synchu Отговорено Август 1, 2016 Автор Отговорено Август 1, 2016 Говорителят беше Mesa (Celestion) Black Shadow. Колоната полуотворена. По принцип класиката - vintage Jensen P12Q е класическия избор. Аз съм пробвал с различни и да ти кажа то от усилвател до усилвател разликата е сериозна, а с говорителите и конфигурацията на колоните разликата става още по- ....сериозна. В моя 5Е3 седи WGS G12C/S, който ми харесва доста. В запис често е май ToneTubby нещо си (но бидейки в затворена колона 4х12 заедно с V30 трудно е да се каже как би звучал в друга конфигурация) Eminence Maverick или Patriot забравил съм кой имах точно в колона Palmer - не твърде добре, Two Rock (WGS) ET65 - бива - той си е относително класически избор за туид, a и колоната на Two Rock си я бива доста Така че според мен, както обикновено въпрос на вкус, тестваш, фърляш (образно казано) пак тестваш и така до края на света Btw. компонентите не са случайно подрани на Champa (e с малки изключения, ама ся 25 евра за електролит, айде стига ...) 1 Цитирай
shtur4o Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 Искрено благодаря! В твоя 5е3 WGS-a в отворен кабинет ли е? Тъй като беше много отдавна и съм забравил - като глава ли е оформен или е комбо? Цитирай
synchu Отговорено Август 1, 2016 Автор Отговорено Август 1, 2016 Комбо - отворено (почти де, има някаква летва, която затваря част от обема Като е направен така, че мога да използвам и колоната с друг усилвател и разбира се 5е3-ойката с друга колона (тъй де - опции да има) Цитирай
jabs Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 (Редактирано) ^^^^ Че кой казал че са случайно подбрани, напротивно По темата Jensen, аз отскоро ползвам един P10R и мисля че е много добра партия на тоя тип туийд усилватели, които принципно си имат едно малко по-тъмно звучене, поне мойте. Те и на чампа оригиналните говорители са май десетки (че не бяха ли на някои модели и осмици?). За съжаление няма да мога да го пробвам с Jensen-a защото говорителя е 16-омов, а ампа 4-омов с фатка да стане къмто 8-омов Едит: Бахти! Пропуснах да спомена откъде почна цялата Чампистория - от kolio_k и неговия нов но вехт Чамп отпреди няколко месеца Редактирано Август 1, 2016 от jabs 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 Похвала за труда и резултата! Аз далеч не съм пробвал десетки говорители, но за клийн и лек крънч Грийнбак (или производните) най ми допада. За клийн ампа мисля да шопна два от тези по-мощните им клонинги Celestion Creamback-65. Лошото е, че почти всички кабинети са или с някакви пръдливи говорители (евтините) или с Vintage 30. V30 за мен е като Sure SM57 - всеки го използва, ама не е кооой знае какво. 2 Цитирай
jabs Отговорено Август 3, 2016 Отговорено Август 3, 2016 (Редактирано) Извинявам се че зациклям, но това е е*аси усилвателчето. Не съм пипал китара от седмици и са ми съвсем дървени пръстите, ама записах все пак нещо за проба (Ники, запиши та запиши, на ти сега ) Нямам време да го обработвам, сложил съм обичайните ривърб и дилей колкото за цвят. Дано да съм успял да запиша характера му, който е уникален и страшно ... винтидж, по липса на по-умно сравнение Кеф https://soundcloud.com/darth_jabs/testing-my-new-champ-clone Един страт през DAM Red Rooster за малко бууст и тва е.... амп и два микрофона. Редактирано Август 3, 2016 от jabs 5 Цитирай
shtur4o Отговорено Август 4, 2016 Отговорено Август 4, 2016 Както казва един колега: " То кат' истинско звучи" Супер! 3 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Август 9, 2016 Отговорено Август 9, 2016 Здравейте, Първо извинете, че спамя темата, но понеже се списва и посещава от хора,които знаят и биха ми помогнали, питането ми е за следното: Схемата е проста http://fuzzcentral.ssguitar.com/fuzzface/fuzzfacepnpschematic.gif Може ли да заменя кондензатора със стойност 20mf с такъв от 22mf и трябва ли да променя нещо по веригата? Предварително Благодаря. 1 Цитирай
synchu Отговорено Август 9, 2016 Автор Отговорено Август 9, 2016 Може ли да заменя кондензатора със стойност 20mf с такъв от 22mf и трябва ли да променя нещо по веригата?Да - може. Не - не е необходимо 1 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Август 9, 2016 Отговорено Август 9, 2016 Благодарско! Не знам дали е достойно за тук, но като го "налепя",ще пусна снимки и звуци. 1 Цитирай
