Jump to content
Българският форум за музиканти

Забавна простотия


Recommended Posts

ИЗ ДИПЛОМНАТА РАБОТА НА СТУДЕНТ ОТ "НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ".

Пиано : Пианистите са интелектуалци и знаят всичко откакто са учили теория, хармония и композиция в колежа. Повечето от тях загатват със собствено съмнение и обикновено са безцветни. Те трябва да имат големи ръце, но често нямат. Те били обществено отхвърляни като млади. 16 Прибират се вкъщи след концерт и си играят с играчки-войници. Пианистите имат специална любов – мразят връзки с певици. Ако говориш с пианиста по време на почивката му, той ще се отнесе снизходително.

 

Китара: Джаз китаристите никога не са много щастливи. Дълбоко в себе си те искат да бъдат рок звезди, но са стари и прекалено много. В знак на протест, имат дълги коси, дебнат за групички, пият много и свирят прекалено силно. Китаристите мразят пианистите, защото те могат да изсвирят десет ноти наведнъж, но китаристите пък могат да свирят по-бързо отколкото пианистите. Колкото повече китаристът пие, толкова по-високо става напрежението. Тогава барабаниста почва да свири по-сложно и тромпетистът духа в неговия тромпет. За съжаление светът на саксофониста рухва, защото той вече не е най-важният инструменталист на сцената. А пианистът се опитва да потуши бурята. Ако говориш с китариста по време на неговата почивка, той ще ти зададе лични въпроси относно твоята 14-годишна сестра.

 

Бас: Басистите не са ужасно умни. Най-добрите басисти не са доволни от тяхното ограничение чрез свирене на прости линии и рядко свирят сола. По време на най-добрите музикални моменти, басистът трябва да опъне здраво струни и да грухти като животно. Басистите са надарени с големи като лапи ръце и винаги са склонни към несръчност. Ако говориш с басист по време на неговата почивка, той няма да бъде способен да ти отговори или изобщо не те слуша.

 

Барабани : Барабанистите са основата. Тяхната специфична персонализация може да се променя, но те винаги са крайни. Барабанистът може да е най-забавният човек на света, или най-голямото психо, или най-големият миризливец. Барабанистите никак не са лесни поради многото шеги за тях, повечето от тях процъвтяват от факта, че не са наистина музиканти. Практика е пианистите успешно да унижат барабанистите. Те трябва да свирят толкова силно, за да могат те самите да се чуват поради 17 всички чинели и барабанчета около тях. Извън безнадеждността, някои от барабанистите приемат стероиди, които ги правят високо раздразнителни. Когато са ядосани, свирят още по-шумно. Ако решите да разговаряте с барабаниста по време на почивката му, винаги бъдете предпазливи да не го дебнете.

 

Саксофон: Саксофонистите си мислят, че те са най-важните инструменталисти на сцената. Следователно, те са импулсивни и поземлени. Те знаят всички парчета на Колтрейн и Бърд, но имат свой собствен звук, микс от Колтрейн и Бърд. Те правят необикновено дълги сола, които се простират на шир, но никога просто не спират. Те се упражняват тихо, но силно, докато другите хора се опитват да свирят. Те са обсебващи. Саксофонистите спят със своите инструменти, забравят да вземат душ и са мръсни. Ако говориш със саксофонист по време на неговата почивка, ще чуеш много извинения по отношение на несигурността му.

 

Тромпет: Тромпетистите са мислено преднамерени и ходят наперено. Те често са бивши колежански играчи. Тромпетистите са много атрактивни за жените поради набъбналите си устни. Много от тях пеят: заблудени от критиките към тях те решават, че дори и Луис Армстронг и Чет Бейкър не са зависими от това дали си черен или бял. Ако пристигнете по-рано за сесията, може да станете свидетел на специална тромпет –игра. Правилата са : свири възможно най-силно и най-високо. Победител е този, който изсвири най-високия и най-силен тон. Ако говориш с тромпетиста по време на неговата почивка, той може да признае, че любимият му музикант е Майнард Фъргюсън, безмилостният Господ на високо-шумното тромпетиране.

 

Тромбон: Тромбонът е познат като защитник, глас като тембър.”Слушай”, се опитва да каже в мъжкият тенор диапазон, „Защо никоя банда не ме иска в групата?”. Тромбонистите обичат да свирят 18 бързо, защото нотите са им неразличими и по този начин са имунизирани против критика. Повечето тромбонисти са свирели на тромпет в по-ранните си години, тогава решили, че не искат да се разхождат наоколо със странно деформирани форми на устните. Сега те мразят тромпетистите, които все някак успяват да впечатлят жените с обезобразеността си. Тромбонистите са обикновено високи и слаби, с отчаяни лица. Не ядат много. Те трябва да са много дружелюбни, защото никой в действителност не се нуждае от тромбонист. Ако говориш с тромбонист по време на почивката му, той ще те пита за група и ще се опита да ти се предложи.

 

Вокал : Певците са най-критичните творения от целия мощен джаз свят. Те са поставени в тестово положение, за да тестват техните музикални възможности за наказание. Те не са от света на джаза, но са вкарани там тайничко. Пример: млада жена играе незначителна роля в колежански музикален театър. Един ден заблуден местен вестник публикува критика за нейното пеене и го определя като „джази”. Воала! Звездата се роди! Бързо тя научила „ My funny Valentine”, „Summertime” и „Route 66”. Нейната репетиция е завършена, тя станала жертва на музикален тероризъм. Музикантите бягат от оркестрите така, както тя се доближи до него. Тези , които трябва да останат, усещат пълната лудост в света на джаза. Вокалистите трябва да се опитат да те привлекат , да докоснат публиката с поглед, да повярват в своето присъствие, дори когато говорят между тоновете. Не падай в този капан! Огледай се, покажи ясно отвращението си. В противен случай другите музиканти ще те отбягват по време на почивката. Случайно ако говориш с певец по време на почивката му, ще те представи на неговия „мениджър”.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.