Jump to content
Българският форум за музиканти

Epiphone или Ibanez


R.Z.K.

Recommended Posts

Аз сравнявах грифовете, или по-точно ширината при нът-а и последното прагче, и видях, че има 1-2 мм разлика. За мен това не е проблем, но искам да е с по-тесен гриф от акустичната, с която свиря в момента, а тя е с доста дебел гриф, защото беше с пластмасови струни и аз ги смених с метални.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Колега и аз като тебе съм пълен новобранец.Сега ще ти кажа аз какво направих.Отидох в магазина,пробвах5-6 китари и взех тази която ми се стори най удобна и звучеше най добре за мене.Естествено говорим за нисък клас китара,до 300лв. Може да опиташ един Squier strat S-S-H не са лоши.Това от мен.Поздрави и успех с избора.

Редактирано от taktun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Идеята на Епифона като цяло е по-евтинджоз версия на Гибито. За още някой лев отгоре можеш да намериш и добър Епифон, но специално този и другите в сайта излеждат малко... съмнително, oсобено идеята въпросният модел да е с тремоло... :unsure: Хората са сметнали за добре като цяло Епи да прилича на Гибито, но дали това ще ти е удобно ти сам трябва да си прецениш. Другарите тук правилно подчертаха, че грифът е по-дебел и ако мислиш да свириш метъл като чичо ти Хетфийлд и ръката ти е по-големичка, предполагам ще ти допадне. Ако мислиш да сечеш глави със сола и нещо още по-бързо, тънкият гриф е по-удобен :rocker: Ако имаш път към София, можеш да пробваш на място моделчетата китарки в магазините на Dynacord. Аз лично съм доволен от моя Cort, купен от тях. Но ако имаш възможност иди с другарче, което е по-напред с материала (поне при мен бе така и до ден днешен съм благодарен за удареното рамо). Виж дали ти допадат X и М сериите, ако държиш на тремолото. Иначе KX-ът е изпитан и приятен (без тремоло и по-тънък гриф).

Редактирано от Ge0Rg3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тънкият гриф с нищо не е по добър от дебелия, било то за бързо или бавно свирене. Всичко е въпрос на вкус, кой каквито харесва и на какво е свикнал. Колкото до китарите, съвет не мога да дам, но лично аз бих взел Епифона, имал съм и двете китари за кратко и преди години и двете са си ОК за начинаещи. Ибанеца е направен малко по добре, но на звук Епито ми допада повече. Най добре е да пробва!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@R.Z.K, и аз от толкова време се уча, но само на ел.китара и съм изпадал многократно в ситуация да се чудя между различни китари. Имах възможност да пробвам много различни китари на разни приятели и познати, и това наистина е най-добрия начин да придобиеш мнение. Пробваш, пробваш и в един момент някоя от китарките просто ти се залепва за ръката (или и за двете) ;) Относно тези двете, които си посочил, силно се съмнявам да има съществени разлики в качеството на изработка при този ценови клас, но двете ще звучат различно, както и ще има разлика в зависимост от усилвателя, който ще ползваш за да ги чуеш. Недей да очакваш, че ще се доближиш много до звука, които те кефи в метъла пробвайки нисък клас китари, кубета и ефекти, а по-ското търси нещо, което да е кефи, колкото да си кажеш "Да, като за в начало това ми е ОК". Както вече се спомена, LP моделите са с по-дебел гриф и за теб, преминавайки от акустична към ел. китара, може да се окаже по-удобен. Аз, като пробвах Епифон LP, само че модел без тремоло, ми беше малко неудобен и "бавен" - по-трудно си местех ръката по грифа, но питай примерно Васко от ODD CREW, дали му е бавен :) (неговата не е на Епифон а ESP(LTD), но всички LP модели са сходни до някаква степен). Ибанеца, ако е с Wizard гриф ще ти е удобен, предполагам. Няма някой, който да ми е пробвал ибанеца и да не е казал "Баси удобното грифче!".

Може би най-важното, което мога да дам, като съвет е да не го мислиш чак толкова, защото, като посвириш една година на нея(която и да е), и като пробваш някоя друга китарка по пътя, вече ще имаш собствено мнение за много от нещата, които те интересуват сега, и въпросите за следващия ти избор ще са по-конкретни и специфични. Мен примерно в момента ме интересува основно звука, а в общи линии съм на ясно какъв тип китара търся(то типа пак е свързан със звука, но има много други фактори, които влияят). Това няма да е китарата на живота ти, а само първата ел. такава, така че не го мисли толкова. Само, както вече някои спомена, не си взимай китара с тремоло в този ценови клас, разбирай повече нерви, отколкото удоволствие да бЕреш.

 

Нещо друго важно(според мен), потърси в базара някоя китарка на старо. Ще получиш много по-голямо качество от нова, такава за същите пари. Аз лично нямаше да си купя чисто нов Ibanez преди година и нещо, ако имах същия опит и знания, както сега(не, че знам много, но е много повече от колкото преди година). Най-малкото още не знаеш какво точно търсиш за да даваш пари за нова китара.

 

(аз имам Ibanez GRGR121 и Squaier Affinity Strat).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И китарите и комбота ги имаше в базара и е възможно да има още по -добри инструменти употребявани !Лично аз не бих си купил нова китара ,особено в нисък клас , а бих потърсил по - скъпа на по-добра цена...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мн. несравними китари

нито дизайн, нито стил, нито цена

ibanez този тип мн. ясно че ще ти е супер удобен, едва ли има по удобен дизайн на тяло и гриф, освен може би... някоя по-евтина дъска корт :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^АААА! извинявай ма това не е вярно, има много по-удобни китари! Всеки си има усет и предпочитания. До човек си е един харесва едно друг друго :)

Веднага ти казвам, че за мен гриф тип "Fender" е далеч по уфдобен от плоската дъска на "Ibanez"

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като звук Епифона е по-добрия вариант! Като гриф - зависи от вкуса! Най-добре ги пробвай и двете и прецени сам! Поздрави и успех с избора на китарка ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Темата няма много смисъл,защото всеки е с различно виждане за звук и кое е по-удобно,

Моето виждане -дебелия гриф,освен че е по-удобен (пипал съм няколко Ибанец - е съвсем не мога да свиря с толкова тънък гриф),допринася за състейна и масивното звучене на китарата,бих взел Епифон без да се замислям,но автора ако е фен на модерното свирене може и да не мисли така..

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като се занимаваш от скоро с музика, най - добре иди в няколко мгазина пробвай няколко модела и различни марки. Не се подвеждай по марката, защото някой твой любимец свири с такава. Избери си това, което най те кефи. Без проба не става (поне според мен).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

А някой би ли ми казал нещо относно усилвателя, защото се двоумя между Marshall-a и този http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_29996/Cort_MX15R.html?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой би ли ми казал нещо относно усилвателя, защото се двоумя между Marshall-a и този http://www.musicworl...Cort_MX15R.html?

Когато почвах да свиря бях с такова кубе(Корт-а).Тогава му се радвах ,но сега ми звучи кошер.За начинаещ става.Аз лично бих избрал Корт заради по-големия говорител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.