dickens Публикувано Януари 20, 2014 Публикувано Януари 20, 2014 Записах нещо съвсем на бързо... Наскоро си смених говорителя (стоковия Celestion Rocket 50 с Warehouse Veteran 30), прибавих към чейна и новата си придобивка Pocket Metal Muff... та с 2 думи бих се радвал на някакви коментари относно звученето на китарите. MXR ZW-44 и Pocket Metal Muff играят само ролята на бустер, използвам и функцията на метъл мъфа за скупване на средите, което не се отразява кой знае колко на общия саунд тъй като дистъра на ефекта е намален до край... но все пак има някакъв нюанс, а и аз обичам по-среднист звук Ginson LP и Blackstar HT1... Shure SM 57, това е май всичко интересно. Китарите имат само лоукът, тъпаните не ги коментирам... и един компресор общо за вдигане на нивото. Enjoy! 6 Цитирай
Akerfeldt Отговорено Януари 20, 2014 Отговорено Януари 20, 2014 Много приятен звук за китара, наистина Ти имаш много голям опит вече, а и навярно си свирил и пробвал какво ли не.. Имам въпрос към теб как се справяш с шума, който излиза при говорителя (в случая от самия драйв канал)? Ползваш ли нойз гейт и ако не, то как се постига този звук за записа, че да не се чуват дразнещите шумчета, които неминуемо има в една или друга степен когато се свири без процесор.Мерси предварително Цитирай
dickens Отговорено Януари 20, 2014 Автор Отговорено Януари 20, 2014 Има шум, да, но е незначителен... нямам нойз гейт. Но и китарата ми е хубава Рецептата за мен е: volume на max (доколкото е възможно) и намаляване на кривоча (просто той вече не ти е необходим толкова). Естествено и шумовете изчезват. Цитирай
Akerfeldt Отговорено Януари 20, 2014 Отговорено Януари 20, 2014 Винаги ли е така? Все пак кубето е по-слабо, но ако беше нещо 20-30 вата.. съседите.. знаеш Цитирай
dickens Отговорено Януари 20, 2014 Автор Отговорено Януари 20, 2014 Слабо, слабо... не можеш да стоиш до него ако отворя iso box-а А и разликата между 1W и 20W не е толкова ушевадна... Цитирай
Akerfeldt Отговорено Януари 20, 2014 Отговорено Януари 20, 2014 Знам, свирил съм на 5-ватов BLACKSTAR за проба. А говорителят ти откъде пристигна? Ти беше писал във фукнята, ама май не много подробно. Ако искаш, дай на лично Цитирай
dickens Отговорено Януари 20, 2014 Автор Отговорено Януари 20, 2014 Не съм в България, и точно тази марка говорител ме съмнява някой да го дистрибутва... 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 20, 2014 Отговорено Януари 20, 2014 Mi стегнато и пробивно звучи,макар че аз слушам на някакви скапани комп колонки,та ми идват високите в повече. Цитирай
dickens Отговорено Януари 20, 2014 Автор Отговорено Януари 20, 2014 Сложих бас, ръчнах тук там... Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 21, 2014 Отговорено Януари 21, 2014 Звука е супер, но ме интересува как би звучало ако пробваш същото и с другата си китара, с активни ЕМГта Цитирай
yakiya Отговорено Февруари 9, 2014 Отговорено Февруари 9, 2014 почвам да ставам враг на ативните ЕМГ-та . Не мисля че са нещо кой знае кво необходимо за траш дет резачки. 1 Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 10, 2014 Отговорено Февруари 10, 2014 В никакъв случай не са необходимост, а просто предпочитание за някои хора. Цитирай
Recommended Posts