Parni_Valjak Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 А, бе и този линк не е баш, ама хайде, няма да правим обструкции Цитирай
synchu Отговорено Март 28, 2013 Автор Отговорено Март 28, 2013 Браво jabs! Nа мен много ми хареса как звучи Auto Wah Bjorn си владее моджото абсолютно. Иначе, това, което ми интересно и вероятно в някой момент ще стигна до него е EH POG ... 1 Цитирай
разбойник Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 ^ смело!Екстра звучи аутоуа-то. На видео демото с бас китара също е доста убедително. Цитирай
synchu Отговорено Март 28, 2013 Автор Отговорено Март 28, 2013 По-скоро имам предвид нещо сходно на него. POG-a e DSP иначе, така че строго конкретно погледнато вероятно няма да е той Цитирай
jabs Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 (Редактирано) Мда. Тъкмо щях да споделя и аз подозрението си че няма да стане. Аз също се бях засилил към него в началото, докато не попрочетох малко... и се отсилих ^разбойник, педала наистина е много добър, дори и след като среднощната ми еуфория премина. Има много корекции и бленди и в определени конфигурации тотално променя самият звук на китарата, оставям настрана уауа-кането, с което по моето скромно мнение се справя също адекватно. Редактирано Март 28, 2013 от jabs Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 (Редактирано) За Явор трябва малко по-различен вариант, все пак работи в по-нисък обхват. Май EH имат един BASS BALLS . Имаше и един Doctor Q, който е простичък, но характерен за бас инструмент. Има и подобрен модел, Q-tron. Той е развитието на Mutron, от създателя му Mike Beigel. A за мераклиите на пламтящите стъкленици има и един Tube Zipper... В действителност много се радвам, че излезнахте от областта на определен вид ефекти и навлизате в по-сериозна област! Редактирано Март 28, 2013 от Parni_Valjak 1 Цитирай
разбойник Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 Имам Bassballs, както и Moogerfooger MF101 Lowpass filter, но и двата са по-различни от това, което чувам тук. При Bass Balls два филтъра работят едновременно, а MF101 заради филтрирането на честоти и цялостния начин на работа не звучи толкова "чисто". 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 Яворе, Doctor Q влиза ли в твоите виждания, или Muton III ? Да се ориентираме накъде да водим темата в областта на бас специалистите? Цитирай
jabs Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 (Редактирано) Тони, взе да ми става много интересно, тръпката се върна Четох доста днес за Mu-tron, Q-tron и клонингите им... Засега сякаш най-"doable" ми се струва една от разработките, ползващи Mu-tron като основа: Neutron ---> http://www.geofex.com/PCB_layouts/Layouts/neutronpub.pdf Ето и линк в ютюб на правен клонинг ---> Плюс на подобен вариант (Neutron) е че има възможност за поръчка онлайн на готови платки на сравнително нормални цени. Като знам колко искат тук за единични серии... направо за без пари (18 щ.д.). Dr.Q, Nurse.Q и подобните сякаш ми звучат близко до Лошия Професор. Иначе, аз лично се загубих в морето от драйвове и почнах да не усещам разликите.... Мисля да си попълня колекцията с липсващите ми класики и да посборя ефекти модулиращи звука. Synchu със сигурност има още няколко екзо- и езотерични изненади в торбата пък после ще видим. Редактирано Март 28, 2013 от jabs Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 Не един път съм писал, че дали темите стават интересни и качествени , зависи от хората участващи в тях. Сори, ама Бог на едни дал, на други не. Крайно време е да постановим нов начин на мислене и да оценяваме открито способните хора. Амин дай, Боже! 3 Цитирай
jabs Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 (Редактирано) Както Synchu беше написал някъде по-преди, ние просто се забавляваме с това хоби и волно или не се опитваме да предадем положителната ни емоция на четящите темата. Дали сме много успешни или не в това което правим, честно, според мен няма особено значение. За мен обаче остава загадка защо много от другите DIY-ри (или CPY-ри ако се следва твоето определение не се включват, а си държат разработките заключени в шкафа Ма що бе хора ?! Давайте - густо да става, ни съ стискайте Туй е кат "Джем"-темата, само дет' джемим с поялници, я са фащайте и не се ската'йте Patzo твори чудеса с ламповата техника, Delta, Lyu, пък за Евтим Джерекаров и Baby Thomas ако се включaт, ма не смея да мисля кво 'ш стане Редактирано Март 28, 2013 от jabs Цитирай
blr Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 A, ето, че и на мен ми стана интересно. Много са funky тези envelope filters. Признавам, че никога не съм и мислил да си добавям такова нещо в скромната педалиера, но сега като поразгледах и нещо взе да ме сърби да си поиграя с такава машинка. Ще следя темата, пък ако е рекъл Господ и някой от разработчиците тук, защо да не бъде някоя авторска разработка. 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 (Редактирано) Снимката да се гледа с поставен лигавник Редактирано Март 29, 2013 от Parni_Valjak Цитирай
jabs Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 Е аз си реших триумението. Токущо поръчах платка на Neutron 2 Цитирай
разбойник Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 Parni_Valjak: Яворе, Doctor Q влиза ли в твоите виждания, или Muton III ? Mutron и Q-Tron са интересните ефекти за мен. Имам добри впечатления и от auto wah на Ibanez (стар модел, не се прави от доста години) и Maxon AF-9 (идентичен с Ibanez като корекции и близък като звучене) - чудесен звук и добри възможности за контрол в компактен формат. 1 Цитирай
Recommended Posts