kristiqn96 Публикувано Декември 13, 2013 Публикувано Декември 13, 2013 Здравейте! Искам да попитам каква е разликата в двете конфигурации. Имам предвид дали има разлика във звученето или нещо такова? HH или HSH да избера? Искам само да кажа, че това ще е първата ми електрическа китара и не съм много компетентен по темата (съжалявам ако въпросът ми е глупав). Благодаря ви предварително. Цитирай
7thString Отговорено Декември 13, 2013 Отговорено Декември 13, 2013 Вземи си HSH за да разбереш като "порастнеш" дали ти трябва S-то 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 14, 2013 Отговорено Декември 14, 2013 Айде пак го обърнахме на ташак,ма то така е зададен въпроса,ако ще се лющи траш сингл не ти трябва а синглите си имат предимството с яркия тон,въпреки че бръмчат,но това не е страшно -като се завъртиш спрямо ампа утихва. Цитирай
bluelemon Отговорено Декември 14, 2013 Отговорено Декември 14, 2013 Ако питаш мен среден адаптер не ти требе. Аз като имах го махнах, само ми пречеше. Сега ми пречат други неща (ръцете например) ама пълен кеф няма. 1 Цитирай
musicman Отговорено Декември 14, 2013 Отговорено Декември 14, 2013 ^ Айде сега, не пречи. Към питащия - иди в някой магазин за китари и пробвай. Там ще чуеш разликата. Всичко е субективно, за това трябва сам да разбереш кое е за теб. Цитирай
kristiqn96 Отговорено Декември 14, 2013 Автор Отговорено Декември 14, 2013 Много благодаря на всички! А само да попитам има ли нещо такова като "HSH няма драйв канал и звучи само като акустична китара", защото съм попадал и на такива мнения във форумите. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 14, 2013 Отговорено Декември 14, 2013 Съвсем най-общо казано - синглите и/или комбинациите с тях се ползват за леки клийн неща. Двойните са за свирене с драйв/дист. Също съвсем най-общо - HSH китарите имат 5-позиционен ключ и на 1 и 5 позиции имаш хъмбъкер за стъркалки. На 2 и 4 кимбинация със средния сингъл и на 3 само сингъл, които са за клийн неща. HH китарите имат 3-позиционен ключ, при който двете му крайни позиции включват съответния хъмбъкер, а в средно положение са двата. Така нито една позиция не е супер подходяща за клийн. Има китари, при които обаче тия хъмбъкери се делят и стават сингли, при което имаш още 3 типа звук по-подходящи за чисти китари. Разбира се това е супер общо казано. Реално имаш регулиране и от волюм потенциометъра, от атаката с перото, зависи какви са самите инструмент/усилвател и т.н. и т.н. Но като цяло може да ти даде представа кой вариант какво прави. Мен лично средния пикап ми пречи чисто физически (удрям го), а и ме дразни брума, така че два хъма са идеални. На 5-позиционния превключвател пък по-трудно му целя междинните позиции, така че предпочитам 3-позиционен вариант + цепене на намотките на двойните адаптри, за да имам сингъл звучене. Но си е според човека. 4 Цитирай
kristiqn96 Отговорено Декември 14, 2013 Автор Отговорено Декември 14, 2013 Съвсем най-общо казано - синглите и/или комбинациите с тях се ползват за леки клийн неща. Двойните са за свирене с драйв/дист. Също съвсем най-общо - HSH китарите имат 5-позиционен ключ и на 1 и 5 позиции имаш хъмбъкер за стъркалки. На 2 и 4 кимбинация със средния сингъл и на 3 само сингъл, които са за клийн неща. HH китарите имат 3-позиционен ключ, при който двете му крайни позиции включват съответния хъмбъкер, а в средно положение са двата. Така нито една позиция не е супер подходяща за клийн. Има китари, при които обаче тия хъмбъкери се делят и стават сингли, при което имаш още 3 типа звук по-подходящи за чисти китари. Разбира се това е супер общо казано. Реално имаш регулиране и от волюм потенциометъра, от атаката с перото, зависи какви са самите инструмент/усилвател и т.н. и т.н. Но като цяло може да ти даде представа кой вариант какво прави. Мен лично средния пикап ми пречи чисто физически (удрям го), а и ме дразни брума, така че два хъма са идеални. На 5-позиционния превключвател пък по-трудно му целя междинните позиции, така че предпочитам 3-позиционен вариант + цепене на намотките на двойните адаптри, за да имам сингъл звучене. Но си е според човека. Искам да ти кажа БЛАГОДАРЯ. Наистина вече ми се изясниха нещата. Цитирай
Recommended Posts