lyu_records Публикувано Септември 24, 2014 Публикувано Септември 24, 2014 Идеята да се захранва от стабилизирано външно 12V захранване с цел да е малко. Колегите на вън са го напъхали в това: Предполагам че за някои от вас би била интересна тази тема. 2 Цитирай
Gregg Отговорено Септември 24, 2014 Отговорено Септември 24, 2014 Играл съм си доста с подобни играчки (те са точно това), но този траф за реверб така и не можах да го харесам как звучи като изходен, но това си е лично мое мнение. Има подобни, че и по-добри руски лампи на смешни цени (със забележката, че отопленията им дърпат малко повече ток), така че няма смисъл да се копира едно към едно със същите лампи. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Септември 25, 2014 Автор Отговорено Септември 25, 2014 Вариантите са много и най различни, стига човек да има достатъчно свободно време. Ето го същия бръмбар с 12ax7/12au7, а на скоро попаднах из нета на един обещаващ преамп "хайгейн" на подобен принцип от към захранване с 2бр 12ax7 ако му се сложи и една крайна ламБа нещата може да загрубеят. Цитирай
synchu Отговорено Септември 25, 2014 Отговорено Септември 25, 2014 Пак си е интересна занимавка. Прослушах два три запис в нета на първия и нещо не можах да го харесам много, но това като нищо може да е от записите. А иначе като сложиш голямата лампа, вече изискванията към захранването стават други, но и звукът ще е друг Схеми за single ended усилватели бол, иначе. Цитирай
lyu_records Отговорено Септември 25, 2014 Автор Отговорено Септември 25, 2014 Нещата не са обективни гадни инструменти, кофти говорители и още кво ли не. Цитирай
Gregg Отговорено Септември 25, 2014 Отговорено Септември 25, 2014 (Редактирано) ...а на скоро попаднах из нета на един обещаващ преамп "хайгейн" на подобен принцип от към захранване с 2бр 12ax7... Хайгейн къртачки стават и с 2 такива "моливчета" + още едно за крайното, но истината е, че това са половинчати решения. При малко по-големи размери, двутактно стъпало и нормално захранване възможностите са още по-големи, както ще видите скоро от две демота, които заснех на моя 246 практис амп, който е изцяло на основата на подобни субминиатюрни (мисля, че в Семпли бях пуснал един тийзър преди време). Редактирано Септември 25, 2014 от Gregg Цитирай
lyu_records Отговорено Септември 25, 2014 Автор Отговорено Септември 25, 2014 Колега сподели малко повечко за практис ампа. Цитирай
Gregg Отговорено Септември 25, 2014 Отговорено Септември 25, 2014 Той става и за лайв свирня между другото - с един кабинет 4х12 5 вата вдигат доста шум Цитирай
lyu_records Отговорено Септември 25, 2014 Автор Отговорено Септември 25, 2014 Какви лампи си ползвал и колко. Цитирай
Fats Отговорено Септември 26, 2014 Отговорено Септември 26, 2014 Нещата не са обективни гадни инструменти, кофти говорители и още кво ли не. И най-вече отвратително смачканият звук в нета. Кой смее да твърди, че слуша музика като пуска през компютъра разни мр3, флакове и т.н.? Въпреки това, непрекъснато има "познавачи", които сравняват саунда на един или друг музикант, инструмент или усилвател на базата на това, което чуват през устройства за компромисно и евтино възпроизвеждане на звука... 1 Цитирай
Gregg Отговорено Септември 26, 2014 Отговорено Септември 26, 2014 Какви лампи си ползвал и колко. Преамп -2 бр, фазоинвертор - 1бр, общо 3 бр 6Н17Б-В. За други видове звук може да се пробват и други подобни с повече или по-малко гейн примерно 6Н16Б или 6Н21Б. В крайното стъпало също ще кажа, но за по-интересно първо дайте някакви предположения Цитирай
emosms Отговорено Септември 26, 2014 Отговорено Септември 26, 2014 (Редактирано) С мосфет крайно стъпало? Може ли да се симулира насищането на крайната лампа това с чипа 1044 изглежда супер компактно решение, дано не оцветява звука нещо Редактирано Септември 26, 2014 от emosms Цитирай
lyu_records Отговорено Септември 26, 2014 Автор Отговорено Септември 26, 2014 Според мен човек ако се захваща да прави подобно нещо трябва да си избие от главата идеята за симулация на каквото и да е било бурканите, в случая апроветките, на браточките са си чук! На колегата усилвателчето лично мен много ме радва и мисля, че за вкъщи едно такова с един TS 808 може да направи съседите по-щастливи Колко са гейн секциите на преампа? Аз лично идея си нямам от де си ги извадил тия ватове с моливчета, а и колегите на лазера са се справили чудесно с неръждавейката! Цитирай
Gregg Отговорено Септември 27, 2014 Отговорено Септември 27, 2014 Може ли да се симулира насищането на крайната лампа Защо да се симулира, след като вместо разни "помпи" и умножители с един нормален трансформатор и още две лампи правиш крайното стъпало, иначе малко закърпена става работата. В началото и аз се бях увлякъл по разни импулсни и прочие захранвания, но в крайна сметка не пестиш чак толкова място и защо човек да си усложнява живота допълнително. Разбира се такива трансформатори в магазина не се продават, но не е проблем да поръчаш да ти направят каквото трябва. Колко са гейн секциите на преампа? В режим хайген работят 4 гейн секции, при драйв режим 3 секции. Аз лично идея си нямам от де си ги извадил тия ватове с моливчета.. Вадят се без проблем, просто трябва да подбереш подходящите лампи и да ги вкараш в съответния режим. Цитирай
Recommended Posts