Satanachrist Отговорено Януари 12, 2013 Отговорено Януари 12, 2013 Да подобри звука не ми се вярва просто,защото това е препарат за почистване и подхранване на дървото,надали има общо с електрониката.Аз ползвам някво лимоново масло Kyser Klassics вианги като сменям струни,а това значи на 2-3 месеца.Някои хора биха казали,че е много често и не е нужно,но като сменям струните изчиствам китарата цялостно,изчиствам и грифа и се отървавам от старите струни.Поне като нещо сме почнали да го направим изцяло,а не от части ебаси.
Slide Отговорено Януари 14, 2013 Отговорено Януари 14, 2013 Като звук наистина няма да има разлика. Като усещане - може, предвид, че ще е по-чист фингърборда. Обикновенно препоръчват да се ползват такива масла 1-2 пъти в годината (значи на 5-6 месеца веднъж). Какви странични ефекти може да има от прекомерно използване? Не знам. Имам един Squier, който е произведен 2005 година и нито един път не съм му мазал грифа. Основната идея на тия масла е да хидратират дървото. Пък дали ще е лимоново (то просто май е най-популярното), бадемово, кокосово... И тука си говорим основно за палисандрови фингърордове, а не кленови, които са лакирани. А това, че на SRV китарата изглежда така, сякаш е пускана по стъпала не значи, че гирфа й не е бил чистен никога.
Kalmar Отговорено Януари 14, 2013 Отговорено Януари 14, 2013 А това, че на SRV китарата изглежда така, сякаш е пускана по стъпала не значи, че гирфа й не е бил чистен никога. Не само е чистен но са му сменяли и радиуса... А ако не знаете защо изглежда така No1 на Стиви Рей Воун, гледайте концерта му от 83-та (ако не се лъжа).
DILETANT Отговорено Януари 14, 2013 Отговорено Януари 14, 2013 И самият нек на SRV guitar # 1 е сменян: The fingerboard had worn down due to the number of refret jobs over the years. According to the Fender® Custom Shop, upon examination of #1, the neck had been repaird after it was damaged in an accident while on tour. The original neck was replaced with a neck from one of Stevie's other guitars, and then later by a neck from Fender. The original neck was put back on after Stevie's death.
7thString Отговорено Януари 14, 2013 Отговорено Януари 14, 2013 Абе не знам наистина ли има музиканти, дето вярват, че китаристи от световна класа ще излязат с мърлява китара при положение, че си имат цял отряд инженери дето са отговорни техниката им да е в перфектно състояние
Fats Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Вярват, вярват. Както вярват, че много от големите резачки даже нотите не познават, ама им иде от вътре... 1
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 От къде тръгнА темата, къде стигнА...
trendkiller Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Един приятел лютиер разправяше за негов клиент - концертиращ цигулар, който на всеки няколко месеца изтрещява тотално и в адската паника си носи инструмента за "servicing", твърдейки че нещо не звучи като хората. Цигулката е от този тип, дето реално не можеш да си я купиш, а само я рентваш с подкрепата на спонсор. Та както и да, инструментът е в перфектно състояние, поддържа се както му е реда. Моят човек прибира въпросната талпа в работилницата и я държи около седмица без да пипа нищо по нея. След това обира комплименти за перфектно свършената работа, цигулката звучи екстра once again. Моралът на историята е, че дори и добре да си познаваме инструментите, понякога ушите ни лъжат Понякога дори искаме да си повярваме, че въпросния ритуал/мехлем оказва някакъв положитен ефект върху звука, без да има логика в това. 3
7thString Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Ти да видиш в аудиофилските форуми какво става... шапка ще ти падне ... абе дали има китаристи аудиофили? с "поляризирани" кабели и кубетата им да седят на родиеви конусчета...? 2
TARTO Отговорено Януари 15, 2013 Автор Отговорено Януари 15, 2013 ха ха поучитпна история за цигулар бальк и лютиер тарикат и все пак неможе нещо да не е барнал тоя лютиер
Slide Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Ти да видиш в аудиофилските форуми какво става... шапка ще ти падне ... абе дали има китаристи аудиофили? с "поляризирани" кабели и кубетата им да седят на родиеви конусчета...? А тука щото не е така... Едни махат капака на отвора за тремолото отзаде и чуват различни неща. Митове и легенди. Внушението е голямо нещо. 4
Baby Thomas Отговорено Януари 16, 2013 Отговорено Януари 16, 2013 Най-голямата аудиофилска глупост, която съм чувал, е за вчесването не килима. Да, буквално вчесват килима в стаята си за слушане. С някаква подходяща четка (или знам лии аз точно какво) подреждат власинките да са в една посока и то определена, защото звука нещо се променял...
7thString Отговорено Януари 16, 2013 Отговорено Януари 16, 2013 Е може да има доза истина, ако помещението е някакво хале 50 на 50 метра и власинките на килима са по 20-30 санта
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 16, 2013 Отговорено Януари 16, 2013 Не съм сигурен, дали някой не стои да ги измисля тия неща нарочно, за да се забавлява, гледайки как хората ги правят. 1
7thString Отговорено Януари 16, 2013 Отговорено Януари 16, 2013 Определено се забавлява - и аз ако продавам кабели за 20 хиляди на някакви лумпени, и аз много ще се забавлявам На мен ми е по-интересно дали тези, които произвеждат аудиофилските глупости вярват в тях или напълно целенасочено се възползват от безмозъчноста на аудиофилите
Recommended Posts