Mairomaster Публикувано Май 15, 2012 Публикувано Май 15, 2012 (Редактирано) Мина се не мина, та реших да пенсионирам най-накрая старaта Lexicon Omega и да взема нещо по-добро. Ето какви са ми изискванията към евентуалния нов интерфейс: -поддръжка на USB 2.0 (Задължително!) -отлична работа на драйвърите под Windows 7 64bit, Cubase 5 (Задължително!) -поддръжка на колкото се може по-ниска латенсия, при работа със средно натоварени сесии, позволяваща безпроблемен мониторинг при свирене (примерно под 10ms общо in+out, при 44.1kHz) -колкото се може по-добри ADC/DAC за дадената цена -поне 2 микрофонни предусилвателя -поне 2 линейни входа -поне 1 инструментален вход -линейните/инструменталните входове да са отделно от микрофонните, а не комбинирани. Не че ми пречи микрофонните да са с комбинирани букси, но това да не е за сметка на общия брой входове. -ADAT вход би бил добра екстра, но не държа чак толкова много, при условие, че останалите условия са изпълнени добре -изход за слушалки, способен да подкарва както нискоомни, така и високоомни слушалки, при възможност с отделен контрол за силата на звука -при възможност опция за real time monitoring -не държа чак толкова на компактност, но рак интерфейс не бих си взел, понеже пътувам често по самолети и искам да си нося интерфейса с мен -колкото се може по-качествена изработка за цената Цената която съм готов да дам е до 600 лв. (нов или втора ръка, какъвто по-добър се намери за цената). След кратко проучване (по-обстойно такова предстои), интерфейсът отговарящ на най-много от моите изисквания, който намерих е Focusrite Scarlett 18i6 http://www.focusrite..._18i6/overview/ Ще се радвам да чуя вашите мнения. С цел по-чиста тема, предлагам мненията, които се дават да съдържат предложения за интерфейси, по-добри от Focusrite-a според автора на даденото мнение, със съответната обосновка защо според него са по-добри. Другият вариант е, ако смятате за добре, да подкрепите избора ми (който далеч не е окончателен за момента). И моля да се придържате към списъка ми с изисквания, ще се радвам да няма коментари от рода на "Ами тази карта е с FireWire, ама е мнооого добра, давам я без пари" Редактирано Май 15, 2012 от Mairomaster Цитирай
musicman Отговорено Май 15, 2012 Отговорено Май 15, 2012 Не вярвам за тази цена някой да ти предложи нещо по-добро. Става дума за нова карта. Само като качество не знам как е. Цитирай
Telerig Отговорено Май 15, 2012 Отговорено Май 15, 2012 Понеже обмислям варианти и се колебая дали да си продам MOTU hybrid MK3 картата и да инвестирам с доплащане разбира се в добър ковертор - ако си навит да дискутираме въпроса и те устройва като възможности и това, че е втора ръка. Пиши ми Л.С. Цитирай
мегатон Отговорено Май 15, 2012 Отговорено Май 15, 2012 Бих се насочил към продуктите на Роланд/Едирол http://www.rolandus.com/products/productlist.php?ParentId=104 Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 19, 2012 Автор Отговорено Май 19, 2012 @Telerig Импаш Л.С. @мегатон Преглеждал съм им продуктите, но не отговарят достатъчно добре на изискванията ми. Не се срамувайте да си дадете мнението, времето ме притиска и трябва да решавам бързо. Знам че има доста професионалисти тук, с доста опит, които могат да дадът добри препоръки. Цитирай
Mairomaster Отговорено Юни 2, 2012 Автор Отговорено Юни 2, 2012 Някои хора пишат без да четът, ама нищо, късно е вече. Пристигна ми преди 2 дни Scarlett-a. Супер доволен съм за сега с работата на интерфейса. Безпроблемно и бързо инсталиране на драйвърите, включвам я и започва да работи без дертове. Работи без проблеми на почти най-ниската настройка на латенсията (2ms, 90 samples), което дава реална латенсия от 12ms (round trip). Това е тествано и при средно натоварена сесия в Cubase (~40 трака с доста vst-та по тях, отделно vst инструменти и ривърби). Друго нещо, което не очаквах и от което получих доста голям душевен оргазъм е, че няма никакви проблеми докато съм в Cubase да пускам отделно winamp, музика от браузъри и други приложения (това дори и да не е активирана настройката на Cubase да отпуска драйвърите като е в background, демек може хем той да свири, хем нещо друго). Естествено не може и без недостатъци. За сега намерих само 2 недостатъка (надявам се, че няма да станат повече в бъдеще). Първият е, че при свирене на бридж адаптер с китарата и при по тежки акорди, на по-силните моменти инструменталните входове дават peak, дори и с gain потенциометър на минимум. При непретенциозно свирене това не ми е чак толкова проблем, а при записи ще ползвам DI-box, но все пак можеше да бъде направено по-добре. Другото нещо е, че усилвателя за слушалки можеше да бъде малко по-мощен. При слушане с нормални слушалки 32 ома затворени няма никакви проблеми, но като слушам с AKG K600 (които искат доста мощност по принцип), за нормалните нива при които слушам, трябва да сложа потенциометъра на 7-8, а при миксиране на 10. Не е чак толкова проблем за сега, но отново е можело да бъде направено по-добре, все пак се води полу-професионален интерфейс и трябва да е предвид да може да подкарва и високоомни слушалки с ниска чувствителност. Цитирай
synchu Отговорено Юни 4, 2012 Отговорено Юни 4, 2012 Това полупрофесионален е нещо като полубременна сигурно Да използваме висок, среден и нисък клас, че иначе става объркване. Всяко средство, което служи за изкарване на пари е професионално, защото предполагаемо упражняваш професия. Ще му свикнеш на кусурите, всички имат някакви. Няма ли някакъв софтуерен пиниз в настройките на драйвера да намалява усилването? Цитирай
Ex74 Отговорено Юни 9, 2012 Отговорено Юни 9, 2012 Странно, че интерфейс от този клас няма пад на входовете. Може би един DI-Box с пад преди картата ще оправи нещата. Цитирай
presly Отговорено Юни 9, 2012 Отговорено Юни 9, 2012 (Редактирано) edit - не прочетох добре описанието на проблема... Старост-нерадост Редактирано Юни 9, 2012 от presly Цитирай
Recommended Posts