synchu Отговорено Август 9, 2016 Автор Отговорено Август 9, 2016 Моля. Разбира се. Чакаме П.П. А за кондензаторите - електролитните кондензатори (повечето масови) са с 20% толеранс по производствена спецификация. В този смисъл 20 или 22uf e общо (и в частност) взето едно и също. 2 Цитирай
jorog Отговорено Август 19, 2016 Отговорено Август 19, 2016 (Редактирано) Препоръчвам използването на руски германиеви транзистори (П27А ,1Т308В за първото стъпало и МП41А ,МП38А ,1Т308В ,ГТ308 за второто).Ще кажа и защо.Например 1Т308В е със много ниска утечка и със средно усилване(Hfe м/у 50-90) и още са военно производство.Видео:https://www.youtube.com/watch?v=LTruH_FOPyQ Други видове транзистори също са добри ,но ако не са подбрани(грейдвани както казват щатниците) често са доста шумни и не предлагат добро усилване.Има схеми във нета как се проверява коефициента на усилване на германиеви транзистори.https://www.youtube.com/watch?v=kMEXoo0pKNI https://www.youtube.com/watch?v=NLOQnQbAaJkhttps://www.youtube.com/watch?v=kMEXoo0pKNI Обикновено Hfe трябва да е между 50 - 120.Над 120 вече става със доста гейн(което вече е въпрос на предпочитание и търсен звук).Успех. Редактирано Август 19, 2016 от jorog 2 Цитирай
jorog Отговорено Септември 3, 2016 Отговорено Септември 3, 2016 (Редактирано) Айде и аз да се разпиша във клуба на лампаджийте. Почти изцяло завършен лампов усилвател по схема на AX84 Hi Octane със леки модификации.Компонентите са от смесен характер(някои са чисто нови ,докато други са от стар телевизор и са буквално "спасени" от депониране до кофата за смет).Като цяло търсих начин да разбера какъв е целият този шум около ламповите усилватели.И си го изработих със "подръчни средства".Лампите са руски(6Н2П за предусилвателната секция и 6П14П за крайното стъпало).Мрежов трансформатор-също руски(или по-точно съветски) ТАН31-127/220-50.Изходен трансформатор-ТВ-2Ш-2Н (с изход на 8 ома),от стар руски телевизор Електрон 717Д.Платка -от битака.Решетките - от скрап.Останалите компоненти са чисто нови.Премахнах стендбай ключето и поставих NTC термистор за "забавено" подаване на захранването.Крайният резултат надмина очакванията ми. Много по-силен ,масивен тон.Повече ниски и динамика.Всъщност има и доста компресия.Незнам как да го определя.Може би правилната дума е "експресивност" на тона.Пробвах го със Celestion Rocket 50 и при усилен мастър волюм над половината направо ще изкърти говорителя от рамките на кубето. Много съм доволен от резултатите.Бих го определил като нещо средно между Marshall JCM800 и Mesa Boogie Mark 5(като тон разбира се).Целият проект дотук ми излезе 150 лева.Само за компоненти ,материали и консумативи.Като човеко-часове е в пъти повече.Според мен е по силите на всеки средностатистически запознат радиолюбител-китарист.Нужно е разбира се попрочитане на материали ,справочни данни за лампите ,режими и прочие.Също трябва стриктно да се съблюдават мерките за безопасност при работа със високи напрежения.Остана само да изработя лицевата и задната плоча (faceplate).Ще пусна и семпли в скоро време.Ако някой има някакви въпроси ,мога да отговоря на Л.С. PS: Снимки и семпли - по -късно.Не съм поствал досега такива и ще трябва да проуча как става. Редактирано Септември 3, 2016 от jorog 2 Цитирай
jorog Отговорено Септември 3, 2016 Отговорено Септември 3, 2016 (Редактирано) Редактирано Септември 3, 2016 от jorog 2 Цитирай
jorog Отговорено Септември 4, 2016 Отговорено Септември 4, 2016 (Редактирано) Ето и малко семпли.Можеше и по-добре да бъде изпълнено/записано ,но тъй като рядко се записвам се получи това което се получи. https://soundcloud.com/user-36401130/sets/demo Записвано е със китара Cort G110 със сменени адаптери (Dean хъмбъкър на бридж позиция и Artec сингъл формат релсови хъмове на нек и мидъл позиция).Говорител Celestion Rocket 50 монтиран в кубе с отворен гръб.Микрофон Stagg MD1000(нямам по -добър в момента) разположен перпендикулярно в близост до центъра на говорителя (на 1-2см. от решетката).От там мик ин на конзола Soundcraft Compact.Добавен е лек реверб от софтуера.Мастер волюма е на 12 часа при чистите пасажи и на 9 часа при по -стабилно изкривяване(все пак имам съседи). Редактирано Септември 4, 2016 от jorog 2 Цитирай
Recommended Posts