Jump to content
Българският форум за музиканти

JerryLee

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Клавишни

JerryLee's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. JerryLee

    <!> Фукня

    Вече имам Casio CDP 100.
  2. Някои от буги величията от 40-те - Albert Ammons, Meade Lux Lewis, Pete Johnson, Pine Top Smith, Jimmy Yansey. Лошо е, че не много техни записи са останали до днес. Също John Lord, а и както ми показва ника - Jerry Lee Lewis.
  3. JerryLee

    Мнение

    Здравейте, благодаря за съветите до тук. Пианото ми трябва за вкъщи - да се упражнявам. Тоест, за удоволствие. Любимията ми стил е рокендрол, но знам, че ми трябва още много да науча, за да мога да го свиря - през април стават 2 години свирене. Ако въобще успея да свиря нещо по-сериозно от 2-3 редовите упражнения в "Черни", например, това ще е рокендрол. А аз имам намерение да ходя още дълго на уроци, надявам се да не бъде възпрепятстван. Както и да е, ако стане така - ще се обучавам сам - ще си преснимам няколко учебника и ще ги свиря. Но, важното го казах. Никога не съм мислел да свиря техно или каквато и да е ел. музика, че да ми трябват всички ефекти на синт-а, които само го оскъпяват. Това е, благодаря. ПП: CyberGene, продавача, след като ми демонстрира обикновеното пиано, ми каза, че "Elec grand piano"то всъщност си(цитирам" "жив хамънд орган". Така ли е, защото така и не успях да го чуя - дойдоха други клиенти.
  4. JerryLee

    Мнение

    http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=157528 Здравейте! Интересува ме какви са ви отзивите за ето това електрическо пиано. Тоест каква е клавиатурата, какви екстри има(макар че никога не съм имобръщал толкова внимание) и т.н. Само искам да кажа, че шматките от Технополис са сбъркали - инструментите са 5. Знам, защото видях същото пиано в музикален магазин в Хасково, но е забранено пробването му, както и на всички инструменти въобще. Единственото, което направиха, беше да ми го демонстрират - посвириха ми 1 минута и толкова. Инструментите са: две гранд пиана, едно електрично гранд пиано, клавесин и цигулки. Благодаря!
  5. http://xtremebg.com/details.php?id=5012 Препоръчвам ти да изтеглиш това. Общо 106 нотни тетрадки за джаз. Основно ноти на известна джаз парчета, горе-долу към 10 за музикант. Има за всякакви инструменти. Ако го издърпаш, ще може да свириш Майлс дейвис, Телониъс Монк, Сони Ролинс, Дейв Брубек и много други. Също така ти препоръчвам да огледаш: http://pianosheets.org http://oink.me.uk Но за втория си търси покана - аз нямам, съжалявам.
  6. Здравейте! Ще си купувам синтезатор и се колебая между Yamaha DGX 205 и 305. Тъй като съм много назад с материала(свиря само от година и половина), ви моля да ми кажете кой от двата е по-добър и лесен за използване за един все още съвсем начинаещ като мен? СИНТЕЗАТОР YAMAHA DGX 305 5 октави, 135 стила, 487 инструмента, гаранция: 12 месеца Синтезатор Yamaha DGX-205 6 октави, двулентови тонкоони, 135 стила, 35 песни, 487 инструмента, USB порт, Осветен дисплей, Гаранция: 12 месеца http://www.technopolis.bg/ Доколкото виждам, за 305 не се отбелязани някои неща(дали има USB порт, брой песни)споменати за 205. Ако някой притежава така, ще му бъда благодарен да ми изясни. Имайте предвид, че не смятам да се занимавам с музика по-нататък... правя го само за удоволствие. Благодаря!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.