lyu_records Отговорено Декември 23, 2016 Отговорено Декември 23, 2016 Едно полезно педалче още само на платка. MXR Dyna Comp Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 27, 2016 Отговорено Декември 27, 2016 Ъпгрейд на китайски боклук, част втора... Не е нищо екзотично, ама... Това ми е задачата в почивните до ЧНГ дни. Да видим дали ще свири изобщо след интервенцията. 7 Цитирай
synchu Отговорено Декември 27, 2016 Автор Отговорено Декември 27, 2016 От сега - да пуснеш семпли и описание на модификациите Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 27, 2016 Отговорено Декември 27, 2016 То това има бая ъпдейти да претърпи докато стане нещо от него, за това ако е китайче "Bugera" рязко спира и гори но докато работи поне свири задоволяващо без ъпдейти. Цитирай
Gregg Отговорено Декември 28, 2016 Отговорено Декември 28, 2016 Доколкото мога да съдя от снимката съм виждал доста по-ниско китайско качество за повече пари. За толкова пари като нов в този му вид тук е абсолютно невъзможно да се направи такова нещо. Като имаме предвид, че цената съдържа и ДДС, мита, транспорт, дилърски, печалба и прочие направо ми е бедна фантазията как въобще е възможно да се произведе дори в този му вид, така че предвид всички тези уговорки според мен все пак не трябва да го съдим прекалено строго Понеже скоро стана дума за разни дъмбели и щанги и аз се напънах да родя един комплект: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206228780157427&set=a.10200404060943087.1073741838.1802703101&type=3&theater 6 Цитирай
synchu Отговорено Декември 28, 2016 Автор Отговорено Декември 28, 2016 Cool Custom Reverb? Дайте малко звуци де хора... Цитирай
Gregg Отговорено Декември 28, 2016 Отговорено Декември 28, 2016 За записи накрая все не остава време, а там също изисква опит, така че предпочитам да не се пъхам, където не ми е работата. Освен това трябва някой с подходяща/и китара/и да изсвири каквото трябва и както трябва. 1 Цитирай
iliev.p Отговорено Декември 29, 2016 Отговорено Декември 29, 2016 Рекърдс,са немоа разбера Хайнекена за ко служи,за подпирачка или за Power!? Цитирай
emosms Отговорено Декември 29, 2016 Отговорено Декември 29, 2016 Т'ва jet city има ли ООВ от крайното стъпало? Въобще, що е то ООВ и има ли тя почва у нас... Сърбят ме ръцете да си преработя едно нещо и да го направя като хората. В общи линии тр. да се проектира шасито за лазер/абкант и да е на удобен обемен монтаж за модификации. Лампов драйв с байпасване на един триод (за две нива на гейн), и клийн саунд, който даже да става за домашни упражнения с ... баскитара... Всички части без шасито са налични. Ама.... няма време Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 29, 2016 Отговорено Декември 29, 2016 Еми има врътка Презенс, така че... има ООВ. Схемата е 95% като на SLO-100. Разглабянето му имаше за цел да направя схемата 100% същата, да разкарам някои излишни елементи, да сложа изключвалка за Луупа, да сменя всички кондензери, както и да добавя превключващ се с реле клийн режим с контрол на нивото на гейна му (нещо като два канала и половина да стане). Грег е прав, че качеството на изработка е по-добро от на масовите китайчета. Включително Маршал, Фендър, Рандал, Пийви. Не може да се сравнява с правените в САЩ ампове обаче. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 30, 2016 Отговорено Декември 30, 2016 95% схема, а на ухо само текстурата си я има, слушал съм го на живо. Грег видя от снимката ти нагледно и заклахте цялата китайска индустрия щото снощи видяхте какво има в съвременните китайски Рандали, Маршали и т. н Брандове. Пълни глупости! Това няма нищо общо с темата, да си беше пуснал тема "Мод на китайски шит-амп" Аз имам Bugera 6262, звучи убийствено, не ми се е налагало да го отварям няма и нужда от модове та какво да напиша 1:1 е с Pieve 6505 ама друг път. Цитирай
Gregg Отговорено Декември 31, 2016 Отговорено Декември 31, 2016 ...и заклахте цялата китайска индустрия... Коментарът беше в обратната посока - има подобрение на качеството и то при по-ниски цени. Т'ва jet city има ли ООВ от крайното стъпало? Щом е копие на Солдано е задължително да има. 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 6, 2017 Отговорено Януари 6, 2017 Оня ден пробвах моднатия амп на репетиция. По-добре обади определено, макар да не е нещо грандиозно разликата. Вече се доближи доста до другата машина, която използвам паралелно - H&K Puretone. Все още отстъпва, де, Кетнерчето е мега зъл амп! Следват няколко снимки след модификациите. 1. Релето за превключване на клийн/крънч режимите + допълнителния пот за гейна на клийн режима. Трябва да измисля по-читаво захващане от това пробното с хартиеното тиксо, както и да е направя отвор в корпуса и завъртя пота, ако ще остава перманентно. Самият мод върши работа, но нивото на клийна е доста по-ниско от на другите режими и е малко безполезно. Трябва или да добавя И други реле/пот за нивото или да се използва с ТС проца серийно в луупа за компенсация на нивото. Но тъй като зарязах използването на лууп... Виждат се и част от Mallory 150 кондензерите, има и няколко Silver Mica, а катодните са някакви нескъпи Xicon Poly 630 V Това е байпаса на ФХ Луупа. С цел да са по-къси кабелите, а и за по-интересно, направих дупка (пардон, отвор) през платката. Малко аграрно решение, но ме изкефи. Само малко да го изправя, че се е попрезавинтило при стяганката. Цъкалката върши чудна работа, като се изключи Луупа и се вдига едно перденце от кабинета все едно. Не е баш като родопско одеяло, по-скоро от тези тънките поларени. Има файда определено, де! Конкретно емпирично доказателство за вредата от лууповете! Цъкалка за превключване на режимите. При използването на стерео кабел (за контролиране от ТС проца или друг подобен дивайс) цъкалката се елиминира. При използване на оригиналния фуутсуич последният функционира нормално (няма достъп до клийн режима, но и не пречи). Файдата от цъкалката е да може лесно да се превключват каналите и без фуутсуич/външно у-во, особено ако не е разглобен ампа, просто за удобство. Оправих и спойките по кабелите, отиващи до платката. Братята китайци беше ги домързяло да пъхнат кабела отгоре и да запоят отдолу. Не беше некадърно или проблемно, ама така и така бях разпарчедисал всичко та реших да фиксна и това. Толкова засега, по-натам може да опитам да сложа временно един истински изходен траф, за проба колко ще е файдата, но първо малко да му посвикна така, че да има правилна преценка на резултатите после. 4 Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 23, 2017 Отговорено Януари 23, 2017 Tight Metal Копие включен в Orange crush 20L снимано е с телефон китарата е в "E" https://youtu.be/olaCS4_Jz_I 1 Цитирай
Recommended Posts