vlado1113 Публикувано Октомври 1, 2006 Публикувано Октомври 1, 2006 Много го хвалят но мен нещо не ме кефи. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Всички тези педалчета правят звук в комбинация с усилвател. На мен ми се струва безпредметно да говорим за звука на педала сам по себе си. Rat-a е дисторшън като дисторшън, нищо различно. Той има повечко гейн от братчетата като Tube Screamer, SD-1, DOD250, DS-2, и др. Не знам каква ти е мисията да разпитваш за разни камиончета, но ако си търсиш звук, е хубаво да кажеш какво свириш. Универсален звук няма. Цитирай
vlado1113 Отговорено Октомври 1, 2006 Автор Отговорено Октомври 1, 2006 (Редактирано) ^Ами свиря от всичко по малко за собствено удоволствие. Не съм професионалист. Свиря си в къщи и записвам в компютъра с CUBASE и като гледам ще си правя DI Box. ( Ако някой е правил да даде работеща схема, че нещо линковете на темата за DI Box не работят.) Иначе харесвам ритъм саунда на BUSH, TALISMAN, NIRAVANA, METTALIKA а за соло Yngwie Malmsteen. Задавам въпроси за най-различни педалчета, защото в компютъра с GUITAR RIG и AMPLITUBE горе долу изкарвам някав приличен звук. Но имам един правен Маршал маи е правен от някав руски модел и един правен дистър вързвам към него. С Маршала няма проблем звучи но като вържа дистера и много размазва звука и даже дразни. Затова търся нещо добро като дистер или оувърдраив. Евтиме ще те черпя за схемата на yjm 308 в момента работим по нея с баща ми. Редактирано Октомври 2, 2006 от MDFk Цитирай
vlado1113 Отговорено Октомври 1, 2006 Автор Отговорено Октомври 1, 2006 Вижте може би питам като малоумник но мисля че на моя правен усиловател няма драив или преамп. Нямам потенциометър драив. Като включа китарата в него свири само чиста китара, няма изкривяване на звука. Копчетата ми са надписани така: Presense, Bass, Middle,Treble,Reverb,Volume 1, Volume 2. Обяснете ми сега имам ли или не? Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 Ами би трябвало да се появи изкривяване като надуеш Volume на приблизително повече от половината,но ако усилвателя ти е 50-100 вата ще е болезнено...Или иначе казано при ниско ниво на звука нямаш дист.За тoва и Marshall са измислили "Master Volume". А преамп си имаш,но просто не криви звука. Решението е някакъв дист преди усилвателя,или барникане по схемата. Цитирай
LOE Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 и защо точно тоя дист? според мен е прекалено лек и прекалено скъп поради славата която му се носи още от миналото има нови ефекти, на много по добри цени, които освен малко могат да имат и много гейн Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 Той май има идея по-скоро да си го сглоби. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 ...Иначе харесвам ритъм саунда на BUSH, TALISMAN, NIRAVANA, METTALIKA а за соло Yngwie Malmsteen... Бива ли с толкова грешки, тцъ-тцъ-тцъ... П.П. Правил съм ДИ БОХ по схематa от ТОЗИ линк. Цитирай
Efo Отговорено Април 20, 2007 Отговорено Април 20, 2007 Аз лично много харесвам Proco Rat - поне от семплите които сам слушал из нета - от офицялния сайт, от любители, от DIY сайтове - има много специфичен звук който доста прилича на Tube Screamer-a. Операционният му усилвател LM308 трува около 5-8 лева Цитирай
kolio_k Отговорено Април 20, 2007 Отговорено Април 20, 2007 По мое мнение Ратовете нямат нищо общо с тюбскримър.На високи нива на изкривяване звучат като Фъз.Наистина имат интересен саунд,но и доста тясно приложение.Не го препоръчвам на любители на модерен рок звук Цитирай
metalhammer Отговорено Април 20, 2007 Отговорено Април 20, 2007 Вижте може би питам като малоумник но мисля че на моя правен усиловател няма драив или преамп. Нямам потенциометър драив. Като включа китарата в него свири само чиста китара, няма изкривяване на звука. Копчетата ми са надписани така: Presense, Bass, Middle,Treble,Reverb,Volume 1, Volume 2. Обяснете ми сега имам ли или не? усилвателя ти е нон мастър волюм - като старите винтидж маршали редно е да кажеш в какъв кабинет го пускаш с каква китара свириш , какви адаптери и тн Цитирай
docc Отговорено Април 20, 2007 Отговорено Април 20, 2007 По мое мнение ProCo Rat дисторшъните са приятно-специфични и много прилични,като качество ефекти.Това са едни от немногото нескъпи машинки,които стават за работа. Цитирай
Recommended Posts