Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Само за протокола: оттеглям си думите за драйвовете и си посипвам главата с пепел.

Изкушен от чудесното представяне на Synchu, сглобих и аз един Boiling Point:

img1112wz.jpg

Безапелационен победител !

Наистина, както и Synchu определи, рядко добър драйв с много характер, ако някой мисли да прави Бугито, според мен е по-добре да опита Boiling Pot-а.

Явно на всеки 30-40 драйва излизащи на пазара има по един бисер :)

Отговорено (Редактирано)

А. Хм. Всъщност това е побългарен вариант 2 в 1. Лявото е Чайника, вдясно е Xotic RC Booster :) Отдолу са общо 7 потенциометъра + 3 ключета, та затова е гората от стомана.

Ползвам една кутийка, с един 3PDT ключ и други общи чаркове. 

Немотията и тарикатлъкът раждат чудовища, както е казал поетът   :)

Ма свири, деа.

Редактирано от jabs
Отговорено

Яката работа!  :hooray:

Браво @Jabs много красиво си навързал диодите за "clipping" мода, също така ми харесва че си поставил цокълчета за допълнителен ъпгрейд на копчето с кондензаторите.

Аз харесвам проводниците да са подредени, ма не е мъка!

Евала страхотен си!

П. П.

Я сега кажи има ли осезаема разлика на копчето с диодите, че беше оспорвано. Просто да го има за протокола! Аз съм пробвал и разликата се усеща но имаше твърдения, че е едвам забележима в други теми. :)

Отговорено

Аз съм правил един Uproar с клипинг с лед,германиеви и силициеви диоди и наистина разликата е е едва доловима.Това е мое лично мнение.

Отговорено (Редактирано)

Благодаря, Lyu. Честно, има наистина слаба разлика. Единствената осезаема, е че в средната позиция (бууст) звука е най-силен. В двата варианта на допълнително клипване намалява, като при този със светодиодите ефекта е най-тих. Ако обаче с Volume-а се изравни нивото на звука, почти няма разлика. Но педала е много добър. RC Boosta е друга бира, много ми хареса. Имам фабричен Xotic BB, но този е с много прозрачен и едновременно с това някак топъл тон. Също великолепен педал  :)

Редактирано от jabs
Отговорено

...В двата варианта на допълнително клипване намалява, като при този със светодиодите ефекта е най-тих. Ако обаче с Volume-а се изравни нивото на звука, почти няма разлика.

Ако има свободни контактни групи на превключвателя, може да се комутират допълнителни елементи, с които да се изравни нивото  при отделните варианти.

Отговорено

Мисля че няма Тони, ако под превключвател разбираш двете 3PDT ключета на снимката отпред.

Отговорено

Дискусията за диодите беше изведена в друга тема доколкото си спомням, така че да продължаваме там, ако има за тях.

За конкретната реализация на Boiling Point-a може и тук разбира се.

Ключетата (DPDT & DP3T) наистина нямат свободни групи, но винаги може да се подмени това за превключването на диодите, с 3P3T или даже 4P3T (от които съм виждал само ротационни, но пък не съм референция).

Като 4P3T, май е по-подходящо, защото в момента и трите позиции на превключвателя на диодите имат (логично) различни нива :)

И примерно да се реализира нещо подобно на Zvex SHO (миниатюрен mosfet буустер), като компенсация на нивата, с тример за усилването.

• 2 weeks later...
Отговорено

И в кутийка - Vemuram Jan Ray :

8644962818_899d6de7b5.jpg 8643866217_873454926f.jpg

Звук (LP - ритъм е чиста китара, преден адаптер, намален, соло китара - превключване между преден, заден, преден+заден + горен + долен + забравих :), ама превключвам там както ми звучи добре и си играя с усилването по адаптерите; ефекта по-случайност е почти така настроен както на снимката, Volume - 11:00; Gain - 12:00; Treble and Bass - 12:00) 

Има още няколко (даже май повече от няколко) завършени проекта, чакат си кутийка горките, но нещо липса на време напоследък съвсем ....хм

Отговорено

Много добро !

За свръх-моджо му липсват две супени лъжици катран в интериора.

И мазохистичното удоволствие от раздялата с 300 паунда, без него няма как да е същото :)

Ако нямаш нищо против, при готово Timmy ще пробвам да запиша нещо на същите настройки, също с ЛП, предвид дискусията е ли или не е Vemuram негово копие.

Времето наистина напоследък го няма никакво... уви.

От мен засега, само един teaser-trailer :)

img1886kc.jpg

Отговорено

Смола ще уредим ако трябва :)

Разбира се за Тими. Точно същите настройки едва ли ще са сходни, защото има разлика в 5 елемента, доколкото си спомням. Не толкова значителна, но ще бъде дефинитивно интересно да се чуе.

Тази платка изглежда страхотно впечатляващо. Прекрасна изработка.

Отговорено (Редактирано)

General Guitar Gadgets.

Пробвах миналата седмица в Клангфарбе Q-tron (EHX) Извратена работа :)

По-скоро синт, отколкото китарен педал. Да видим какво ще излезе от цялото упражнение...

Редактирано от jabs
Отговорено

Естествено, че се приближава към старите аналогови синтезатори. Добре е да се знае предварително!

MUTRON-ът извън CPY може да се доразвие с допълнителни синтезаторни модули, като ADSR модул, PTVconvertor и други неща от сорта...

Докато се стигне до китарата на MOOG ( Мууууууууг) :D