Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

не ти казвам писал съм "горе долу да се ориентираш"

и да ти кажа клипчето тоговаря на истината слушах ги доста дълго време преди да се реша да взема

Отговорено

ахха а поне моделите, които пробвахте можеш ли да споменеш и да гледма добре си поразчистил темата

помолих дългия да напише впечатления от бойното прасе - той помоли за среща и я получи

аз ще се радвам да се открият и други теми за други производители на адаптери

Отговорено

Уорпига е оръжие за масово унищожение, което не бихте искали да попадне в противника. Помолих Acei да го пробвам и ми отнесе главата. За бясна тресня, с каквато обикновено се занимавам е може би най-доброто решение - според мен отвява EMG-тата с дефиниция и характер. Разбира се, в различини китари би звучал различно, както и на различни уши. Това си е мое мнение - убийствени адаптери за хайгейн смърт.

• 9 years later...
Отговорено

Преди няколко дни подмених JB адаптера в моето Burny с Brute Force на Bare Knuckle. За сега съм доста доволен, много отчетлив адаптер със стегнати ниски честоти. Къстъма звукна отлично [emoji41]5c8da5fbee4cb7cf4678ae33672dd324.jpg
2fc04fbb9f675a2993710cfb5d03490a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отговорено

Ето един кратък запис с диктофончето на телефона ми:

https://drive.google.com/file/d/1ngKBWQLfZVCkFgqx4nsikyXHdBGcJKLQ/view?usp=drivesdk

Бърни къстъм -> ориндж микро терър -> 2х12 харли бентън каб с маршал говорители.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 1 year later...
Отговорено (Редактирано)

Таз' тема май умря през 2012г :D А и с цените на адаптерите в наши дни...до някъде разбираемо. Преди 2 месеца си поръчах от Bare Knuckle адаптер Nailbomb. Дойде в срока, който бяха заложили. Монтирах го, доволен съм как звучи. Това, което ми направи впечатление е, че тези адаптери са много чувствителни към височината спрямо струните. Със сигурност това е нещо, което трябва да се вземе предвид преди да се тръгне да се връща поради нехаресване.

0D324042-F6DF-4931-A9AF-532311B2C8C7.jpeg

Редактирано от chris_barnes
  • 2 weeks later...
Отговорено

Аз съм имал Aftermath, Black Dog и Riff Raff на бридж позиция в 3 различни китари - винаги са били най-добрите хъмбъкери, които съм ползвал 👌,и то за съвсем различни стилове/тон!

Мисля скоро да пробвам и Rebel Yell на бридж позиция на моя Sire T7.

Отговорено

И аз го гледах Глен. За себе си има право, само че, адаптерите не променят толкова много сигнала при запис, а по-скоро усещането на китарата при свирене (това дали по-лесно излизат флажолетите например). Let's face it - колко от нас записват албуми всеки месец, и колко си свирят просто за кеф? И това не го пиша, защот' съм дал почти 400лв за беарнъкъл :D

Тук хавата е малко като, ако сравниш гибсън лес пол и епифон лес пол с еднакви адаптери, записани през пиви 5150 и тюб скриймър, дали ще чуеш разликата между двете китари в микса - еми не. Ама дали ще ти е по-кеф да свириш на гибсъна..? Вероятно да.

Отговорено

Всеки си преценява за себе си. Имам 1 китара със SD и 3 със BKP. През последните 4 месеца свиря предимно с китарата със сеймури и определено чувам разликата, а все пак не говорим за нисък клас адаптери. Всичко, което не е с BKP ми звучи запушено и недефинирано. Разбира се, че на запис няма абсолютно никаква разлика, особено след сто тона гейн, но свирещият определено усеща най-добре.

Отговорено (Редактирано)

Да ви кажа честно, ако китарата е 1.2 на 6-та на 12-то и ми звучи добре, ич не ми дреме дали ще пише гибсън, джипсън или гордън шамуей. Всичко останало е суета и робуване на марки. Глен поне си казва право куме у очи всичко и не спестява. Сигурно много народ го боли от това.

Редактирано от Voidhanger