Growling4fun Публикувано Март 4, 2012 Публикувано Март 4, 2012 Здравейте, реших да си купувам ел.китара. Въпреки ,че преди това не съм пипал китара, долу-горе се ориентирах какво да си купя(все пак няма как да знам каква китара да си взема преди да съм опитал). Това, на което се спрях е Ibanez GRGR121EX-BKN. Също така за сега мисля да си взема Marshall MG15R за усилвател. Това , което ме тормози е, че незнам какъв педал трябва да си взема, че да докарам някаква имитация на Death Metal звук. Най-вероятно дисторшъна вграден в този усилвател няма да ми е достатъчен, защото все пак сравнително евтин. От това, което търсих в интернет видях някакъв Digitech Death Metal Pedal , но на повечето места хората говорят много лоши работи за него , тъй като няма контрол над Gain-а и аз тъй като съм много бос в тези неща слушам тяхното мнение. Молбата ми е да ми препоръчате някакъв педал в ценова граница до 150лв, възможно най-евтин, който да ми свърши работа за дет метъл. Цитирай
Annonnymоus Отговорено Март 4, 2012 Отговорено Март 4, 2012 1-во тва, че кубето е евтино не значи, че дисторшъна му е лек... в смисъл, той пак може да е зле ама да има адски много гейн (не съм пипал такова кубе и не знам) който шти върши работа за дет метъл - предполагам тва искаш - гейн 2-ро, защо след като имаш излишни 150 лева за педал не се замислиш да си вземеш по-хубаво кубе? Цитирай
odid Отговорено Март 4, 2012 Отговорено Март 4, 2012 (Редактирано) вземай го тоя digitech и газ- не се чуди- жица му е майката !! Имам един Digitech Metal Master -също върши работа , ако си навитак обади се !!! Редактирано Март 4, 2012 от odid Цитирай
Growling4fun Отговорено Март 4, 2012 Автор Отговорено Март 4, 2012 Ами бих си взел по-добро кубе ако имаше такова за 300-350 лв , което да ми свърши работа , но тъй като не разбирам не знам кое точно да избера. Разглеждах така ориентировачно в youtube различни усилватели от по-евтините, но повечето хора от клиповете ги ползват на ниско ниво на гейна като цяло и не мога да се ориентирам напълно. До колкото знам педалите могат да имитират добъри ефекти дори и на нисък клас усилватели, та за това търся нещо такова. Може би усилвателите с качествени ефекти ще са доста скъпи, но може и да греша. Ако имате някакви предложения за такъв усилвател, който може да замести допълнтелната употреба на педал, моля дайте ги. Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 4, 2012 Отговорено Март 4, 2012 Този Marshall предполагам е около 150 лв. + тези 150 лв. за дистър = 300 лв., с които можеш да си намериш моделинг комбо с "shitloads of gain". 1 Цитирай
Acei Отговорено Март 4, 2012 Отговорено Март 4, 2012 (Редактирано) предложението да вложиш парите у по-убаво комбо е първото ,което бих направил, но все пак ако си решил да си купуваш и камионче потърси из форума на втора ръка и си вземи босс метъл кор или като алтернатива много по-евтина е да си вземеш педалче на берингер супер метъл 400 ето и линк http://www.behringer...ucts/SM400.aspx последния е копие на метъл кора ама буквално със същите характеристики и корекции ако пук можеш си намери още малко пари и си вземи някой преамп с много гейн ай със здраве и успех в търсенето Редактирано Март 4, 2012 от Acei Цитирай
iliev.p Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 Пич тук ще получиш супер яки предложения за избор,но все пак ти ще свириш,затова ти предлагам да отидеш в музикалните магазини и да пробваш на място (кубетата) това което ще те изкефи най много,първо си купи китарата и с нея пробвай кубетата ,така най добре ще прецениш нещата. