Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, колеги!

Преди няколко дни си взех нова китара - Epiphone Les Paul standard plus top pro.Китарата много ми харесва както външен вид и звук, но вчера забелязах следният проблем.Когато започна да свиря пауър акорди, колкото по-високи акорди свиря, толкова по-фалшиви звучат... до 9-то прагче си звучат добре, поне за моето ухо.Струва ми се, че звучат така, само когато включа 6та струна в акорда.Имате ли идея какъв може да е проблема.Ще съм ви мн благодаредн, ако ме съветвате какво да направя.

Поздрави!                                                                                                                                                         

Отговорено

^ A ако е левичар? ... Както и да е ...

Към автора интонирай китарката ако можеш, ако не, помоли някой! И наистина смени струните както ти препоръча колегата по-горе. Не се знае колкоз време е седяла с тези струни и на какви условия преди да я закупиш.

Поздрави!

Герги

Отговорено (Редактирано)

^ Някой свирят и с краката си. ;)

Да, обичайните заподозряни са, стари струни и лоша интонация. Не изключвам обаче, лоша постановка, зле настроена китара, поради неопитност и др. дребни от рода.

Редактирано от ciriljhonson
Отговорено (Редактирано)

^ Човека си го е казал ... след 9-то "умира" ...

А за хората с краката:

http://www.youtube.com/watch?v=RiDoYIflqAY

П.С.  сам го каза... подчертно, болднато и почервенено

^ Някой свирят и с краката си. ;)

Да, обичайните заподозряни са, стари струни и лоша интонация. Не изключвам обаче, лоша постановка, зле настроена китара, поради неопитност и др. дребни от рода.

Редактирано от Георги Тотев
Отговорено

Съжалявам за идиотския въпрос, но искам да си сваля малко горната част на бриджа.След това може ли да има някакви последствия за китарата и трябва ли да съобразя нещо специфично, докато свалям бриджа?Съжалявам, просто нямам много опит.

Отговорено

Смених струните, свалих бриджа (2.2мм при 12-то прагче на 6-та струна, 1.2мм на 12то прагче на 1-ва струна(четох, че толкоз трябва да е)), интонирах я, но 5-та струна не може да се интонира...на 12то прагче винаги звучи по-ниско....нз какво да правя...

Отговорено

Нищо няма да и стане. Можеш да отпуснеш малко струните преди процедурата, че да падне напрежението от болтовете.

Отговорено (Редактирано)

Китарата нова ли е - от магазин? Ако да - занеси я в магазина откъдето си я купил да ти направят setup. Най-добре пред теб. Има магазини, които го правят. Няма да правя реклама, но последно в един магазин на приятел му я бяха сетъпнали (той новак) и почистили.

Редактирано от buy&sell
Отговорено

Ходих до магазина.Там ми обясниха какво трябва да направя... взех си по-дебели струни, сложих ги , интонирах... и сега 4та струна не може да се интонира ...обърнах седлото, изместих го възможно най-напред и пак на 12то прагче е леко ниска нотата...

Отговорено

Има един стар виц разказващ за Йоан Златоуст и от къде произлиза "името" му! При тебе горе-долу нещата стоят по същия начин, та както във вица - остави всичко както си е /не пипай повече/ потърси помощ от компетентен човек, който на място да види, пипне, чуе и прецени какво е нужно да се направи. Успех!

Отговорено

Доколкото съм чувал лес пол китарите по принцип фалшивеят но на първите позиции,потази причина на мойта китара нъта е изрязан различно за всяка струна може да дава отражение и на по-горни позиции,но по-запознатите да кажат.030049708-big.jpg?r=0

Отговорено

Много тегава работа е това с интонирането, а на теория изглежда толкова лесно и на клипчетата също.

Незнам дали тунера ми не е читав (Stag e) или аз съм некадърен, но тона не залепва на една честота, а се колебае около централното деление и в крайна сметка как да определя дали съм нагоре или надолу?Също така зависи и от силата с която удрям струната.....

На пичовете на клипчетата тунераим залепва на определена позиция и винаги е ясно какво трябва да направят, докато при мен все не е така.

Освен това имам същия проблем с 4-та (или 5-та струна) - уж всичко е горе долу в тон една по една от тунера, но при пауър акорд на двете струни трябва да бендна с малкия пръст 4-та за да се чуят заедно двете в тон, т.е. 4-та струна трябва да е реално настроена по-високо, отколкото гледано по тунера. 

Сигурно обяснявам лошо де, но не пипам за първи път китара. На теория всичко е ясно, но на практика е пълна трагедия