Jump to content
Българският форум за музиканти

Загуба на сигнал


Heartman
 Share

Recommended Posts

В следното клипче има сравнения на страт китара включена в амп с хубав кабел,с по-евтин кабел,тру байпас ефекти и процесори.Интересно ми стана как използват Boss-SD1 за буфер.Ако някой е наясно, моля да обясни!Виждам само ,че е включен със захранване, но кабели няма включени в него.Чува се, че оправя звука(до някъде) който 6 тру-байпас камиона доста убиват.

 

Link to comment
Share on other sites

Клипчето ми прилича на реклама на кабел. Без измервания и данни за резултатите, подобни клипчета са доста съмнителни.

Иначе ефекта от буфера не е никак странен. Една голяма част от педалчетата на Boss не са true bypass, а имат електронен mosfet или jfet буфер/ключ в себе си. Освен това, дори педалчето да е на Bypass, сигнала винаги се буферира от първия транзистор и най-често от изходния буферен транзистор.

Това чувствително намалява изходното съпротивление към последващите ефекти, в сравнение с това на небуферирана китара, което позволява сигналът да мине през доста кабели, механични контакти и true bypass ефекти(имащи своите несъвършенства, паразитни капацитети и т.н.), без чувствително осезаеми загуби.

Тези електронни байпас схеми могат да вкарат малко изкривявания в сигнала и евентуално малко да влошат съотношението сигнал/шум, но тъй като най-чувствителните на шум ефекти като драйвовете, обикновено са най-отпред, а електрическата китара никога не е съвсем чиста, то това най-често това е едно задоволително решение.

Edited by Evtim Djerekarov
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By TrumpetNick
   Не знам дали тази тема е за тук, ако не е, моля да я преместите, където трябва.
   И така искам да ползвам Digitech Live Harmony vocalist  за свирене на улицата заедно с зареждаща батерия. Мисля,е Platiner Power Bank 30000 mAh ще свърши работа, но не мога да намеря подходящ кабел USB/кръгъл жак (мисля, че е 5.5мм).
   Някакви идеи или линкове?
  • By Janick_Gers
   Здравейте всички,
    
   Имам следното запитване - може ли да ми разясните как стоят нещата с така наречените ефект контролери (ако се изразявам правилно). Става дума за това, че чувам за случаи, в които имаме кабинет, да кажем с три канала, имаме 5-6 външни ефекта (камиончета), но най-накрая имаме една голяма педалиера, която прилича на процесор и може така да се програмира, че комбинация от 2-3 ефекта да представлява бленда, която да се задейства с едно натискане на педалиерата. А не да правим три отделни натискания за хоръс, дилей и бууст.
    
   Това, всъщност миди контролер ли се нарича или не? Как точно се навръзва в целият сетъп и какви марки и ценови листи има за тези неща? Някой ползва ли такъв тип педалиера и доволен ли е спрямо удобство/цена? Има ли опасение за намаляването на качеството на звука по някакъв начин?
    
   Благодаря предварително
  • By klavisha93
   Здравейте ! Свиря на клавир и същевременно пея. Имам миксер Yamaha EMX5000,който има възможността да се комбинират два ефекта за пеене. Въпроса ми какви ефекти да използвам при пеенето на различен стил музика.
   Да кажем  пея балада. Кои два ефекта да сложа >
   Да кажем пея Сръбско ?
   Нардоно ?
   Благодаря предварително.
  • By teodor98
   Здравейте!! Купих два хъмбъкера, за моята китара. Но като гледам разни формули как се слагат има червена,зелена ,жълта,бяла жица , а на мойте има само 2 ?? Моля кажете така ли трябва да бъде ??? ПОМОЩ !! 
  • By disagr33
   Здравейте, като любител на поп музиката моят фаворит е Бритни.
   Бих искал да попитам по-запознатите от вас дали имат представа какви ефекти за използвани за гласа й в следните песни:
    
   - Piece of me - 
   звучи ми обработен гласа, но мисля, че е auto-tune;- Womanizer - 
   vs no-edit http://www.youtube.com/watch?v=BAjdM17tEcs , сякаш в оригинала някой пее с нея. Така ли е, или отново е някакъв ефект?

   Благодаря ви! 
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.