Jump to content
Българският форум за музиканти

Захранване за педали :) малко по про един вид


Recommended Posts

То като цяло не виждам смисъл от цялото упражнение но автора на темата си знае, може да има скрит замисъл на операцията.

За протокола:

В Тонпад има схемичка за захранване, която се настройва с тример и варира м-у 7 и 12 волта.

http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=111

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В кое упражнение не виждаш смисъл? Иначе аз няма да слагам никакви тримери и други подобни. Просто си обсъждахме варианти разни.

Вчера ходих да си взема предпазители и гледах за някакви по маркови уж. Купих си керамични на Kopp и после видях че се водят time-delay. Ще пробвам само с предпазител дали ще стане, ако не си взех и едни руски тукмаци 20 омови 10W да праим дабъл суичинга.  :jazzband:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В разделянето на трансформатора не виждам смисъл а и излиза скъпо и е свързано с много време и нерви за изпълнение на задачата. Имало е много различни варианти но всеки сам решава кой е правилния. Иначе самите LM-чета имат защита от Окъсяване на изхода, което няма нищо общо с твоята задачка но за протокола да спомена (ей сега стана страшно) :blush:  Евала за труда и ентусиазма колега кефа се на такива хора като теб :godbless:

Лично аз харесвам Тонпад схемата защото работи и е изпитана, разбира се не казвам, че това е най-удачния вариант но става, а и нищо не пречи да стабилизираш няколко китайски трансформатора с LM78XX на колкото волта ти трябва, пак е сносен вариант.

Поздрави. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Във форума за музиканти,

специалисти- интриганти,

комплексирани таланти,

ръсят мозъци и спам.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един вид като за финал, поне за сега спря да пука бушона. Още нищо не бях правил като допълнения за включване, но ми се присвири и имах от едно друго захранване един 2A бушон, та го боднах и от тогава не е горял. За сега ще я карам така. Весел Великден!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно младежи  :greenangel:  няма да светя. Пойнах и кондензатора на кунтакта и туй то. Ето и една снимка отвътре. Скоро още нещо дребно което почнах тия дни. Явно е пристрастяващо туй занимание!  :drummer:

123urn.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В разделянето на трансформатора не виждам смисъл а и излиза скъпо и е свързано с много време и нерви за изпълнение на задачата.

Оффф, щях да изкажа мнение по горното изречение... Ама... Го спестих на аудиторията. Нека някой с повече технически знания да обясни защо горното изречение не е правилно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, как да кажа - смисълът може и да не се вижда, но се чува :)

 

Имаме цяла тема във форума, която Nikifena направи преди време, с добри обяснения защо галаваничното разделяне е важно и какви са проблемите ако не се направи. Може да погледнеш: http://forum.muzikant.org/topic/87383-ground-loop-idhiaeaaie/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колега тази тема не съм я видял браво на Ники както винаги изчерпателен прегледах всичко с голям интерес  :godbless:

Но ако се ползват отделни трансформатори в една кутия би следвало да няма проблем ще има недостатъци, които Ники е споменал но не са чак толкоз големи. :blush:  А в репетиционната ползваме 6 боса с едно адаптерче и шум няма но това  може и да е частен случай а и те са горе долу с еднаква консумация. Не се сърдете размишлявам си с текст.

Благодаря много за информацията в случая ми е полезна научих нещо ново  :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тенкю! То техническото решение съм го взел наготово :) а кутията честно да си кажа ме кефи. ВЪпроса е че работи кат пушка.  :coolp:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...в репетиционната ползваме 6 боса с едно адаптерче и шум няма...

Брум може и да няма, но за шум може доста да се поспори. Бос педалчетата са известни шумогенератори и особено няколко едно след друго създават един особено приятен "ембиънс" от собствен шум, увеличаващ се прогресивно с всяко допълнително закачено ефектче... :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма смисъл за спор :) аз съм си много доволен! Всичко сързано с ел. китара шуми, въпроса е да е в рамките на нормалното (нормален шум за мен е този който не дразни). Мисля, че прекалено много се филмирате, много колеги замениха китарата с полялник, в което няма нищо лошо стига човек да се забавлява и да му е приятно заниманието. Да не говорим, че по адрес на "Бос" може много да се напише в негативен аспект включително и за буферите на байпаса, но както споменах по-горе аз съм си много доволен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.