exxct Отговорено Септември 12, 2013 Автор Отговорено Септември 12, 2013 Между другото открих в нета един "Телекастър" точно такъв какъвто ми трябва, даже има сплит-койл адаптери. Не знам само как да удвоя бюджета без жена ми да ме ликвидира в момента в който види китарата в къщи. Schecter PT Цитирай
G.Varbanov Отговорено Септември 12, 2013 Отговорено Септември 12, 2013 С удвоен бюджет става съвсем друга бира и обезсмисля всичко казано по темата до момента. 3 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 12, 2013 Отговорено Септември 12, 2013 Виж к'во... Ако тя има 2 чифта обувки много лесно ще забележиш, когато си купи 3-ти. Но тя има 20+ чифта и е почти невъзможно да я изловиш. Тей че пазарувай яко и по много - с течение на времето все по трудно ще детектва новия гиър... 6 Цитирай
Acei Отговорено Септември 13, 2013 Отговорено Септември 13, 2013 има инструмент, който отговаря на всичките поставени условия от създателя на темата стратойкастер форма, 24 прага, липса на треноло, 3 адаптера с възможност за цепене на сингли на двойните и цена до 350евро търсачка гуугъл и ключови думи kramer striker S-424cr Цитирай
jordantcho Отговорено Септември 13, 2013 Отговорено Септември 13, 2013 telecastera трудно може да се каже, че е алтернатива на stratocastera 1 Цитирай
Icarus Отговорено Септември 13, 2013 Отговорено Септември 13, 2013 Това Шектърско теле защо ми изглежда като обикновена металургия? Със същия успех можеш да си свириш тия неща и със сегашния Шектър. Доколкото съм ги разцъквал, не съм намирал почти никаква разлика в моделите от гледна точка на звук, най-малкото пък тя да е в стратокастърска посока. Или телекастърска, в конкретния случай. Тази марка винаги ми се е струвала еднообразна и скучна, макар и с добра изработка. Цитирай
exxct Отговорено Септември 15, 2013 Автор Отговорено Септември 15, 2013 Коя серия на Blade имате предвид?В нета намирам само Blade RH-2 или RH-4 с цени над 1000 евро?! Цитирай
ciriljhonson Отговорено Септември 15, 2013 Отговорено Септември 15, 2013 (Редактирано) Споменатите Blade Levinson от Музикална Къща Фактор, са от Texas Series. Струват около 900 лв. и са много читави инструменти. Плюсовете или по-скоро екстрите са: 1.Китарата върви с куфар 2.Lace Alumitone Single-Coil Electric Guitar Pickups - във Фактор китарите са от серия по случай някакъв юбилей на Blade, иначе китарите са със сандартната за модела, предлагана електроника. 3.Всяка една тяхна китара е оборудвана с Variable Spectrum Control Tone Enhancement : Всичко това събрано с швейцарски контрол на качеството, прави тези китари доста привлекателни. Редактирано Септември 15, 2013 от ciriljhonson Цитирай
Heartman Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 Според мен ти трябва това долу на снимката, ама се опитваш да го намериш в други марки които не звучат като фендер стратокастер с три сингъла и без тремоло.Иначе почти няма фирма която да не прави страт с почти същото тяло и почти същата глава обаче досега не съм чул някоя от тях да звучи като фендер.Не говорим за къстъм изпълнения на разни фирми.Все пак търсиш нещо по-евтино.Хвърли един поглед на Vintage http://www.thomann.de/de/vintage_st-modelle.html http://www.thomann.de/de/fender_robert_cray_standard_signature_2.htm Цитирай
exxct Отговорено Септември 16, 2013 Автор Отговорено Септември 16, 2013 Това от снимката е супер:Alder bodyMaple C-shaped neckRosewood fretboard21 medium-jumbo fretsПасват идеално.В последните дни обаче се замислям все повече за сплит-коил пикъпс (вместо сингъл-коил). Харесвам много звука на единичните адаптери, но брума от тях (на по-висок геин) страшно ме дразни. Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 (Редактирано) Отдавна избягвам да давам акъл в подобни теми, но просто искам да те предупредя (в случай че не го знаеш вече, разбира се), че ако търсиш звук на стратокастер и смяташ да го постигнеш с разделени хъмбъкъри, просто няма как да стане, разделен хъмбъкър звучи много различно от сингъл Редактирано Септември 16, 2013 от kolio_k 9 Цитирай
exxct Отговорено Септември 16, 2013 Автор Отговорено Септември 16, 2013 Благодаря за акъла.Идва съвсем навреме. Знам, но само теоретично, че има разлика между разделен хъмбъкър и сингъл. В моя случай може и да не е от голямо значение. Свиря само в къщи, на малък лампов усилвател, без да го издувам много. Но все пак, ако си избера такава китара, задължително ще я пробвам. Цитирай
7thString Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 Значи, не можеш хем да се опитваш да бягаш от нещата, които спомагат за стратокастерския звук, хем да търсиш точно такъв Ако изключим цената, реално погледнато - търсиш качествен, не"мексикански" страт на фирмата Фендер и нищо друго. Все пак - викат като овци, бягат като овци - какво може да са освен овци! Ако сложиш и цената, вече трябва да търсиш нещо, което да е максимално близо до конструкцията на оригинала, и да видиш доколко добре го копира. И аз искам мазен, плътен ЛП звук с тънко, леко тяло и ibanez-ски гриф, ама няма как да се случи Колкото до хъмбекерите, това просто го забрави като понятие - както kolio_k каза - нямат база за сравнение - сплитнати или не. Може да потърсиш като алтернативен вариант HB в сингъл форма, но това пак си е компромис, а и за стила/гейна, чиито звук търсиш, брума ще е минимален. Все пак това не са китари за хеви Цитирай
Acei Отговорено Септември 17, 2013 Отговорено Септември 17, 2013 в момента един колега си продава кастъм стратокастъра за някаква доста ниска цена, като гледам какво е вложил да я събере Цитирай
Akerfeldt Отговорено Септември 18, 2013 Отговорено Септември 18, 2013 Хелоу! Или пък да пробваш това! http://www.thomann.de/gb/yamaha_pacifica_212v_fm_tbs.htm Има леки несъответствия с изискванията ти.1. Има тремоло, но малко "подплънки" винаги ще приглушат пеещите пружинки в случай, че ти е излишно.2. Праговете на повечето ямахи са медиум джъмбо, че да не е и чист медиум. А сега плюсовете: 1. Вместваш се в цената, че даже и малко спестяваш. 2. Има койл сплит, което значи, че има и хъмбъкър, а това си е предимство. 3. Някъв си figured maple (ама от точно кой вид не казват) топ. 4.Тяло от елша/alder. 4. Все пак си е един вид страт китара. Допълнителен плюс ей това точно, което не е коой знае колко по-различно от горното -> http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_35211/YAMAHA_GUITARS_PACIFICA212VQM_TBL_Translucent_Black.html го има налично в Динакорд и може да пробваш винаги.Ако не съм бил полезен, здраве да е! 1 Цитирай
Recommended Posts