Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

У йе, въпрос на вкус както се казва :)  Това зеленото пластмасово изделие, го подмених с метално такова на Алфа, плюс още няколко керамични кондензатора, на които надписа им беше по-скоро индикативен за горе долу каква е стойността им, която след измерване попадаше грубо в същия разряд поне де ....

Заради теб ще му дам още един шанс :)

Отговорено

Аха. Ясно, видях в облака че имаш тест на Клон-а...

Ти ме запали по тея пущини, сега да му береш гайлето, както се казва :)

Пробвай отново, дай му шанс, струва си. 

Отговорено

Спрете да мрънкате и фащайте поялниците, че темите в стил "коя китара от 200 лева е по-малко гадна" и "защо мразя Флойда" взеха да надделяват... :)

Отговорено

Стига да е интересно за широката публика, защо не, ще продължаваме...
Plexi Pedal - след някой ден като си влезе в кутийката ще има снимки и повече инфо...., а засега звуци  ;)

http://soundcloud.com/synchu/plexi-pedal

EDIT: подменен файл, поради технически причини.

Отговорено

Оу Йее !

Влезе в моя "to-do list" :)

На веробоард ли го направи или на платка? Някакви "моджо" компоненти извън стандартните предписания?

Отговорено (Редактирано)

Направо яка манифактура спретнахте. :) Добре че ми мина крастата.  :metalist:  Забрайх Оу Йее!

Редактирано от bluelemon
Отговорено

^^Веро. С обстановката "на западния фронт"/вкъщи ецването следващите 5-6 години поне - не мисля да го практикувам :)

Стандарт, с изключение на някой друг silver mica кондензатор, доколкото има някакво моджо в това и малко подбиране на J201-ките и понеже обичам нещата да са акуратни - измерване на останалите елементи.

Още един, както е модерно да се казва, teaser, на вчерашната сглобка:

http://soundcloud.com/synchu/sho-dun-test

Няма никаква промяна в настройките - промяната в драйва идва от атаката -великолепен просто.... в момента е със заместващ операционен усилвател, поради (както обикновено) липсата на оригинала, който ще пристигне утре. Тогава и повече информация/снимки и т.н. заедно с горното Плекси (което установих от една тема, любезно посочена от съфорумника Петьо Бояджиев е вече представен в Pro-build -овете oт shtur4o).

Отговорено

Много добре !

J201-ките май трябва да се поръчат 50-100 броя накуп и да се експериментира :)

Отговорено

Поради това че са спрени от производство обаче - цената им е интересна за това, което представляват :) Според мен няма смисъл много от такива бройки, освен ако не смяташ промишлено да произвеждаш...

Отговорено (Редактирано)

5 паунда за 50 бройки. Не са толкова скъпи, когато са на килограм.

Почти всички педали на Wampler са с J201, виждам го и в други интересуващи ме схеми.

Апропо, че го обърнахме на диалог с тебе, май ще "изокам" за помощ с Cornish буфера.

Довечера смятам да го направя отново, от нула. Не разбирам какво става. Схемата е елементарна, но ефекта няма никакъв чуваем .... ефект :( Абсолютно прозрачно поведение, все едно го няма.

Освен това, ако правилно схващам с куците си познания, функцията на подобен буфер би била да намали импеданса на изходния сигнал. При мен обратно, качва го. Нещо съм сбъркал явно...

Редактирано от jabs
Отговорено
Стига да е интересно за широката публика, защо не, ще продължаваме...

Plexi Pedal - след някой ден като си влезе в кутийката ще има снимки и повече инфо...., а засега звуци  ;)

Мдааам, ... ако Плекси-то е Wampler Plexi Drive - наистина прекрасен педал.Чудесен! Dynamics to die for! ;)

Отговорено
Освен това, ако правилно схващам с куците си познания, функцията на подобен буфер би била да намали импеданса на изходния сигнал. При мен обратно, качва го. Нещо съм сбъркал явно...

-------------

Как разбра, че импедансът се е качил? :huh:

Отговорено

Опааа.. почна ме :)

Ще ти пусна ЛС довечера, да не се излагам пред широката публика :)

Отговорено

Апропо, че го обърнахме на диалог с тебе, май ще "изокам" за помощ с Cornish буфера.

Довечера смятам да го направя отново, от нула. Не разбирам какво става. Схемата е елементарна, но ефекта няма никакъв чуваем .... ефект :( Абсолютно прозрачно поведение, все едно го няма.

To това е идеята по принцип. Не би трябвало да има разлика, само че в реализациите по принцип рядко се забелязва това да е така.

Освен това и 10-20 ефекта да използваш с кабелчета от по 15-20 см и аз използвам примерно 3 метра + 1.5 кабели между китарата/ефектите/усилвателя, честно чуто - буфер без буфер - все тази. Говорим за добри кабели :)