Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Шокиран съм ! Пета страница се изписва в раздел "Китара" за неща, които биха били приемливи, ако за тях се чуди някой в бгмама ( или друг подобен форум ) примерно. Нима тук още има съмнения, размисли и страсти по този въпрос? Невероятно просто...

• Like 3
Отговорено

“This is the Djentstick, one stringed fretless low tune instrument i’ve made myself featuring an active EMG81 pickup thru a Line 6 Pod XT. All the audio was recorded only using the Djentstick! Believe it or not! Enjoy!”

http://youtu.be/LhOYflyfOPM

Така, че свирете си на пъчките и не се занимавайте с глупости :metalist:

• Like 1
Отговорено

Темата е започната със идеята влияе ли вида на дървото от което е изработено тялото на китарата.

Това обаче не го пише в заглавието и от там навлизаме в  разтегателни коментари.

Отговорено

Остана ли човек, дето мисли, че дървото на тялото не влияе (малко или много) на звука? Айде ключ и стига сме си чесали езиците за неща, дето са ясни.

Отговорено

Абе винаги може да се научи нещо ново.  :greenball:  За мен влияе и дървото на тялото и на грифа и особено на фретборда. Чуваемо е, но факторите от които зависи са толкова много че чак е безсмислено да се коментира. Нека си пишем няма смисъл да се заключва.  :coolp:

Отговорено

Влияе, за това има толкова голямо разнообразие от дървета които се използват, защото всеки си има предпочитания за звук.

Отговорено

Решавайте последно дали влияе или не щото съм взел една пита кашкавал и 2 EMG-та и искам да знам дали да ги забода в питата преди да и е изтекъл срока! Че и чисто нова метла се наложи да разваля, за да и направя дръжката нек за питата. После и капани трябва да вземам, за да я съхранявам, моля побързайте, искам да знам дали си струва! 

• Like 2
Отговорено

“This is the Djentstick, one stringed fretless low tune instrument i’ve made myself featuring an active EMG81 pickup thru a Line 6 Pod XT. All the audio was recorded only using the Djentstick! Believe it or not! Enjoy!”

http://youtu.be/LhOYflyfOPM

Така, че свирете си на пъчките и не се занимавайте с глупости :metalist:

Не разбирам много от китарен тон, нямам някакси усещане за това, поне на момента, ама тва ми звучи добре. Съмнително е малко дали записа идва от тук, няма значение. Мисълта ми е че като се вземе целия риг на редовия китарист в България - от недобре изрязаните нокти до уменията на човека, който прави звука в някой незнаен клуб, колко да остава влиянието на дръвото. Ако прибавим и втората китара в джангъра с бързи барабани. И не на последно място грижата ни за прешлените на гръбнака.Това от моята камбанария. Незнам дали всички лампови усилватели са еднакви, аз съм свирил на 2 подобни един на друг - с по четири крайни лампи и четири дванайски в кабинетите, там при "живи" бързи барабани няма значение какво има пред тях, в ретърна а дори и често и кое прагче натискаш всъщност... Естесвено че при добра китара и добър амп + кабел (добър) по средата ще има огромно значение.

• Like 1
Отговорено

Не подкрепям.

Не бива да се смесват темите за китарния тон и за уменията на китариста (или обстановката).

Това е все едно да твърдим, че няма голямо значение, дали караш трабант или мерцедес, ако не си пилот във формула 1, или ако пътя не е писта.

• Like 2
Отговорено

Може ли да попитам знаещите защо китара например от този тип Gibson ES 335  при все тялото е  направено от трислоен сандвич  Maple - Poplar- Maple, звучи именно като инструмент от висок клас "махагонено"...

Отговорено

Извинявам се - вече разбрах. Висок клас инструмент е , защото Е висок клас инструмент.

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.