bluelemon Отговорено Април 28, 2013 Автор Отговорено Април 28, 2013 (Редактирано) Редактирано Април 28, 2013 от bluelemon Цитирай
lyu_records Отговорено Април 28, 2013 Отговорено Април 28, 2013 То като цяло не виждам смисъл от цялото упражнение но автора на темата си знае, може да има скрит замисъл на операцията. За протокола: В Тонпад има схемичка за захранване, която се настройва с тример и варира м-у 7 и 12 волта. http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=111 Цитирай
bluelemon Отговорено Април 29, 2013 Автор Отговорено Април 29, 2013 В кое упражнение не виждаш смисъл? Иначе аз няма да слагам никакви тримери и други подобни. Просто си обсъждахме варианти разни. Вчера ходих да си взема предпазители и гледах за някакви по маркови уж. Купих си керамични на Kopp и после видях че се водят time-delay. Ще пробвам само с предпазител дали ще стане, ако не си взех и едни руски тукмаци 20 омови 10W да праим дабъл суичинга. Цитирай
lyu_records Отговорено Април 29, 2013 Отговорено Април 29, 2013 В разделянето на трансформатора не виждам смисъл а и излиза скъпо и е свързано с много време и нерви за изпълнение на задачата. Имало е много различни варианти но всеки сам решава кой е правилния. Иначе самите LM-чета имат защита от Окъсяване на изхода, което няма нищо общо с твоята задачка но за протокола да спомена (ей сега стана страшно) Евала за труда и ентусиазма колега кефа се на такива хора като теб Лично аз харесвам Тонпад схемата защото работи и е изпитана, разбира се не казвам, че това е най-удачния вариант но става, а и нищо не пречи да стабилизираш няколко китайски трансформатора с LM78XX на колкото волта ти трябва, пак е сносен вариант. Поздрави. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 29, 2013 Отговорено Април 29, 2013 (Редактирано) Във форума за музиканти, специалисти- интриганти, комплексирани таланти, ръсят мозъци и спам. Редактирано Април 29, 2013 от Parni_Valjak 2 Цитирай
bluelemon Отговорено Май 4, 2013 Автор Отговорено Май 4, 2013 Един вид като за финал, поне за сега спря да пука бушона. Още нищо не бях правил като допълнения за включване, но ми се присвири и имах от едно друго захранване един 2A бушон, та го боднах и от тогава не е горял. За сега ще я карам така. Весел Великден! Цитирай
jabs Отговорено Май 4, 2013 Отговорено Май 4, 2013 Карай така. Като светне, да светне Весела и успешна свирня. 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Май 8, 2013 Автор Отговорено Май 8, 2013 Спокойно младежи няма да светя. Пойнах и кондензатора на кунтакта и туй то. Ето и една снимка отвътре. Скоро още нещо дребно което почнах тия дни. Явно е пристрастяващо туй занимание! 2 Цитирай
a_panov Отговорено Май 9, 2013 Отговорено Май 9, 2013 В разделянето на трансформатора не виждам смисъл а и излиза скъпо и е свързано с много време и нерви за изпълнение на задачата. Оффф, щях да изкажа мнение по горното изречение... Ама... Го спестих на аудиторията. Нека някой с повече технически знания да обясни защо горното изречение не е правилно. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Май 9, 2013 Отговорено Май 9, 2013 Ами, как да кажа - смисълът може и да не се вижда, но се чува Имаме цяла тема във форума, която Nikifena направи преди време, с добри обяснения защо галаваничното разделяне е важно и какви са проблемите ако не се направи. Може да погледнеш: http://forum.muzikant.org/topic/87383-ground-loop-idhiaeaaie/ 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Май 9, 2013 Отговорено Май 9, 2013 Мерси колега тази тема не съм я видял браво на Ники както винаги изчерпателен прегледах всичко с голям интерес Но ако се ползват отделни трансформатори в една кутия би следвало да няма проблем ще има недостатъци, които Ники е споменал но не са чак толкоз големи. А в репетиционната ползваме 6 боса с едно адаптерче и шум няма но това може и да е частен случай а и те са горе долу с еднаква консумация. Не се сърдете размишлявам си с текст. Благодаря много за информацията в случая ми е полезна научих нещо ново Цитирай
EviluS Отговорено Май 10, 2013 Отговорено Май 10, 2013 Много ми допада като техническо решение този захранващ блок, определено си заслужава и кутия, специално проектирана за целта. Цитирай
bluelemon Отговорено Май 10, 2013 Автор Отговорено Май 10, 2013 Тенкю! То техническото решение съм го взел наготово а кутията честно да си кажа ме кефи. ВЪпроса е че работи кат пушка. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 10, 2013 Отговорено Май 10, 2013 ...в репетиционната ползваме 6 боса с едно адаптерче и шум няма...Брум може и да няма, но за шум може доста да се поспори. Бос педалчетата са известни шумогенератори и особено няколко едно след друго създават един особено приятен "ембиънс" от собствен шум, увеличаващ се прогресивно с всяко допълнително закачено ефектче... Цитирай
lyu_records Отговорено Май 10, 2013 Отговорено Май 10, 2013 Няма смисъл за спор аз съм си много доволен! Всичко сързано с ел. китара шуми, въпроса е да е в рамките на нормалното (нормален шум за мен е този който не дразни). Мисля, че прекалено много се филмирате, много колеги замениха китарата с полялник, в което няма нищо лошо стига човек да се забавлява и да му е приятно заниманието. Да не говорим, че по адрес на "Бос" може много да се напише в негативен аспект включително и за буферите на байпаса, но както споменах по-горе аз съм си много доволен. Цитирай
Recommended Posts