Jump to content
Българският форум за музиканти

<!> Фукня


miro2bg

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Като гледам всеки е написал по нещо пък аз не мога да се похваля с нищо ново като клавир понеже със сегашния съм от доста време, ще направя една кратко изложение на клавирите които съм имал. Първите клавиши, до които се докоснах бяха на представител от марката First :surprise: . Първо бяхме взели от едни познати еди правоъгълен малък но не помня модела. Бащата беше решил да види дали ще проявя интерес и после да се набутва да купува. Научих демонсрационната мелодийка и ми купи един модел FIRST, на който формата му е като дъга и клавиатурата е отделена от него с три неща. Предполагам сте го виждали. В гугъла са неоткриваеми ти я FIRST :) . Имаше цели 16 стила. После се наложи да мина на по-големи кавиши. Купиха ми Yamaha PSR-320 psr320.jpg . Там вече имаше по-богат избор от инструменти, и нещо като секвенсер. Общо взето записвах барабаните и ги зациклях, като с лявата ръка свирех басовите партии а с дясната соло. Докато пеят вече си дръжах и акорда с дясна. Беше голям майтап свиренето по този начин. След като се появи необходимост от свирене в танцов състав, в който аз ще съм целия оркестър се появи необходимостта и от нормални неравноделни тактове и се сдобих с настоящата YAMAHA PSR-2000. l2fullsize.jpg. Свирех и в поп група като трябваше да го купувам. На мен обаче задължително ми трябваше "Хитър петър" с една дума акомпанименти. Бях си го заплюл този. На практика представлява поокастрен модел на PSR-9000, като основните инструменти от типа, Cool, Sweet, Live и т.н ги има. Те се различават от стандартните с доста по-реалистичното си звучене. Воклаиста си е глям кеф като си пусне човек микрофона и като запеят един куп гласове с него, отделно вградения ефект процесор, нойс гейта и т.н. го прави идеален за сам човек. Във входа за инстумент пък като боднем китарата например, си го ползваме и там като ефект порцесор. С една дума се изненадах от функционалността му. Има си най-често срещаните филтри за контрол в реално време и нямаше нещо което да не можех да възпроизведа с него. С въпросната група свирехме всичко от до. Където се налагаше семлирах част от песента, например на Deeper underground въведението. Секвенсера си е 16 пистов и нямах никакви ограничения от към правенето на каквото и да е. За парите си излезе изключително универсален, практичен модел. На мен ми се налагаше да свиря всичко. Дори и кръчмаркси истории чат пат, в които влизаше в употреба и арабския сет барабани. Междувремено съм пробвал и други клавири в този ценови клас но нещо все издишаше или от към звук или пък от към функции за това се спрях на тази Ямаха. Сега си гледам TYROS 2 на картинки и му слушам демотата и с това ще си остана в скоро време от към ъпгрейдите, докато не почнем да получаваме европейски заплати :)

Редактирано от Dakata_m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми пичове, въпреки че съм китарисче главно и въпреки че финансовото ми състояние не е цветущо както обикновенно, не можах да устоя на Ибей и така от един час насам съм притежател на

Waldorf Microwave 1 :metalist:;)

Откакто се занимавам аудио и миди, винаги съм си мечтал за един хардуерен модул и сега реших най накрая, вместо камионче или нещо от тоя сорт да си зема един.

Като гледам ревютата в Хармони Сентрал цените на старо варират от 250 евро до 1200 долара, така че все някаква далавера направих май с моя уиннинг бид от 225 евро :)

Стискайте сега само палци да дойде наистина и да е (наистина) в добро състояние. :hysterical::huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

айде и аз да постна нещо в този раздел

преди 1-2 седмици си купих от един съфорумец ей това чудо:

PSR260.gif

Ymaha - psr260

зная че не е нищо особено, но имаики се в предвид че това ми е първото клавирче съм страшно доволен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оп,

само искам да поправя линка, към горния ми пост, за Валдорфчето, да не си мислите, че съм изкупил всичките винтидж синтс :) та, ето го правилния линк: http://www.vintagesynth.com/waldorf/microwave.shtml

скоро ще зема да пусна и некви семпли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Аз пък си купих от ибей Alesis QS8.1.Още не е пристигнал но да се надяваме че ще пристигне.Тая мастър клавиатура просто си има всичко !Пък и за тая цена и на всичкото отгоре с твърд калъф и опътвания и кабели и безплатна доставка и сичко направооо.... Абе мн се кефя и нямам търпение да пристигне.Ето я офертата в ибей: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...p;rd=1&rd=1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех на жена ми едно пианце... ;) ...CASIO PX-310...всъщност реално си е GM модул + аранжор. Но най-интересното е, че реагирането на хамър-механиката ми допадна повече, отколкото на моето уж по-професионално пиано ROLAND RD-600 :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами айде и аз да се похваля, днес ми пристигна дългоочакваната поръчка - електронно пиано Roland RD-700SX. Вече бях на ръба на нервна криза, защото по стечение на обстоятелствата се наложи да го чакам почти два месеца, вместо първоначално обещаните две седмици, а си бях продал старото пиано и нямаше на какво да свиря през цялото време, та просто ми се е искало понякога като се събудя сутрин да се хвърля през терасата от депресия :rolleyes: Важното е, че сега съм на седмото небе от щастие, машината е брутална. Естествено, в началото всеки вижда нещата в розово и смята, че е взел възможно най-най-най-якото нещо на света, затова няма да бързам със суперлативите, ще почакам да минат няколко месеца и тогава може да дам обективно мнение. А ето и поздрав с първия ми запис на него, една леко психопатична експресия/депресия, но няма как - липсата на музикален инструмент за това време не прощава:

 

Експресия

 

Ще прощавате за леките неритмичности, но просто съм позагубил доста тренинг :greenball:

 

Ето и една снимка на пианцето:

 

Roland%20RD-700SX_.jpg

Редактирано от CyberGene
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък си взех едно от тия - http://www.m-audio.com/products/en_us/Audi...leUSB-main.html + едно от тия - http://www.behringer.com/802/index.cfm?lang=eng. Смятам да си вържа Корга към тях и на компа яко да бича МИДИта в МП3ки. Скоро снимка как изглеждат навързани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен голяма нова придобивка , като за мен - Невероятна ... Roland D-20 . Оп , идваам в света на синтеза :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък имам 25-годишно Juno-60 :thumbs_up: много е яко... ако имаше и някой който да го програмира с първоначалните банки..

juno-60.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.