flyaway Отговорено Май 31, 2014 Отговорено Май 31, 2014 И аз ще те посъветвам да не си купуваш китара с тремоло. Особено за първа китара. Голяма грешка. Вкарваш си таралеж в гащите особено с евтините китари с тремоло. Разгледай и тук може да си харесаш нещо http://rockshock.eu/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/6-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8.html Ако имаш възможност вместо евтин усилвател може да разгледаш и ето това http://rockshock.eu/%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE-pa/%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8/%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8-vox-lead-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B8.html Цитирай
Lachko0o Отговорено Май 31, 2014 Автор Отговорено Май 31, 2014 добре ще потърся из града и близкиките градове и сайтовете и дано се намери нещо което мога да си позволя. Мерси на всички за помощта Цитирай
Lachko0o Отговорено Май 31, 2014 Автор Отговорено Май 31, 2014 сега попаднах на тази китараENJRVSCH1 Special II Vint. Sunburst Как е тя според вас? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Май 31, 2014 Отговорено Май 31, 2014 (Редактирано) Идеална е! Купувай смело и безотговорно! Редактирано Май 31, 2014 от Георги Тотев Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 31, 2014 Отговорено Май 31, 2014 По-добре е от Cort-овете, слагай още 100лв за усилвател от базара и се хващай да свириш. Цитирай
flyaway Отговорено Май 31, 2014 Отговорено Май 31, 2014 И още нещо да ти кажа за усилвателя, може да прозвучи странно, но не ти е жизнено необходим за да си свириш техническите упражнения вкъщи, въпреки че си с електрическа китара. Така че, ако в момента нямаш пари за него по-добре си вземи китарата и започни да свириш без усилвател, събери пари за по-добър и тогава го купи след време. Вкъщи имам усилвател, преходник за китарата за PC-to за да го ползвам с GuitarRig5, VOX AmPlug, дори си взех и wireless за да не ми се мотаят кабели в краката и въпреки това в 90% от времето свиря на нея unplugged / без да я включвам никъде. Освен това първите поне 6 месеца ще можеш да свириш макс по 20 мин. на ден просто защото пръстите ще те болят доволно много Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Юни 1, 2014 Отговорено Юни 1, 2014 (Редактирано) ^ Усилвателят си е важна част от звука, а когато свириш на "сухо", не си чуваш както трябва почти нищо от саунда. Затова има акустични китари : по - добре си вземи такава, ако няма да я включваш. Това за 6-те месеца не знам откъде го измисли, но ако говориш от твой личен опит, нещо ми подсказва, че свириш 1 път седмично за по 20 минути Защото при мен дори и да не съм свирил от доста време, не ме болят никога пръстите повече от 2-3 дена, след което загрубяват възглавничките и мога да свиря неограничено време, стига да не прекалявам с извиването (bend) на струните. Не, че съм някакъв критерий, само споменавам, защото останах с впечатление, че свиренето на ел. китара е едва ли не мазохистично изживяване :D пс. Послушай ме за усилвателя, или си смени китарата с куха! Някой ден ще ми благодариш. :D Редактирано Юни 1, 2014 от Vasil Pavlov Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 1, 2014 Отговорено Юни 1, 2014 ^Бе и аз не съм критерий,но рядко се пускам през усилвател в къщи,дрънча си на сухо китарките ми звучат прилично като акустика,въпреки,че са електрически. Цитирай
flyaway Отговорено Юни 2, 2014 Отговорено Юни 2, 2014 Когато си съвсем начинаещ и още не ти се е оформило основното загрубяване на кожата не ти се разминава само с 2-3 дни. След време когато вече ги имаш мазолите тогава, да. Аз лично първата година когато се разделят пръстите и се синхронизират двете ръце свирех почти всеки ден до откат, т.е. докато пръстите започнат да ме болят толкова, че да не мога да пипам струните и сменях кожа на всеки 2-3 седмици. Незнам защо но нещата с болката при мен чувствително се подобриха няколко седмици след като смених струните от 9-ки на 11-ки защото късах 1-ва струна доста често. Bending правя много често, вероятно е заради това Между другото 2 слоя Каноколит-Б (медицинския) върху пръстите върши чудеса когато го нанесеш преди да почнат да те болят, това обаче го открих доста късно за съжаление. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 2, 2014 Отговорено Юни 2, 2014 И аз си дрънча доста упражнения на сухо с електрическа, но усилвател си е нужен за да научиш правилно техниките на звукоизвличане и заглушаване. Упражненията с гейн са жизнено важни. След 6 месеца свирене като се включиш към усилвател може да се шашнеш какво мазало правиш AmPlug също си е вариант, но нищо не може да се сравни с хубав усилвател. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 2, 2014 Отговорено Юни 2, 2014 Аз винаги съм "проповядвал" свиренето както акустично, така и с АМР. И двете си имат предимства и недостатъци и съвместната им употреба е само в плюс. В къщи и аз жуля само ънплъгт. Цитирай
Recommended Posts