Jump to content
Българският форум за музиканти

GuitarMaster95

Настройка за адаптери на Fender Stratocaster HSS

Recommended Posts

Здравейте пичове! От няколко месеца съм горд притежател на мечтаната от мен китара http://www.keymusic.com/gfx_productcode/XL/112321/Fender-American-Special-Stratocaster-HSS-Black-Rosewood.jpg   :punk_guitar:  Обаче ми се струва,че на "острата" бленда,тоест най-долната,няма толкова острота колкото има на Squier-a който имам. Това възможно ли е да е защото има два адаптера до моста и другият ми въпрос - Има ли начин да постигна желания от мен звук без да прецакам напълно настройките ? Защото съм чувал,че тази манипулация се извършва със специална техника.

Edited by GuitarMaster95

Share this post


Link to post
Share on other sites

До моста имаш хъмбъкър и затова имаш разлика в звука с предишната ти китара.

Може да се направи модификация, чрез която двойния адаптер (хъмбъкъра) са се дели на единични (сингъл койли), с превключвател.

Edited by DILETANT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Какво разбираш под настройка за адаптери? Ако е това дето аз си мисля, манипулацията със "специална техника" се изразява в позиционирането височината на адаптерите спрямо струните (най-често с кръстата отвертка :D ). Това играе до известна степен със степента на улавяне на трептенията на струната от адаптерите, вероятно може да ти подобри състейна, а сигурно ще измени малко и звука. Връткай ги ако искаш - не вярвам да скапеш сетъпа на китарата тотално ;)

 

Вариант е, както колегата казва, да се пробваш да цепиш хъмбъкера на сингъл койли, въпреки че не схващам какво искаш да постигнеш с това. Обикновено тембърите на хъмбъкерите е по-плътен, а и всеки тембър е строго специфичен за конкретния модел адаптер.

 

Обърни внимание и на тон корекцията на звука, която китарата (или някой от ефектите ти) прави. На моя Squier двата тон коригиращи потенциометъра вършат идеалната работа на декор :D Разлика на ухо се долавя, когато намалиш единия до 0 (съответните честоти почват малко да глъхнат).

Share this post


Link to post
Share on other sites

На моя Fender Strat Ultra има трипозиционно ЦК ключе фабрично. На снимката е в ср. положение - хъмбъкер, предно крайно - предния бридж сингъл, а в задно задния бридж сингъл. Лесно може да се монтира такова и при теб.

Fender Strat Ultra.jpg

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Nikolov05
   Здравейте! Нямам опит с това, затова ще помоля да споделите мнения по въпроса - Възможно ли е свиренето вкъщи с 15 W 1x12'' комбо с добър clean и overdrive, без да звучи "choked", ''muddy'' и т.н. (също и без атенюатор)? Мога да дам пример с Fender Bassbreaker 15, Fender Blues Junior IV и Vox AC15C1. Оточнения за моята ситуация - свиря в ъгловата стая на къща, без звуко-изолация, а съседският двор е на 8 - 10 метра.
  • By emosms
   Някой правил ли го е?
   Празна намотка, противофазно свързана на сингъл адаптер, за премахване на брум.
   Вариант - последователно свързване. Само че не с бобина от друг адаптер, а по-голяма, с възможно по-дебела жица. С приблизително същата индуктивност (бр. навивки), за да прихване същото ниво на брум, и да се потисне при противофазно свързване.
   При последователно свързване нямаме загуба на сила на сигнала, само загуба на високи. Грубо казано, заради dc съпротивлението на жицата от втората намотка. От там, идеята за по-дебела жица. 
  • By Heartman
   Не знам дали сте видели, но поне аз бях залят във фейсбук, от китарните страници за новия стратокастер на Джон Мейър.
   Пишеше, че са го мислили 2 години и половина.Страхотно!Толкова време в ядене и пиене.Със същия успех можеха да дадат на всеки познаващ марките китари да направи ПРС страт.Сложили тяхната си глава, което е страшно грозен хедсток за страт и поизрязали тялото на страта в долния рог.Също така и летящите птици/инлеи по грифа, за да се познава че е ПРС.
   Това ли успяха да измислят за толкова време?!Още един безмислено скъп страт, който не предлага нищо ново.Нямам думи...
   Интересно ще ми е, ако на някой му хареса и да се обоснове разбира се.
    
   https://www.facebook.com/johnmayer/posts/10156208846376252
   https://reverb.com/news/john-mayer-unveils-new-strat-like-prs-model
   https://www.guitarworld.com/gear/prs-guitars-announces-new-john-mayer-signature-guitar-the-silver-sky


    
    
   Веднага измислиха и майтапи по темата:

  • By drago hazart
   Здравейте Колеги,
   На 19.11.2016 правя концертна вечер / one man show /.
   На акустична и електрическа китари ще изпълня мои парчета както няколко кавъра.
   Monkey Temple / София, бул. Христо Смирненски 1 / до ВИАС /. Дата 19.11.2016,
   Showtime - 21,30h. Welcome to the Show / Драго Блондо
    
    

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.