Denis_Vengeance Публикувано Април 23, 2013 Публикувано Април 23, 2013 https://soundcloud.com/metaltouch/pray-test Не е нещо претенциозно - диста е Line6 M13 все пак! Цитирай
7thString Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 На мен ми звучи много синтетично всичко... фуса и и соло барабанчето звучат особено нереалистично. Иначе конкретно по миксирането - китарата е дръпната прекалено назад, за сметка на много усилен бас, барабанче и фус. Това като начало. Цитирай
serengeti Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 Братко без да те лъжа-хич не е добре....Барабаните трябва да ги наредиш по-добре,ако не знаеш как тегли готови midi-та и преработвай тях. Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 Китарите вярно са гадни като звук. Също можеш да ги разкрачиш малко повече в панорамата.Баса може да се отличава малко повече по мое мнение.По барабаните главно програмирането е проблема. Иначе звука не е толкова зле. Какви семпли си ползвал? Цитирай
Denis_Vengeance Отговорено Април 23, 2013 Автор Отговорено Април 23, 2013 (Редактирано) Благодаря. Семплите са от пост-хардкор (яко процесиран) присет във Адиктив Дръмс, а китарите са хард в ляво и дясно. Колкото до баса - увеличен е с цел да прикрие китарите, тъй като са доста режещи. Редактирано Април 23, 2013 от Denis_Vengeance Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 Странно, сториха ми се леко събрани. Имаш ли чисти версии на китарите? Лесно може да се постигне по-добър звук, дори с безплатни плъгини, Lepou примерно. Цитирай
Denis_Vengeance Отговорено Април 23, 2013 Автор Отговорено Април 23, 2013 Нямам. Ще пробвам с Лепоу. Като нямам аудио интерфейс е кофти записването на клийн китарите и до сега не съм имал успех с такива плъгини, но ще експериментирам. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 Не прилича изобщо на микс това. Записал си едни барабани и една китара и дори баланса не е добре. Не знам и какво прави тук тази тема. Микс и мастъринг?!?! 1 Цитирай
Denis_Vengeance Отговорено Април 23, 2013 Автор Отговорено Април 23, 2013 Искам искрено да благодаря на Mairomaster за това, че ми отвори очите за по-добрия китарен звук! Демотата, които чух са много добри и най-готиното е, че тези плъгини са безплатни. Сега само трябва да инвестирам в саунд карта и мисля, че ще мога да се похваля с по-добре звучащи миксове или звуци.... и аз не знам вече какво. Цитирай
Denis_Vengeance Отговорено Април 23, 2013 Автор Отговорено Април 23, 2013 (Редактирано) https://soundcloud.com/metaltouch/pray-test-2 Ето втория опит. Наясно съм, че китарите искат още играчка, а и баса също, но смятам, че барабаните звучат доста по-добре. Има някакво разминаване в китарите, което е заради рисемплинга така че не обръщайте внимание на това Редактирано Април 23, 2013 от Denis_Vengeance Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 25, 2013 Отговорено Април 25, 2013 На каквото и да го слушаш този микс , послушай малко качествени миксове как звучат и се опитай като картина да го насочиш натам. Друго не знам какво мога да кажа. .. може би само да не постваш миксове , на които знаеш дефектите , преди да си ги оправил. 1 Цитирай
VSTi Отговорено Април 26, 2013 Отговорено Април 26, 2013 (Редактирано) цитат "...Колкото до баса - увеличен е с цел да прикрие китарите, тъй като са доста режещи..." ами занимавай се с китарите, не ги покривай.... И изобщо - основните проблеми винаги са в баса, дръмса .....обасен звук - като елементарно решение мисли в посока на застъпващите се честотни характеристики на различните инструменти. Определи си центъра на звука, и около него създай микса. Използвай панорами за инструментите (не стереоимиджър) и еквилайзери (за да ИЗРЕЖЕШ ненужнии честоти, и след това да намериш презънса на инструмента). После може да си поиграеш и с компресори и лимитъри, но материята вече става доста сложна. Няма нищо невъзможно. Слушай и ЧУВАЙ звука от комерсиални записи, на предпочитания звук, АНАЛИЗИРАЙ какво точно се случва с инструментите по отделно. МИсля че това е достатъчно за начало, а и щом като си се престрашил да пуснеш демо, значи вече си зарибен......УСПЕХ! п.п. .....и сега се сетих че нямаш интерфейс, предполагам и монитори.......не се бави, събирай пари и си вземи необходимото. ТОва е все едно да си китарист, и да нямаш собствена китара и ефекти и кубе. Редактирано Април 26, 2013 от VSTi Цитирай
Ayahuasca Отговорено Април 26, 2013 Отговорено Април 26, 2013 не ги слушай,щом каза че нямаш аудио-интерфейс, значи нещата ти са супер за това, с което разполагаш (някъв аудио-чип най-вероятно Realtek на дънната платка на компа). Сигурно слушаш и на яйца или Hi-Fi колонки. Според мен имаш нюх за записване и смесване. Ето и аз като човек с аналогична "апаратура" вкъщи какво си миксирах за кеф преди 3 г.: http://dox.bg/files/dw?a=76b7f62472- само китарите са истински Цитирай
aarab Отговорено Април 26, 2013 Отговорено Април 26, 2013 За първия микс има доста коментари, аз мога да си позволя за последния да кажа нещо Отрежи баса на китарите и отрежи високите на баса. Раздели ги за да не се препокриват, барабанчето трябва да изпъква тук определено, касата иска доста пънч още Иначе не е лошо. Звучи прекалено басово Може като поорежеш китарите да се пооправи Цитирай
Recommended Posts