Jump to content
Българският форум за музиканти

Epiphone или Ibanez


R.Z.K.

Recommended Posts

Здравейте,

 

Аз съм начинаещ китарист, свиря от около година и половина, и искам да си купя някоя добра, но евтина ел. китара и някое евтино комбо. Колебая се между Epiphone Les Paul Special II GT http://rockshock.eu/...emid=53&lang=bg с Marshall MG10 http://rockshock.eu/...emid=53&lang=bg и Ibanez Jumpstart GRX70DXJU-BKN http://rockshock.eu/...emid=53&lang=bg. Свиря предимно метъл и доста разновидности на рок. И искам да попитам грифа на Epiphone-а удобен ли е, защото на Ibanez-a е доста удобен?

 

 

П.С. Не съм от София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грифовете на Лес Поул са дебели,не само на епифонките. Аз лично бих се спрял на Епифонката,но като вземем впредвид стилът, който свириш, може би Ибанез би ти била по-удобна(за метъл). Разбира се най-добре е ако можеш от някъде да пробваш Епифонката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо си се хванал точно за китари с тремоло? В почти всички случаи е неизползваемо, а дори да го блокираш и да не го ползваш пак си стои грозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е неизползваемо. Ако беше неизползваемо една камара световни величия щяха да си скубят косите като осъзнаят този факт. Не познаваш стила на свирене на човека и поради тази причина не смятам, че крайното ти изказване е критерий. Ако става дума за първа китара мога да поспоря точно какво е нужно да има като екстри по нея, защото всичко е строго индивидуално. Ето заради това темите със съвети са нож с две остриета.

Крайно мнение по темата може да се изгради лично от питащия като ходи по мъките и магазините и тества сам. През живота си само веднъж съм купувал инструмент, без да съм го видял и пипнал, а става дума за бас в ценови клас 2400 лв. Късмет си беше, че всичко му беше както очаквах, познавайки другите басове и китари на този производител.

Една камара хора предпочитат по-широки грифове, друга по-дебели. Всичко е въпрос на вкус и усещане при свирене. Огромна част от новобранците китаристи се увличат по външния вид, което е грешка. Не искам да омаловажавам мнението на хората писали в тази тема с моето такова. Смятам, че е добре питащият сам да се ориентира в това какво да закупи като инструмент и апаратура, което ще е част от първия му урок какво ми трябва, за да свиря. :)

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При все, че и двете китари ги има в магазините у нас - спокойно могат да се пробват в по-големите градове. Има голяма вероятност и двете китари да са правени в един и същи завод (Корт, примерно). Така че кой знае каква разлика в качеството може и да няма.

 

Най-добре човек сам да пипне и да прецени кое му е удобно и кое не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епифон Спешъл китарите са детски играчки.По-сериозен избор е Ибанеца.Само, че си потърси комбо отделно, защото тия са шит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много пресилено казано е, че тоя Ибанец баш е нещо различно и той от детска играчка ;) Според мен няма никво значение, избирай си я по цвят и си ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

IgniteAll, не си ме разбрал правилно/не съм се изразил правилно. Имах предвид тремолата на китари от такъв клас.. Никое световно величие не свири с Ibanez или Epiphone за 300 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Моя съвет е да пробваш преди да вземеш каквото и да е било! Сравнения в нета много ма друго си е ръка да пипне, око да види, ухо да чуе!

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

бих искал д а препоръчам на питащият ето това да разгледа

 

http://www.dv247.com...yer-pack--80921

или тази

http://www.dv247.com...sunburst--60658

 

ili tazi

 

 

http://www.dv247.com/guitars/kramer-pacer-ft202s-electric-guitar-black-metallic--63165

 

тази китарака не е кой знае колко по-скъпа но със сигурност не е стартер серия и ще му бъде много удобна особено грифа

Редактирано от Acei
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не е.Обаче с всичко се свиква. Не мисли, че като ти е лесно, е хубаво. По тая логика тъкмо ще си се научил да свириш и ще си 100-150 кила - ебаси рокстара- защото ще си живял по лесния начин според яловите съвети на "компетентните" знаещи от форумите. Остави тая работа с питането, зЕми не дебелата или тънката, а тая, която прави по хубави свирки, демек свири по-добре B)

Редактирано от DYLGIQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.