emosms Публикувано Май 26, 2012 Публикувано Май 26, 2012 (Редактирано) Една китаристична тема. Безплодни цикления на скали, секвенции, циклообразни кръгови фигури, нам си кво - и като резултат дори по-лошо свирене от преди 3 месеца.. eee не става шрьодер от мене! Както и да е, замислих се, не ми ли е висок екшъна на китарата (тези дето почват някакви гами и секвенции нагоре надолу по грифа и нямат фрази под 10 секунди, чисто, без да се запъват, сигурно имат супер нисък екшън и китарата сама свири ) --- Измерено на 19 прагче - 2,5 mm от най-горната част на прагчето до долната страна на струната (малко на око) Koлко е при вас и какво смятате за нисък екшън? Редактирано Май 26, 2012 от emosms Цитирай
Lathron Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Ако правилно съм ти разбрал метода на измерване - при мен е около 1-1,3 мм. Нисък екшън - максимално ниско разположени струни без да има бъз, да може да се бендват и да е удобно. Цитирай
aaaaaaaaiiiiii Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Какъвто и е да екшъна - китарата не свири сама ,ако е прекалено "висок" ще го усетиш почти е сигурно. По скоро смени дебелината на струните или перцето ,но може и да и направиш един сетъп де Цитирай
~DN Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Btw 3 месеца са малко за такова нещо. Т'ва не ти е кънтри да въртиш два акорд - речеш ли шрьодр да ставаш, техника цял живот се учи. 2 Цитирай
dickens Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Защо на 19-то? Може и аз нещо да бъркам, де да знам При мен там е мааалко под 2 мм (малко съм кьорав и не бих се обзаложил), беше по-нисък, но според мен изключително ниския екшън започва също да създава трудности при свиренето... 1 Цитирай
emosms Отговорено Май 26, 2012 Автор Отговорено Май 26, 2012 на 19/та беше най-високото къдео беше удобно да измеря от 3 месеца няма подобрение. иначе преди нова година 2 месеца се занимавах с економи пикинг и даде някакви резултати но дотук по скоро проблема е свободно движение надлъжно по грифа и различни 'стъпки' как да се движиш за кънтрито - не си слушал по-китарджийско кънтри, да видиш за какъв шрединг с перо и пръсти става въпрос и за колко акорда 1 Цитирай
synchu Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Мда това за кънтрито и двата акорда беше силно неподготвено изказване. ....и хиляди други. 2.5 мм не е високо по принцип. В момента на всички китари май ми е различна височината и не съм се задълбочавал по въпроса колко е. Свирене му е майката. Стига да не е половин сантиметър, не би трябвало да пречи. 1 Цитирай
~DN Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Да! Абсолютно съм на ясно, но как да е, важното беше идеята. Оке? Инак по темата - като ще се свири бързо, условията са две: 1. Да си готов да седиш м/у четири стени без скайп, ГСМ... слънчева светлина... и да циклиш като робот; 2. Да не се специализираш, а да умееш да се адаптираш към различните ситуации - т.е. не да хванеш да свириш всичко с economy picking, или само с alternate, само legato, само не знам си к'во. Никой от "големите" не го прави това, и има защо. Еди Ван Хален, Ренди Роудс - пусни някой live клип в Тубата и изключи звука, просто ги гледай в ръцете. 1 Цитирай
L.K. Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Задай въпроса след 3 години, ако още те интересува. Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Зависи как и какво се свири,при мен е 1,5-2 мм на 12-то,звънка ми,ама по лесно се "бендва" Цитирай
synchu Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 @DN, нещо не си разбрал мотивацията и интересите на хората. Просто им е било интересно. Затварянето е следствие на това. Свириш дълго, защото ти се свири, а не защото си тръгнал да ставаш шредър. Иначе със сигурност хилядите азиатци в тубата, които пилят като ненормални досега да са станали мега звезди. Ама не са. Към оригиналният питащ, човек на теб интересно ли ти е да свириш гами и упражнения? Защото ако не ти е интересно, трудно ще ти се получи вероятно. Аз ги свиря, когато искам да науча например как би звучал До минор по целия гриф, с по три тона на струна, с по четири и така. С учебна цел. Иначе има хиляди приятни за слушане и свирене парчета, които да ти помогнат да напреднеш с техниката, без да затъпяваш прогресивно. Например, започни да разучаваш Tumeni notes на Steve Morse. 2 Цитирай
~DN Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 На сила хубост не става. И да става, не трябва. Тъй ли? Абе, трябва понякога. Виж го като инвестиция, братле. На училище като си ходил някой да те е питал дали ти е интересно? Мен не. Същото е. Аз поне не ща да правя компромиси с музиката ми, че в главата си чувам нещо, което физически ми е непосилно. Примерно това. И то само задето не ми е било гот да ги въртя тях гами и упражнения като му е било времето. Цитирай
lyu_records Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 Мери се на 12-ти праг. Ако нямаш нужния инструмент за мерене, китарата не бражди и ти е удобна, не виждам никакъв смисъл от тая дейност! Ма не е лошо човек, като си няма работа да се занимава с нещо! В нета има толкова много инфо, кое е стандарт как се мери и от коя страна на бутилката се пие! Аз лично не харесвам да са ми много ниско струните (екшъна) така съм свикнал. Цялата работа упира до това кой как му е удобно. Цитирай
Heartman Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 Не знам колко е стандарта(ако има такъв)за ниски струни,но е важно да ти е удобно когато свириш.Сетъпа на екшъна е доста сложна работа между другото.За да ги смъкнеш до минимум бе фрет бъз то е въртене на тръс род,дебелина на струните с тремоло,флойд или ТОМ голяма играчка.Понякога с часове съм си играл и пак не съм доволен от резултата.Може би си трябва лютиер за това. Цитирай
rosso Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 За пръв път чувам някой да си мери екшъна на 19 прагче. Все пак за експеримента и аз го измерих там - на 1-ва струна е 0,8 мм, а на 6-та струна е 1,1 мм. Китарата ми е сетната с 9-ки в нормален строй. При този екстремно нисък (поне според мен) екшън обаче някои тонове гаснат при по-дълбоки бендове, а също така състейнът е по-кратък. За моя стил на свирене това не е проблем, защото не бендвам много често и освен това имам доста лека дясна ръка. На 7 струнната ми китара е с около 0,1-0,2 мм по-висок и също ми е доста удобно. Цитирай
Recommended Posts