lyu_records Публикувано Май 11, 2012 Публикувано Май 11, 2012 Здравейте колеги издирвам изпробвана схема на booster за китара с една врътка. Ще го включвам преди мръсния канал на едно комбо, на което му трябва повече gain. Действително държа схемата да е изпробвана. Моля без излишни коментари, че не се знае на къде ще тръгне!
lyu_records Отговорено Май 11, 2012 Автор Отговорено Май 11, 2012 Аз не разбирам от електроника, но когато имам една схема направена, като хората мога да я изработя. По тази схема виждам че: На места не са обозначени какви са стойностите на елементите. Навсякъде са нарисувани електролитни кондензатори но само на част от тях, като допълнение е обозначен +.
lyu_records Отговорено Май 11, 2012 Автор Отговорено Май 11, 2012 Ясно а защо на част от кондензаторите е написано, че са микро?
Linchpin Отговорено Май 11, 2012 Отговорено Май 11, 2012 http://forum.muzikant.org/topic/96800-mosfet-booster/ От това по- ясно и лесно, здраве му кажи.
lyu_records Отговорено Май 11, 2012 Автор Отговорено Май 11, 2012 Добре значи другите са кирамични! Защо всичките са начертани, като електролитни (+ -) Ще взема да ги направя с обозначение на елементите (C1, C2, C3... R1, R2, R3) за да мога да се допитам до теб колега че си яко в час!
Nikifena Отговорено Май 11, 2012 Отговорено Май 11, 2012 Нека да разгледаме и анализираме тази доста зле направена схема. Работната точка на операционния се подава през 10М резистор. Това гарантира не малко шум. Доста тъпо! Коефициента на усилване е от почти 22 - около 26дб. Което е много за чист буустер. Освен ако не го пускаш на едно 30 волта захранване. На 9 волта ще криви. Освен това тия високи стойности на резисторите определящи усилването са ненужни. Тоест още шум. С няколко думи - зле проектиран буустер. Да, съвсем спокойно може да се ползва този принцип, но не и с тези стойности на елементите.
lyu_records Отговорено Май 11, 2012 Автор Отговорено Май 11, 2012 ^ Ето го човека! Ники моля те дай ми разбираема схема за бустер, който ще звучи добре по гореспоменатите изисквания за липса на гейн!
Baby Thomas Отговорено Май 11, 2012 Отговорено Май 11, 2012 Аз съм пробвал AMZ Mosfet Booster и не останах доволен. Мисля, че пак има файда от инфото. Защото схемата е известна и лесна, но не ми хареса. Та бих те посъветвал ако й се чудиш да не се захващаш. Не че е трудна или скъпа, ама...
Acei Отговорено Май 12, 2012 Отговорено Май 12, 2012 преди време имах китара, на която монтирах на мястото на тон потенциометъра един бустер на EMG Afterburner, който си беше супер и не кривеше на чиста китара дори при крайнно усилване това също е решение с по-малко въпросителни http://www.emgpickups.com/products/category/142/4 на всичкото отгоре може да си го регулираш без да се навеждаш и т.н. движения поздрави
Nikifena Отговорено Май 12, 2012 Отговорено Май 12, 2012 Ники моля те дай ми разбираема схема за бустер, който ще звучи добре по гореспоменатите изисквания за липса на гейн! Дефинирай тия 2 параметъра, че нищо не ми говорят 1
lyu_records Отговорено Май 12, 2012 Автор Отговорено Май 12, 2012 Идеята е да кривне малко повечко овърдрайвчето и за това искам да му добавя едно бустерче (в момента е като блус драйв)! Исках да е пробвано за да чуя впечатление! Ма явно пак ще си го карам на проба грешка. Мерси
Nikifena Отговорено Май 12, 2012 Отговорено Май 12, 2012 В такъв случай според мен по-добра идея е да се ползва овърдрайв вместо буустер.
Evtim Djerekarov Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 Може би драйв или дисторшън наистина е по добре. Пробвай Boss SD-1 или DS-1 като отправна точка. Доста хора ги притежават и ще можеш да пробваш още преди да си го направиш.
lyu_records Отговорено Май 13, 2012 Автор Отговорено Май 13, 2012 (Редактирано) Трябва ми бустер, с овърдрайв му идва в повечко. По точно искам да си бустна мръсния канал и още по-точно търся пробвана схема по желание с някакъв ОП усилвател. Само дето той буства овърдрайва, демек буста е след драйва. Много ми е интересно какво ще стане ако е преди! Редактирано Май 13, 2012 от lyu_records
Recommended Posts