7thString Отговорено Май 8, 2013 Отговорено Май 8, 2013 (Редактирано) Че казаното от теб На 8.05.2013 г. at 14:36, Kalmar написа: Иначе казано няма възможност да опъва струните достатъчно. противоречи на основни физични закони, които аз съм учил в 9ти клас, ти, ако си по-малък - май ги преместиха в 10ти. Не знам откъде си ги чел тези работи, но не са верни и не го казвам за да се заяждам Редактирано Май 8, 2013 от 7thString Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 8, 2013 Отговорено Май 8, 2013 ^Мисля, че не си го разбрал правилно. Kalmar искаше да каже, че няма място зад тремолото, за да можеш да го опънеш назад за pull-up. Поне това аз разбирам от поста му. Цитирай
7thString Отговорено Май 8, 2013 Отговорено Май 8, 2013 Ако е така, аз съм в грешка. Аз го разбрах като, че когато тремолото легнело на тялото(т.е. хоризонтирано), нямало как да опъва струните Така го е написал. Инак е факт, че е важно за плаващото тремоло да е хоризонтално когато не се ползва, а за фендерското тремоло - кой както предпочита... Цитирай
Kalmar Отговорено Май 9, 2013 Отговорено Май 9, 2013 (Редактирано) Mairomaster е разбрал правилно. Може да не съм се изразил много ясно, макар да се опитах. @ 7thString - Легнало на тялото, демек подпряно на тялото. Аз също не се заяждам. Просто до момента ти и някои други колеги твърдите определени неща без да се обосновете. Аз ви представих няколко причини, поради които "принципа" за водоравното/хоризонтално тремоло не е верен или по-скоро неточен. На първо място: Пружините и струните продължават да опъват с една и съща сила, без значение дали тремолото е хоризонтално или под ъгъл 15 градуса (примерно). Също така триенето на ножовете в стъдовете не се променя, тоест контакта продължава да е в една точка. После, лоста който важи при хоризонтално разположено тремоло (пак казвам без значение какво е плаващото тремоло - флойд, стандартно или винтидж, защото те работят на един и същ принцип), важи и при тремоло наклонено в посока струните или пружините. Естествено ако говорим за едни и същи струни и пружини. Тоест, ако само променяме настройката на планката на пружините и отново настройваме инструмента. При това положение промяна в това колко разстройва или не дадената система не би трябвало да има. Установил съм от моя опит през годините, е че такава промяна няма. И понеже очевидно на мен ми нямате доверие съм дал пример с Джеф Бек по-горе, който успешно свири с повдигнато тремоло (Фендер стандарт със стоманени седла и блок, и два стъда), без това да влияе на строя му на живо. А господин Бек е известен със специфичната си работа с тремолото (понякога доста груба). Надявам се да съм бил по-ясен този път... П.П. В девети клас бях в началото на 90-те. Като оставим някои други предмети, то физиката и химията ми бяха от по-силните страни. Редактирано Май 9, 2013 от Kalmar Цитирай
kiusha82 Отговорено Юни 11, 2013 Отговорено Юни 11, 2013 Имам китара с флойд и питането ми е такова. Свиря в 2 банди ,едната банда свири в нормален строй ,а другата с цял тон по ниско.Та как мога да минавам от единия строй в другия по лесно и бързо. Като свиря с бандата която свири по ниско пробвах да сваля с цял тон ,ама китарта стана така ,че не мога да си я позная.Принципно китарата е сетъпната в МИ за 09-42 струни и е перфектна. Като мина в РЕ и нещата не се получават.При най - малкия натиск на позиция и тона криви.Ставам доста фалшив така.Та има ли някакъв начин опъна на струните да е същия като съм в МИ. Имам и друго решение (2-ра китара),но все пак искам да чуя вашите мнения. Благодаря! Цитирай
golfabitch Отговорено Юни 11, 2013 Отговорено Юни 11, 2013 С тия струни според мен няма как да стане.Единствения по-приемлив вариант е да си блокираш флойда. Цитирай
kiusha82 Отговорено Юни 11, 2013 Отговорено Юни 11, 2013 Ами това е ,че искам да си го ползвам.С по дебели струни не става ,че грифа е от най-тънките.Чувал съм ,че няма да носи на по дебели струни. Цитирай
MrDeath Отговорено Юни 11, 2013 Отговорено Юни 11, 2013 Ще се учудиш, но всъщност може, е все пак не слагай 13ки за ми. В общи линии няма какво да направиш. Ползвай втората китара. 1во да сменяш строй непрекъснато е леко изнервящо, не че не отнема 10ина минути, но все пак. 2ро не е особено разумно, тъй като натягайки флойда заради по-ниския строй, после отпускайки го, за да върнеш в ми, болтовете, държащи флойда са забити в дърво, а то малко или мното се износва, така че имай едно на ум за това.Някакъв вариант е да си сложиш 10 или 11 за ре, да се сетне китарата за този строй, а когато искаш да свириш в ми да слагаш каподастер. Едва ли ще те искефи, така че ще се повторя - позвай втората китара. 1 Цитирай
Dean Отговорено Юни 11, 2013 Отговорено Юни 11, 2013 Пробвай с 10-46 аз в ре ползвам такава дебелина,нищо няма да му стане на Ibanez-а и моя е с много тънък гриф нямам проблеми с тази дебелина. Но така или иначе пак ще трябва да пипнеш малко пружините при смяната на строя, а и постоянно да въртиш пружини или да сменяш струни си е хамалогия. Замисли се най-добре за 2ра китара. Цитирай
kiusha82 Отговорено Юни 11, 2013 Отговорено Юни 11, 2013 Знаех си И питам ги колегите,защо свирите в Ре,било по яко,а не заради вокалистката. Ще полудея. Цитирай
Dean Отговорено Юни 11, 2013 Отговорено Юни 11, 2013 Сещам се за още 1 вариант -digitech whammy, имам такъв педал ,дропваш с 1 тон надолу без да пипаш нищо по китарата, но качеството на звука се скапва осезателно ,а и е доста пари. Цитирай
kiusha82 Отговорено Юни 11, 2013 Отговорено Юни 11, 2013 Пробвах и този вариант,но само ,че с процесор.Наистина саунда става зле. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 12, 2013 Отговорено Юни 12, 2013 Аз лично освен втора китара никакво друго приемливо решение не виждам. Сори... 2 Цитирай
trendkiller Отговорено Юни 16, 2013 Отговорено Юни 16, 2013 kiusha82, ако нямаш втора китара, тогава защо просто не си сложиш струните, които са ти най-удобни в ниската настройка (ре), а с първата банда като свириш на репетиция просто слагаш каподастер на втори праг. Евтино, бързо и лесно. Никой няма да те сочи с пръст докато тренирате с бандата. За изяви е ясно, че ще го махнеш и (надявам се) ще си смениш струните преди това. 1 Цитирай
Recommended Posts