Jump to content
Българският форум за музиканти

Bugera V22 vs. Blackstar HT5


Karavadjo

Recommended Posts

Здравейте на всички! Имам запитване към хора които са изпробвали двата ампа и да дадат съответно мнение по въпроса. Та въпроса ми е кой от двата ампа е съответно по-добър за да си го купя. Bugera-ta има повече лампи по техническите спецификации които съм прочел в нета от Blackstar-a но от личен опит знам ,че не броя на лампите определя точно качествения звук а техническата схема по която е направен. Очаквам различни мнения които биха ми помогнали да избера един от двата ампа. Предварително ви благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уместен въпрос. :rolleyes: Всъшност аз имам вече няколко лампови ампа и ми се искаше да си купя нещо различно. Да речем ,че искам нещо лекичко за носене и добре звучащо и не съм пробвал 5 ватов амп и си мисля ,че ще звучи малко тихичко. Дори незнам дали имам право да правя сръвнение между 5 ватов амп с 22 ватов. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазина на Dynacord (musicworld.bg) в София ги имат налични и двата. Защо не провериш в твоя град? (Ако вече не си го направил)

Ще си направиш един A/B тест.

Аз направих точно това, защото имах същата дилема като теб ;) Но като цяло ако дадеш още информация - какво очакваш като sound; Искаш ли да свириш с него в банда etc. ще е по-лесно да отговорим.

 

Edit:Цените им в България Bugera V22 Blackstar HT-5R

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блекстара май не е точно лампов, поне доколкото съм чел тук и по чужди форуми. Има някаква уловка по схемата, но какво точно е не мога да кажа.

 

И въпреки всичко аз имам такъв /от старата генерация/, само че глава и не бих се разделил с него никога. Перфектен е за практис вкъщи, на мен много ми харесва как звучи, а и изглежда много много добре. Новите май имат и ревърб и CD input да си джемиш със запис...тъй че какво повече да иска човек от домашна въшка. Не е и много слаб, макар, че е 5 вата, свирил съм с него на репетиция. Вярно, че почти на максимум увеличен, но почти....а и си беше достатъчно силно :)

 

Без да съм я пробвал, имам чувството, че Бугерата е доста по-винтидж ориентирана, така че изборът се предрешава до голяма степен като си изясниш какво искаш да свириш на него.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за предложените мнения. Да и аз мисля да изпробвам двата ампа на място и сам да си направя своя избор. Всъшност ще си свиря с ампа в нас но е хубаво да става и за репетиции с банда. То е ясно ,че ще се озвучава с микрофон пред ампа. Разликата между двата ампа според мен в звука е ,че Blackstar звучи по крънч. Можеби защото използва само една предусилвателна лампа и е нещо като хибриден амп.Bugera V22 е с 3 лампи 12АХ7 и практически е по хай-гейн ако така мога да се изразя. Определено везните клонят повече към Bugera в моя случай. Ще се радвам и други хора ако споделят своите мнения за тези два ампа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Blackstar 1ват глава , ако искаш може да го чуеш аз съм от Варна. Иначе 5 вата комбо гледах при Леви. Чистия канал на мен ми прилича на транзисторен. И аз мисля че има уловка. Драйва кефи много

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блекстара май не е точно лампов, поне доколкото съм чел тук и по чужди форуми.

Новите май имат и ревърб и CD input да си джемиш със запис...

И аз такива неща дочувам за новите(и старите) серии на Blackstar HT, за Bugera-та Не.

Между новите и старите серии на HT-5 има разлики в emulated output-a, имат и CD inputa, а комботата са с 12" говорител и уж "други подобрения". Аз също намирам Bugera-та за по-винтидж звучаща.

В момента в базара се продава и старата версия на главата HT-5H на доста добра цена. Така че, ако ти хареса в магазина как звучи, можеш и да не даваш пари за нова. (предполагам, че имаш кабинети). След ревютата в нета, а и тук във форума, аз на Bugera не бих се доверил, но наистина е най-добре да ги пробваш и двете. По мое мнение с Blackstar-a можеш да изкараш повече звуци (по-разнообразни може би е точната дума) от Bugera-та.

По отношение на сила на звука HT-5 е предостатъчно мощен за домашна употреба. (дори HT-1 стига).

Скоро дори си писах с други собственици, гледах и видео клипове, които казват, че с 2х12 или 4х12 кабинет Blackstar комбото може да се ползва за репетции & small gigs.

 

Едит: според мен ако ще го ползваш основно вкъщи на ниски нива, сравни кой от двата усилвателя вади по-"нормален" звук когато не е набичен.

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти препоръчвам Маршал Клас 5 и Fender Super Champ X нещо си беше май.

Блекстар не са лоши усилватели, специално Артизан серията. Горните два определено ми харесват доста повече от ХТ5 обаче. Това е въпрос на персонален вкус - особено що се отнася до Клас 5-цата, която си е особена работа :)

За Бугера след две проби и един поглед отвътре - не мисля някога да имам по-задълбочени впечатления - извинявам се предварително на феновете на марката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те са доста различни машинки.

 

Блекстар-а определено има "нелампи" за гейна поради простата причина, че с 1 пре лампа повече от клийн не може да се изкара. Плюс това педал преамповете на Блекстар работят на абсолютно същия принцип (което не значи, че звучат зле! Чувал съм на живо HT Dual и е як). Крайното стъпало е с една лампа в push-pull режим, която като параметри е доста идентична на ЕСС82 (аз имам такова крайно стъпало). Звучи ОК за домашен джем, но няма пънч-а на големите шишета и дрънчи малко на тенеке... :D

 

Бугерата е доста по-голям и сериозен усилвател. От трите предусилвателни, които ти спомена, спокойно можеш да изключиш третата (която е фазоинвертор) от сметките за нивото на овърдрайв. В определени схеми втората може да е примерно за лампов лууп и също да не участва в гейна. Само принципно го казвам, за да не се водиш от чистата бройка без да знаеш каква е схемата. Крайното е с две ЕЛ84 (които дори да не са най-великите лампи) определено ще имат много повече динамика и "лампово" усещане от на Блекстар-а. Също така ще е по-силно звучащ, още повече тия блекстарските 5 вата според мен са маркетингово завишени като стойност.

 

За блекстар лампите не знам, но бугерските са кофти и е желателно да се сменят, което си е още немалко инвестиция. Просто го отбелязвам...

 

Има и още доста неща, които определят звученето (изх. траф, спийкър...) и наистина най-добре е да си ги чуеш на живо. То това винаги е най-добрия вариант. :)

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш простия лампов тон, който не ти помага да свириш с напомпване, а напротив е крънчи - бюджетната бугера е ампа.

Върпоса е , че ампа е подходящ за ентери левъл практичен лампов амп.

В твоя случай ти трябва нещо по качествено отново лампово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен всичко казано дотук, подразбирам че се изкушаваш и за по-голям запас от гейн. Ако се насочиш и към други усилватели в избора си, прегледай Orange Tiny Terror.

Малко над бюджета на другите два, но е един прекрасен усилвател заслужаващ внимание. Споделям напълно мнението, че по възможност трябва да се пробва, а ако е и с твоите китари - още по-добре.

Имам Ориндж-а, ако представлява интерес може да се уговорим нещо и да го тестваш. Пиши ми на лични, ако имаш желание.

 

Иначе успех с избора. Винаги е супер като си избира човек нова играчка. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Тостерчето" наистина е много корав АМР, обаче е по-различен като концепция. Няма втори канал и други благинки, които може да са важни за конкретния юзър. Мен лично много ме изкефи, но отбелязвам фактите, за да се вземат предвид. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.