Smokejack Отговорено Август 4, 2006 Share Отговорено Август 4, 2006 (Редактирано) Кво XL?Не схващам въпроса не за друго!?!? ;) тези ли? Уфф много съм зле,сега те разбрах!!!Да,именно за тези струни става дума. Редактирано Август 5, 2006 от MDFk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PlamenM Отговорено Август 4, 2006 Share Отговорено Август 4, 2006 Струни не съм късал при свирене вече много години..а по принцип удрям здраво с дебели и твърди перца джаз ...от друга страна при 0.11 на електрическата и акустичната , май дебелината е фактор...замислям се и за 12ски до там сол струната е облечена и не ме кефи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chris_barnes Отговорено Август 5, 2006 Share Отговорено Август 5, 2006 и аз ползвам Дадарио ама 13ки. наистина 3та струна е с намотка и това ме кефи щот не свиря сола и следователно не ползвам тремолото Сменям струни на около 4 месеца и се къса винаги 6та при магарето,просто щот на тая струна свиря най-много и се прЕчупва точно на сгъвката... е,все пак не може да седиш 1 година с 1ни струни,нали...1вите почват да ръждясват.... А според мен струни не се сменят само когато се скъсат... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Denis_S Отговорено Август 5, 2006 Share Отговорено Август 5, 2006 Средно късам струна 2 до 4 месеца след поставянето й. Най-често първа или трета и то долу - при тремолото (флойд). Някой от колегите по-горе спомена, че забърсва струните след свирене. Това има ефект, пише го в по-старите учебници по китара, и аз винаги съм го правил. Свиря с 9-ки - Fender 250L. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Август 5, 2006 Share Отговорено Август 5, 2006 пробвай други струни и ще видиш че фендер са изключително калпави и аз бях с фендер по-рано Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
[tie] Отговорено Август 5, 2006 Share Отговорено Август 5, 2006 (Редактирано) Здрасти и от мен. Първо китарата ми е с нормален вибратор т.е. нямам флойд. Обикновенно късам първа и шеста. Като подозренията ми за шеста са смесицата от пот-влага която постоянно изтича там където се пречупва струната при мютинг. Чистенето с парцалче помага. А при дебели струни наистина по-трудно се късат - Аз съм с 60-ки сега и е чудо... Късам веднъж в месеца защото не спазвам добра хигиена... ЕДИТ: Ползвал съм досега предимно XL серията на Дадарио ама много бързо се скапват ще пробвам Ърнибол... Редактирано Август 5, 2006 от [tie] Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Август 5, 2006 Share Отговорено Август 5, 2006 по-скоро намери точно мястото, откъдето се късат струните и виж дали няма нужда да се заобли с пиличка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Август 6, 2006 Share Отговорено Август 6, 2006 ...ще пробвам Ърнибол... Сакън недей! Те са още по зле! :wall: (личен опит) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Clavin Отговорено Септември 6, 2006 Share Отговорено Септември 6, 2006 Аз знам перфектната формула да не се късат струни .... мн е проста - купувай си BLACK SUN ... от 10-15лв са ... пробвай и ще се увериш аз съм твърдо зад тях от 5 години Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
motorbreath Отговорено Септември 6, 2006 Share Отговорено Септември 6, 2006 вече 9 месеца не съм късал струна да чукам на дърво и тия дето съм с тях сега много ми харесват последния път(всъщност последните 4 пъти скъсах Сол горе при машин хед-а) късат се най-вече при прекалено пренастройване в различни строеве според мен поне Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KeRRANGKid Отговорено Септември 6, 2006 Share Отговорено Септември 6, 2006 (Редактирано) късат се най-вече при прекалено пренастройване в различни строеве според мен поне +1 Днеска silly me по погрешка пренатегна с към половин стъпка стандартен Ми строй. След минута-две свирене скъсах четвърта ._. Струните са Stagg деветки, за 6 гроша. Пак добре, че имах резервна. Щото кариерата ми в късането на струни не започва от днес Редактирано Септември 6, 2006 от KeRRANGKid Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wheels_of_Fire Отговорено Септември 6, 2006 Share Отговорено Септември 6, 2006 късат се най-вече при прекалено пренастройване в различни строеве според мен поне +1 Днеска silly me по погрешка пренатегна с към половин стъпка стандартен Ми строй. След минута-две свирене скъсах четвърта ._. Струните са Stagg деветки, за 6 гроша. Пак добре, че имах резервна. Щото кариерата ми в късането на струни не започва от днес Тук проблема е в струните...стаг за 6 лева не са струни, бях направил грешката да си сложа такива един път Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KeRRANGKid Отговорено Септември 6, 2006 Share Отговорено Септември 6, 2006 'сички правим грешки (: Обаче тука във Варната не зная где има D'Addario (щото в тоя форум срещу D'Addario все пише "най-доброто") и дали изобщо има. Някой ако е идеен ще съм му много благодарен (: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Септември 6, 2006 Share Отговорено Септември 6, 2006 (Редактирано) JHS-10-ки,немат късане! (полутон по-ниско) Редактирано Септември 6, 2006 от Hillbilly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 1. Ами...от както свиря на китара съм късал струна точно 3 (три) пъти. Това е вече шеста година. Два пъти на електрическата и един път на акустичната и един път на електрическата, и то при отпускане на струната. Та аз...не късам струни Сменям ги през месец и половина, защото си губят тона, а не защото се късат. 2. Аз лично само забърсвам струните. А има и друго нещо, което съм забелязал. Откакто имам 2 електрически китари, свиря повече на едната от колкото на другата и съм забелязал, че струните на тази, която повече време не се ползва ръждясват по-бързо, от колкото ако беше ползвана... Разбира се, може и да си втълпявам, защото като не съм ги барал/виждал много време промените ми изглеждат драстични...не знам. Но посвирвайте на китарите, пък ако една струна е пред късане - ще се скъса. 3. Двата пъти при акустичната на задното магаре, където струните се извиват и продължават към ключовете, а на електрическата се скъса по средата при отпускане, но явно струната е била изтъняла и/или ръждясала и просто не е изфържала... 4. Предполагам че заради "умората на метала"... (с ударение на първото "а" ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts