synchu Отговорено Юни 24, 2014 Автор Отговорено Юни 24, 2014 Да раздвижим малко - по молба, която нямаше как да откажа, спретнах два моноблок усилвателя, (1х5751, 2хEL84, Class A, /Ultra-linear/), които ще се използват за слушане на музика. В момента се изработват, много по-красивите им външни кутии от масивно дърво. Усилвателчетата звучат чудесно, според скромното ми мнение и много се чудя дали да не си направя един такъв за домашно свирене в установка с атенуатор за "големите усилватели". True vintage style (e хубаво де - регулаторите в захранването не са винтидж) : 6 Цитирай
jabs Отговорено Юни 24, 2014 Отговорено Юни 24, 2014 (Редактирано) Както вече споменах в личен разговор (изпълнен с нескрита завист от моя страна): защо не си ми се паднал брат, братовчед, племенник или в краен вариант шурей или лелинчо ! Някаква рода да ми беше, нямаше да те оставя минутка на спокойствие Поздрави за ентусиазма и уменията ! Завиждам Редактирано Юни 24, 2014 от jabs 2 Цитирай
synchu Отговорено Юни 25, 2014 Автор Отговорено Юни 25, 2014 Мерси за добрите думи. Ако някой ден го докарам да правя нещо за външна употреба - си пръв, както вече съм казал Цитирай
L.K. Отговорено Юни 26, 2014 Отговорено Юни 26, 2014 Трафовете какви са? Китарният усилвател не е точно като този за слушане на музика. И говорителите са други. Избери си подходяща схема и успех! Цитирай
synchu Отговорено Юни 26, 2014 Автор Отговорено Юни 26, 2014 Трафовете са Edcor. На другата част от поста не намирам смисъл да отговарям и/или коментирам, но имам бегла идея от тези неща 3 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 26, 2014 Отговорено Юни 26, 2014 Чудничко! Туй дето го пише на синичките трупчета Ко е? Я, май е туй за което се пита... Заплювам си място на първия ред за да наблюдавам отблизо Audio Mortal Kombat. I'm sure it will be orgasmic . Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 28, 2014 Отговорено Юни 28, 2014 Няколко удобни начина за DIY / C/P експериментиране. Resistor & Capacitor Switching Switching Between Transistors Diode Clipping Rotary Switch Mod 4 Цитирай
synchu Отговорено Юли 26, 2014 Автор Отговорено Юли 26, 2014 Понеже бяха останали малко турети (от модел, който не харесвам, поради ред причини - ама нали съм си пестелив), та очаквайте скоро 2 Цитирай
jabs Отговорено Юли 26, 2014 Отговорено Юли 26, 2014 (Редактирано) Стилно издържан в червено и черно. Ще да е модел "Stendahl" Редактирано Юли 26, 2014 от jabs 1 Цитирай
synchu Отговорено Август 6, 2014 Автор Отговорено Август 6, 2014 Тъй. За мен е удоволствие да ви представя The Deedum, който е инкарнация на небезизвестния Fender Tweed Deluxe 5E3, с една малка подробност - представя виждането на Alexander Dumble върху това какво трябва да представлява този усилвател и е реализиран върху шаси и с някой от оригиналните елементи от 5C3 (няма да навлизаме в повече подробности, за да не загубим аудиторията) . Не е ясно, както обикновено, колко точно такива модифицирани усилвателя са в обръщение, но един от ползвателите на Tweedle D Deluxe e Кени Уейн Шепърд например. Разликите в моя вариант от оригиналната модификация са следните: - очевидния формат на глава, който за моите нужди предоставя гъвкавост - използването на turrets, вместо eyelets (заради което, ще прекарам известно време в някой от кръговете на пуристкия ад другите прегрешения няма да си ги признавам, но не са много)... - инсталиран VVR (variable voltage regulator), което е (да кажем само крайния ефект) Master Volume, което е необходимост, тъй като тази специфична модификация, изстисква всичко от използваните 6V6 лампи и ги поставя на и над границите на спецификациите им, което пък резултира в доста АМА ДОСТА шумен усилвател Дъмбъл използва JJ 6V6 S модел, които като конструкция и спецификации са малко по-различни от стандартните 6V6. Такива използвах и аз, като тествах и с едни NOS GE 6V6GT комплект, които звучат не лошо и с едни руски 6П6С (от '67-ма), които звучат просто чудесно и в момента все още се колебая кои да оставя. Една от по-съществените разлики в модификацията на Дъмбъл от оригиналния 5Е3 е използването на 12АХ7 като първа лампа, вместо стандартната за Фендър 12АУ7, както и GZ34 вместо 5Y3,като изправител. Останалите разлики, предполагам, не биха били интересни за широката публика. Усилвателят е настроен за използване с Gibson Les Paul, но бих казал, че се справя доста добре и със Страт. Тъй като вече разполагам с 5Е3, както е проследяемо по темата назад , имаше две причини да направя тази модификация: - наличието на тридесетина турета от модел, който се оказа, че въобще не харесвам, след като направих един усилвател с тях и просто трябваше да ги използвам някъде - та се оказа добра възможност - тъй като разследването на схематиката на този усилвател отне известно време и имаше няколко души, които го направиха преди мен, но нито един не успя да пусне семпли - реших както се казва да го чуя как звучи А и един добър 5Е3 никога не е излишен и е чудесна платформа за конструкция на различни модификации. Усилвателят е в следната конфигурация, като лампи: - 2 х 12АХ7 - 2 х 6V6 - 1 х GZ34 Изходната мощност в зависимост от използваната марка и модел 6V6 е между 24 и 28 вата. Aко някой още нещо го интересува, казвайте. Без повече предисловия, малко снимки и малко звуци. Звуци (обичайните пълни импровизации : В пълен запис - Ритъм - Gibson LP; Соло - Страт Страт - ритъм, Gibson LP - соло Страт - ритъм § соло (различни бленди на адаптерите) Gibson LP - single track 9 Цитирай
разбойник Отговорено Август 6, 2014 Отговорено Август 6, 2014 Чудно звучи! Кефя се на последователността и упорството в заниманията ти. Решил съм като започнеш да правиш и студийни конзоли (натам отиват нещата лека-полека, май) да се преселя на палатка пред вас с плакат "Помогни на ближния" и да живея там докато не се споразумеем за едни 7-8 канала. Даже вече съм започнал да заделям пари от закуски. 2 Цитирай
jabs Отговорено Август 6, 2014 Отговорено Август 6, 2014 ^ Опаааа. Не си минавал скоро покрай тях. Отзад вече има една жълта палатка с надпис: "не пипай, АЗ бях пръв" (Там спя като ме изгони жената) 1 Цитирай
synchu Отговорено Август 6, 2014 Автор Отговорено Август 6, 2014 Благодаря за добрите думи. Ампчето стана според мен доста добре, за феновете на този тип усилватели. Достатъчно различен от оригинала и достатъчно оригинален, за да си заслужава. Това с конзолите е твърде сложна работа за скромните ми познания в областа - но никога не казвай никога, както е казал някой някога - та като порасна, знае ли човек Цитирай
metalhammer Отговорено Август 6, 2014 Отговорено Август 6, 2014 synchu като гледам тая тема и намирам все повече прилики с моя милост - трупаш шасита на килограм, аз по едно време си купих едни рафтове да има къде да си ги слагам в хола Ще трябва да помислим по въпроса с хедшеловете - ако си навит за партиика, обади се 2 Цитирай
Recommended Posts