Hillbilly Публикувано Март 12, 2012 Публикувано Март 12, 2012 Като не обръщате внимание на свиренето и саунда от скайп микрофон на 2 метра от ампа може да предположите кое какво е. Винтиджа е с Гибсън адаптер,едната китара е със стари струни. http://www.esnips.com/displayimage.php?album=2999074&pid=33747647#top_display_media Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Аз за да се изложа първи, ще кажа че първата китара е ЛП-то. 1 Цитирай
Yves Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 (Редактирано) На мен втората ми звучи по-месесто, така че явно това трябва да е LP-то. Тук логиката ми е, че според "слуховете" Лес Пол звучи мазно и дебело. Никога не съм свирил на SG, дори копие, нито пък на какъвто и да е Гибсън. Но като цяло ми звучат много сходно. Вярно, че слушам с хендсфрий от телефон, ама се съмнявам и на читави говорители да усетя кой знае каква разлика. Това иде да рече, не че китарите звучат еднакво, а че различните хора чуват различно Редактирано Март 12, 2012 от Yves 1 Цитирай
shtur4o Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Малееее, просто предчувствам какви излагации и какво "стреляне на посоки" ще стане тук. Но всички много се кефим на такива теми, включително и аз Съгласен съм с Yves, и според мен, втората китара е Гибсън. Цитирай
Yves Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Хаха, да, тия теми са голяма забава като се включат определени хора с определени твърди мнения по дадени въороси. Преди време edgecrusher здраво засрами някои от разбирачите и имаше големи оправдания...ама явно вече не му се занимава на човека... Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 12, 2012 Автор Отговорено Март 12, 2012 Жокер - азиатката е със струни на 3-4 седмици,и двете са с Ърнибол,да се съберат мнения и ще кажа. То и семпъла е гаден,трябваше да пусна чисти китари и повече акорди,ама ме мъчи грип и не ми се свири. Цитирай
kolio_k Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Двете китари звучат много подобно при такъв начин на записване и предвид начина по който тук свириш (много яко между другото)При това положение, бих казал, че втората по вероятно е ЛП, но това е по скоро предположение, заради малко по носовото и леко по плътно звучене. В нито една от двете не чувам неща характерни за моето ЛП, предполагам, че ЛПто ти е по старо и не е с камери или пък звукоизвличането ти е много различно от моето (най вероятно, то две еднакви ръце няма). Семпъл без драйв или с малко такъв би бил доста по лесен за отгатване (поне за мен) Цитирай
Svanio Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Малине, аз лично нищо не разбирам от тия семпли, дай клийн верно Цитирай
TONY Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 ^ И според мен е така. Демек първата звучи по-ярко, втората би трябвало да е Гибсън-а( по-плътно). Наскоро сравнявах СГ-та на Епифон и на Джей Търсър, според мен, ако човек не се замайва много по марки, тези бюджетни китари ( вкл и Винтидж) са много добри решения, а за парите - отлични. Особенно, ако пък свиренето е хоби. Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 12, 2012 Автор Отговорено Март 12, 2012 Двете китари звучат много подобно при такъв начин на записване и предвид начина по който тук свириш (много яко между другото)При това положение, бих казал, че втората по вероятно е ЛП, но това е по скоро предположение, заради малко по носовото и леко по плътно звучене. В нито една от двете не чувам неща характерни за моето ЛП, предполагам, че ЛПто ти е по старо и не е с камери или пък звукоизвличането ти е много различно от моето (най вероятно, то две еднакви ръце няма). Семпъл без драйв или с малко такъв би бил доста по лесен за отгатване (поне за мен) Благодаря,но се лигавя като свирене,прав си ЛП-то е 97г,тоест без камери,но пак има 9 фрезовани дупки в задната част на тялото под топа (не че съм ги виждал,но доколкото съм изчел из нета така са ги правили в този период)Записването е гадно,защото въобще не мога да усиля ампа (ВМБ-български) както трябва да звукне,това е с преамп 6 и крайно на 3-4 ,Бос СД1 с драйв 5 отпред и скапан микрофон за скайп.. Ето втори експеримент -Вокс АС30 амплъг директно в компа,китарите са същите като последователност,по 2 мин. на китара - http://www.esnips.com/displayimage.php?album=2999074&pid=33749022#top_display_media Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 12, 2012 Автор Отговорено Март 12, 2012 Тц,първата е Леспол-а,а копието е със стари струни и адаптер 490Т. Цитирай
shtur4o Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 :hysterical: Абсолютно нормална ситуация. Почти никой нищо не позна.Начело с мен, разбира се. Живи и здрави и повече такива теми за слухов тренинг. ПП: А, и Хилбили трябва да признае, че доста се постара да ни затрудни с тези микрофони за скайп и амплъг-ове. Не че се оправдавам Цитирай
Recommended Posts