Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, досега не се бях сблъсквал с подобен проблем затова се обръщам към вас с надеждата за отговор различен от носи я на лютиер. (Естествено ако може да се оправи без нужда от специални скъпи инструменти.)

Проблемът е глух звук при удряне на което и да е прагче и свободна 6-та струна. Ето тук може да чуете:

https://soundcloud.com/genatawa/deaf

Бриджът, нъта си изглеждат нормално струната не се опира на никои прагчета и е на височината на останалите струни.

Ако имате идея за оправия, би било супер да я споделите. :)

Отговорено (Редактирано)

Ще опитам, така и не проверих дали имам останали някъде из къщи стари...

Не открих утре ще взема, ще опитам и ще пиша.

Междувременно някои ако има друга идея да пише :P

Редактирано от genatawa
Отговорено

Имах същия проблем на едно Les Paul копие, много е възможно хич да не е от струните, понеже колкото и да ги сменях, при мен никога не се оправи.

Нова ли ти е китарата (не нова като от магазина) или с времето заглъхна?

Отговорено (Редактирано)

Не е моя китарата един приятел си я купи преди около 6 месеца не съм го питал дали като си я е взел го е имал този звук нямах възможност.
Ще го попитам утре а ти успя ли да оправиш твоята?

Редактирано от genatawa
Отговорено (Редактирано)

Е ква е тая куца китара няма ли да кажеш все пак,записал си,пусни една снимка или кажи мдел,колкото и добронамерени хора да има тук ги мързи да фърлят боб,е аз да се напраим на предполагащ ,някъде или седлото или нъта души тона.

Тури графит от молив в леглото на нъта,настърган де,стари номера са това,и навий новата струна да е 3-4 намотки около ключа,като струната е към главата на грифа

Редактирано от Hillbilly
Отговорено (Редактирано)

^Щях да слагам снимка на хвърлен боб като я пусна темата, ама викам да не изгрубявам :> Сложи една две снимки на китарата наистина. 

Редактирано от G.Varbanov
Отговорено

От това, което мога да видя, nut-ът е ужасно висок и много грубо и дълбоко изрязан. Това може да обясни глъхнене на свободна струна, но не знам дали може да е причина за звука по целия гриф. Друго нередно не виждам от снимките. Най-сигурно е да я погледне специалист.

Отговорено (Редактирано)

Друго,което ми идва на акъл,(дето го нямам :greenangel: ) вдигни малко седлото,а се вижда,че от към потовете болтчето е по-ниско от горното,врътни с един шестогран половин-един оборот да вдигне,долното,защото това е основния натиск там на струната към тялото.

Първо свали натега на струната де,че ще изпусне китайската резба,после настрой и кажи има ли промяна.

Редактирано от Hillbilly
Отговорено

тая китарка реве за лютиер просто

мани не се занимавай с работата на спецовете

прати я при някой да я оправи

тук в България си имаме страхотни спецове, които ще я оправят

Отговорено (Редактирано)

Ето това е проблема:

jnpDaQhMdDDXj.jpg

Как трябва да изглежда добре направен nut :

Guitar_nut.jpg

Ако не сте уверени в действията които трябва да извършите, по-добре се доверете на специалистите.

nut.repair.jpg

Редактирано от ciriljhonson