AseniaN. Публикувано Декември 16, 2013 Публикувано Декември 16, 2013 (Редактирано) Здравейте, не видях подобна тема затова реших да направя. Реших да си взема акустична китара и въпросът ми към Вас е: как мога да разбера коя китара ще ми е удобна за свирене? Как да разбера какъв размер да е? Грифът? Метални или найлонови струни и какъв да е размера им? Надявам се да ме разбрахте, а за модел китара не питам, тъй като това ще стане ясно в магазина. Благодаря Ви предварително. Редактирано Декември 16, 2013 от AseniaN. Цитирай
Eagle5 Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Ами то и другото става ясно в магазина... Цитирай
blr Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Ако не си видяла подобна тема, явно въобще не си търсила защото такива теми има десетки. Въпросът ти по начина, по който е зададен е абсурден. 1 Цитирай
DILETANT Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Не си казала какво ще свириш на тази китара. Китара с найлонови струни е предимно за класика и фламенко, разбира се може и за друго.. А относно удобството на китарата - това можеш да разбереш само като я пробваш, няма как някой да ти го каже предварително. Цитирай
Icarus Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 ^Не смятам, че е точно така. За да знае човек какво му е удобно, трябва да е свирил известно време, да има поне някакъв минимален опит, иначе просто опипва някакво дърво с някакви неща, опънати на него. @AseniaN, ако за сефте ще пипаш китара, и тепърва ще се учиш, препоръчвам да си намериш учител, който освен да те въведе поне в нещата, и да ти покаже най-малкото постановка на ръцете, да ти избере и китара. В ролята си на педагог ще има най-добър поглед над нещата, най-малкото заради това, че ще е до теб, а няма да ти пише някакви абстрактни неща във форуми. Друг вариант е ако имаш някое другарче, които да посвирва от няколко години поне, то да ти помогне. Трети вариант е изцяло да се оставиш на хората в магазина, с малко късмет ще случиш на свестен тип, който като те разпита какво слушаш и какво искаш да свириш, би те ориентирал. Четвъртият вариант (който най-малко препоръчвам, макар че аз ама точно така започнах) е просто да грабнеш първата изпречила ти се дъска, и да дерзаеш. Ако е първата ти китара въобще, и се окаже, че се зарибиш да свириш, а не е нещо моментно и я зарежеш бързо, можеш да си сигурна, че няма да е последната 4 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Като я хванеш с ръце. Няма подобна тема има 1000 абсолютно идентични. Цитирай
SynV Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Здравейте, не видях подобна тема затова реших да направя. Реших да си взема акустична китара и въпросът ми към Вас е: как мога да разбера коя китара ще ми е удобна за свирене? Как да разбера какъв размер да е? Грифът? Метални или найлонови струни и какъв да е размера им? Как да разбереш дали ще ти е удобна? - Като я пробваш? Как да разбереш какъв размер да е? - Като я пробваш? Грифът? - Като го пробваш? Метални или найлонови струни и какъв да е размера им? - Като пробваш китара с метални и китара с найлонови струни? Мисля, че ме разбираш, трябва да пробваш. Никой не може да ти каже примерно "Вземи тази китара тя ще ти е най - удобна" и ти да отидеш и без да пробваш директно да вземеш. Пробвай и сама ще прецениш и успех Цитирай
81.slash Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Как се пробва нещо, от което понятие си нямаш? Има си все пак някои насочващи фактори при избора на първи инструмент: Успех! 1 Цитирай
oziato Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Ако си начинаеща потърси преподавател, той ще ти даде съвет за китарата. Препоръчвам класическа китара ( найлонови) струни, защото с металните може да усещаш болка при свирене. Има на "Къркланд" за 150 лева. Предполагам ,че щом питаш тук не си малко дете и нормална китара ще ти е добре като размер. Трябва да знаеш, че дори и един и същи модел китари са много различни, коя е по-добра може да ти каже само китарист след като я пробва. Като питаш в магазина естествено, ще си похвалят стоката. Аз лично предпочитам да избирам китарата на моите ученици( стига да имам време), защото родители са купували по-скоро мебел, отколкото музикален инструмент. Успех Цитирай
Sonny Отговорено Декември 18, 2013 Отговорено Декември 18, 2013 Предлагам ти да хвърлиш едно око на ето това. Смятам, че ще ти е от полза, но най-удачно е просто да отидеш с някое приятелче (което знае да свири) в магазин, пробаш или питаш персонала да я демонстрират пред теб. Цитирай
Recommended Posts