. Казаха че до месец-два ще пуснат нов тираж, а до тогава ще трябва да чакам. Та, в момента ако някой продава Елементарна теория на Хаджиев би ли споделил? А и ако знаете някой друг магазин от който може да се купи, също не би било зле.
  12. опа, значи аз имам Йовано Йованке изпълнението на Леб и сол на .гп3 формат. Ако някой се интересува да свирне и ще му го пратя.
  13. Абе, честно казано си зависи и с каква нагласа отива публиката на концерт. В смисъл, аз лично когато ходя на даден концерт имам някакви очаквания и представи за това какво ще е там. Примерно, ако ходя (ама явно ще пропусна) на Al Di Meola, очаквам повече безпогршност отколкото шоу. А ако ходя някъде само за да се забавлявам (примерно по клубчета), не обръщам толкова внимание на свиренето и се радвам на купона... Така че си зависи и от претенциите на самата група, която свири и от очакванията на публиката. Разбира се, прекаленото "музикантстване" или прекаленото простеене вингаи дразнят.ю, няма спор по случая.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.