Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Рафо, как ги ползваш?

От скоро се кефя на iPad mini и ако не ми беше подарък едва ли щях да го имам, но сега оценявам, че май наистина е много голяма благина за музиканта.

Имаш ли iRig кабел и iStomp педалче? A други такива подобни периферии? Ще ми е интересно малко да видя от къде да започна, защото не искам да давам пари за всичко, а от друга страна всичко ми се вижда много яко :)

Изкарали са и портативен вариант на Cubase - Cubasis. Нещо не мога да го намеря в appstore-a през PC, но го виждам като App на device-a. Срещу 44.99 евра, естествено.

Отговорено

^^ Ползвам ги с Alesis IO Dock за момента. Имах и iRig но ми стана излишен и го продадох. Реално няма голямо значение с какво го ползваш, всичко зависи от целите ти. Ако искаш перфектен звук - взимаш си Apogee Jam, ако не си толкова претенциозен - всичко върши работа. Аз лично съм много доволен от Алесис-а и от iRig-а преди.

Отговорено

BabyThomas, може ли малко повече инфо, ако ти се обяснява? Аз съм бос в тези неща, но имам познати които могат да помогнат. Ако не те мързи за схема, ще почерпя... :)

Отговорено

Едва ли има нещо кой знае какво за обяснение. Ето схемата:

iRig-Scheme.jpg

Този жак "четворка" по-трудно се намира, но може да се купи и жертва един аналогов аудио/видео кабел за камера, върши перфектна работа! :)

Отговорено

Благодарско; Аз се ентусиазирах от отговора ти и забравих, че мога да ползвам Google и подобни :) Ще гледам да измайсторя такова с помощ от приятели; при идеално стечение на обстоятелствата може и да документираме.

Отговорено

^ iRig Stomp е друго нещо.

^^ Като Lemur-a друго няма :) Въпрос на гледна точка разбира се.

^^^ Марто, не се занимавай с глупости, моя го продадох за 30 кинта, имаше в базара на скоро и други, пак за такива пари. Не е сигурно че ще го докараш нито на звук, нито на вид, а така или иначе ще хвърлиш 20 кинта поне за части.

Отговорено

Аз освен споменатите Songbook и GarageBand ползвам Erol Singers Studio, тренировъчна програма за певци с упражнения и солфеж на няколко нива. Мисля, че за момента е единствената на такова високо ниво за Apple продукти, ( за Win има разработени -поне две със сигурност:).

Също ползвам Raga, програмка с различни раги :), iBeat - метрономче, Educreations - "дъска" за писане .

Хардуеър- досега единствено съм ползвала Маудио миди клавиатура с него, малко в повече ми идват кабеляците и приставките, но пък позволява мобилност :).

Отговорено

готино че се развива темичката :)

хора, а добър тунер? безплатен за предпочитане? С кабела вече ясно, но само през микрофона оня ден ползвах един на Android, който учудващо хвана дроп G на баса. А повечето дори хардуеърни тунери не го могат това... Само дето оня за Android го няма за iOS (oh, the irony).