Jump to content
Българският форум за музиканти

Вашите коментари за този микс.


Recommended Posts

На мен ми звучи много синтетично всичко... фуса и и соло барабанчето звучат особено нереалистично. Иначе конкретно по миксирането - китарата е дръпната прекалено назад, за сметка на много усилен бас, барабанче и фус. Това като начало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братко без да те лъжа-хич не е добре....Барабаните трябва да ги наредиш по-добре,ако не знаеш как тегли готови midi-та и преработвай тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарите вярно са гадни като звук. Също можеш да ги разкрачиш малко повече в панорамата.
Баса може да се отличава малко повече по мое мнение.
По барабаните главно програмирането е проблема. Иначе звука не е толкова зле. Какви семпли си ползвал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря. Семплите са от пост-хардкор (яко процесиран) присет във Адиктив Дръмс, а китарите са хард в ляво и дясно. Колкото до баса - увеличен е с цел да прикрие китарите, тъй като са доста режещи.

Редактирано от Denis_Vengeance
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно, сториха ми се леко събрани. Имаш ли чисти версии на китарите? Лесно може да се постигне по-добър звук, дори с безплатни плъгини, Lepou примерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам. Ще пробвам с Лепоу. Като нямам аудио интерфейс е кофти записването на клийн китарите и до сега не съм имал успех с такива плъгини, но ще експериментирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не прилича изобщо на микс това. Записал си едни барабани и една китара и дори баланса не е добре. Не знам и какво прави тук тази тема. Микс и мастъринг?!?!  :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам искрено да благодаря на Mairomaster за това, че ми отвори очите за по-добрия китарен звук! Демотата, които чух са много добри и най-готиното е, че тези плъгини са безплатни. Сега само трябва да инвестирам в саунд карта и мисля, че ще мога да се похваля с по-добре звучащи миксове или звуци.... и аз не знам вече какво. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

https://soundcloud.com/metaltouch/pray-test-2

 

Ето втория опит. Наясно съм, че китарите искат още играчка, а и баса също, но смятам, че барабаните звучат доста по-добре.

Има някакво разминаване в китарите, което е заради рисемплинга :( така че не обръщайте внимание на това :P

Редактирано от Denis_Vengeance
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На каквото и да го слушаш този микс , послушай малко качествени миксове как звучат и се опитай като картина да го насочиш натам. Друго не знам какво мога да кажа. .. може би само да не постваш миксове , на които знаеш дефектите , преди да си ги оправил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

цитат "...Колкото до баса - увеличен е с цел да прикрие китарите, тъй като са доста режещи..."

 

ами занимавай се с китарите, не ги покривай....

И изобщо - основните проблеми винаги са в баса, дръмса .....обасен звук - като елементарно решение мисли в посока на застъпващите се честотни характеристики на различните инструменти. Определи си центъра на звука, и около него създай микса. Използвай панорами за инструментите (не стереоимиджър) и еквилайзери (за да ИЗРЕЖЕШ ненужнии честоти, и след това да намериш презънса на инструмента). После може да си поиграеш и с компресори и лимитъри, но материята вече става доста сложна. Няма нищо невъзможно. Слушай и ЧУВАЙ звука от комерсиални записи, на предпочитания звук, АНАЛИЗИРАЙ какво точно се случва с инструментите по отделно. МИсля че това е достатъчно за начало, а и щом като си се престрашил да пуснеш демо, значи вече си зарибен......УСПЕХ!

 

п.п. .....и сега се сетих че нямаш интерфейс, предполагам и монитори.......не се бави, събирай пари и си вземи необходимото. ТОва е все едно да си китарист, и да нямаш собствена китара и ефекти и кубе.

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не ги слушай,
щом каза че нямаш аудио-интерфейс, значи нещата ти са супер за това, с което разполагаш (някъв аудио-чип най-вероятно Realtek на дънната платка на компа). Сигурно слушаш и на яйца или Hi-Fi колонки.

Според мен имаш нюх за записване и смесване. Ето и аз като човек с аналогична "апаратура" вкъщи какво си миксирах за кеф преди 3 г.:

http://dox.bg/files/dw?a=76b7f62472

- само китарите са истински

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първия микс има доста коментари, аз мога да си позволя за последния да кажа нещо :D Отрежи баса на китарите и отрежи високите на баса. Раздели ги за да не се препокриват, барабанчето трябва да изпъква тук определено, касата иска доста пънч още :) Иначе не е лошо. Звучи прекалено басово ;) Може като поорежеш китарите да се пооправи ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.