Jump to content
Българският форум за музиканти

Aquarelle

Наклонен 7-струнен humbucker...?

Recommended Posts

Отново ще ви тормозя с питанки по моят китарен проект, тъй като търсенията ми не доведоха до резултати... :(

 

Тъй като проектът ми включва 27 прагчета и това респективно изисква преместване на neck адаптера, много разсъждавах върху версията за slanted pickup, поради идеята да не загубя съвсем ниските на адаптера (и не само), което обаче се оказа непосилна задача, с оглед на факта, че изобщо не мога да намеря slanted 7-струнен humbucker, камо ли пък да е single-coil sized... :(

Знам, че някои от вас ще ме нахокат и ще ми кажат, че това са обикновени капризи, но аз определено предпочитам гореописания вариант и поради звукови, и поради естетически съображения.

Както и да е - въпросът ми е, дали някой има идея откъде мога да добия такова нещо (ако изобщо съществува)?

 

Thanks in advance :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не вярвам да има последствия след като е във форма на сингъл, просто да го завъртиш на една страна. Иначе никога не съм виждал такова животно... ако се вгледаш в повечето "изкривени" хъмбекери, се вижда, че самите компоненти са абсолютно едни и същи и типови като на "изправените" такива, просто са разместени и сглобени под ъгъл един спрямо друг.

Edited by 7thString

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това дали би ли ти свършило работа. Като гледам тук е използвана 6-струнната версия под наклон. Предполагам, че няма да има проблем, все пак е релса.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря много... отново :) Явно ще трябва да черпя вече ;)

А пък фактът, че е адаптера е Seymour Duncan може само да ме радва :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не знам как я мислиш ти тая работа, ама мен $190 за нек адаптер хич не ме радват :)

 

Хайде да кажем как бих постъпил аз - Намирам първо лютиера, дигам си парцалите и отивам при него да си поприказваме (не стават тия работи по телефон да ти кажа). Казваш му примерно искам китара като на Петручито ама да е с 27 прага и по-тесен гриф (пак примерно), ама ако може и да е с maple фредборд (още по-примерно). И понеже лютиерите също разбират от китари току виж излезе, че адаптерите които си избрала не биха звучали (нищо че са SD) И тъй като знам че имаш някакъв определен бюджет може да се окаже, че трябва да изпилиш тук там... Абе сложна работа с 2 думи :D

 

Та само да добавя, че DiMarzio са доста добро решение ако искаш да минеш тънко... Ако пък цената на изработката те изненада приятно вече фърляй пари и за BK ако искаш.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Все пак Абсурдистан е невероятна страна и всеки иска да си зашие балтонче за копчето а не обратното.И ти си живял тук и тези работи трябва да са ти ясни.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ще видя как ще тръгне, пък адаптрите са ми по-последна грижа... Ще имам предвид и DiMarzio, макар и да не ги харесвам особено. Все пак трябва да имам първоначална идея кое мога да си позволя и кое не, преди да се започне всичко :)

Edited by Aquarelle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By emosms
   Някой правил ли го е?
   Празна намотка, противофазно свързана на сингъл адаптер, за премахване на брум.
   Вариант - последователно свързване. Само че не с бобина от друг адаптер, а по-голяма, с възможно по-дебела жица. С приблизително същата индуктивност (бр. навивки), за да прихване същото ниво на брум, и да се потисне при противофазно свързване.
   При последователно свързване нямаме загуба на сила на сигнала, само загуба на високи. Грубо казано, заради dc съпротивлението на жицата от втората намотка. От там, идеята за по-дебела жица. 
  • By Annonnymоus
   https://www.thomann.de/gb/jackson_slathx_m_3_7_sw.htm


   (Jackson SLATHX-M 3-7 SW)

   Наясно съм, че Динакорд доставят от Томан, но има ли къде да се пробва тази китара преди да се поръча? В самия им магазин нямаше последно, когато ходих (преди месец?), нямам идея дали сайта им се обновява, тъй като липсват модели, които съм видял, че има в наличност в самия магазин.
   Благодаря предварително! 
  • By Aquarelle
   С огромно удоволствие и вълнение искам да ви съобщя, че дебютният ми солов инструментален албум "9 Stories" вече официално е факт и е наличен в iTunes!
    
   Така че, ако сте почитатели на китарно-ориентиран инструментален прогресив рок с неокласически елементи, то посетете този линк и ако ви харесва моето творчество, можете да си купите албума ми и да ме споменавате с добро насетне
    
   Очаквам вашите коментари!
    
    
   П.П. Някой и друг "like" на facebook страницата ми и/или абониране за YouTube канала ми (линковете в подписа ми) никак няма да са ми излишни, а вярвам, че ще останете доволни, ако албумът ви е харесал
    
    
    
  • By Koobenot
   Здравейте, както се вижда на прикачената снимка екранировката на neck и bridge адаптерите е от ляво, а на middle aдаптера - от дясно. Това значи ли, че поляритета на middle-a е обърнат  ?Защо е обозначен с две бели черти ? Проверих оригинални електрически схеми на Fender и Squier и активните изходи на адаптерите излизат от лявата
   страна на трите адаптера, а не както при мен - от дясната страна на middle адаптера. Има ли грешка при свързването
   или това е правилния начин ? Как да разбера поляритета на адаптерите ?
   Благодаря предварително.
  • By GuitarMaster95
   Здравейте пичове! От няколко месеца съм горд притежател на мечтаната от мен китара http://www.keymusic.com/gfx_productcode/XL/112321/Fender-American-Special-Stratocaster-HSS-Black-Rosewood.jpg     Обаче ми се струва,че на "острата" бленда,тоест най-долната,няма толкова острота колкото има на Squier-a който имам. Това възможно ли е да е защото има два адаптера до моста и другият ми въпрос - Има ли начин да постигна желания от мен звук без да прецакам напълно настройките ? Защото съм чувал,че тази манипулация се извършва със специална техника.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.