Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно захранване


mozart27

Recommended Posts

Хвърлих и май ще си вземам поотделни адаптори, дори намерих и стабилизирани в нета, но не знам доколко са добри. Иначе куфарчето ще си го взема 100% :D

 

Ето за този адаптор става въпрос. Да ми кажете дали става за целта и дали е читав. Аз виждам само, че е стабилизаран, но дотук :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си вземеш педалборд на Берингер, единственото нещо, което получаваш е една мнооооого скъпа коруба. Захранването и пач кабелите не стават. По-добре си помисли за хубав рак (куфар), захранване и готини кабелчета. Да вярно ще излезе малко по-скъпо, ама няма да има ядове.

Тези пари така или иначе ще ги дадеш, та защо и ядове да береш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, да не е за някакви хипер-мега суми :) Никой не ми отговори дали онези адаптори са читави. Ако стават, ще си сглобя нещо в една кутия, та дори и диоди ще има, за да свети кой е включен :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой не ми отговори дали онези адаптори са читави.

Едва ли някой би се наел да ти отговори по картинка. Сам разбираш, че данните Входно напрежение, изходно напрежение и изходен ток не казват абсолютно нищо относно стабилността на изходното напрежение, честотата на работа на конвертора(ако е инпулсен) и други важни за аудиотехниката параметри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това не съм пробвал, но прогнозирам лош за теб изход от битката. :)

Това че е стабилизиран не значи, че е и добре филтриран. А за аудио има голямо значение. Напоследък продават разни импулсни захранвания, които са стабилизирани, но за аудио или шумят или свистят или разни други гадни звуци пускат. И като го усилиш с ефекти/АМР и става красота. Наскоро един познат си взел някакво подобно и добре, че му е трябвало да храни МИДИ педалиера, защото с китарен ефект е изкарало "завидни честоти"... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми е ясен смисълът на темата. Има питане, двама души препоръчват едно и също нещо, но питащият си е наумил нещо и упорства. Доколко е смислено да похарчиш 1000 лв за ефекти и да ги захранваш с някакъв боклук, само за да спестиш 20-30 лв. След като няма чуваемост, по-добре е да се заключи темата.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ще се включа в хора "анти-беринджър". Сега, не знам какво слагат в педалбордовете си, но ако е импулсно едва ли е по-различно от това, което продават самостоятелно. Нашият китарист си взе такова. Свърза точно 3 ефекта към него - CryBaby, един цифров дилей и един дист на Boss.

 

Чуха се неща, които ми напомниха за едно време, когато програмата на телевизията още не беше започнала. Едно яко свистене, общо взето.

 

Хем това е захранване, дето се продава като захранване за китарни ефекти!

 

В момента човека свири с това и е доволен: http://t-rex-effects.com/products/power-supplies/fueltank-junior-1.aspx 5 изолирани изхода на 9 волта и супер компактен като размери продукт. За малки педалбордове е супер.

 

Също така подкрепям идеята да се свържеш с фена и да видиш какво може да ти предложи, аналогично на това, което постнах. Сам видя, че има представа за какво говори :)

 

И, да, blr е прав! Предвид листа от ефекти, който си съставил, аз казвам - откажи се засега от един, който най-малко ти е нужен, и за тези пари си вземи хубаво захранване. Няма да съжаляваш. Като събереш после пари ще си наваксаш с едно камионче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се изтрият постовете на всички , оставяйки само тези на питащия, ще се получи чудесен монолог ала Мариус Куркински. :singer:

mozart27 решенията на проблема са ти много, и свързани с пари (за много ли....?). Аз ще се присъединя към казанот досега от blr и L.K., защото ще ти излезе най-изгодно в съотношение цена качество, ще стане по- бързо от това да чакш пратка от чужбината. Ако не знаш как да се свържеш с Ники, ето : http://www.n-audio.net/contact . (Дано не ми дърпат ушите за този линк).

А пък ти можеш да направиш и като мен, да събереш двадесет различни видове адаптери, кой от кой по шуямщи. :punk_guitar:

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.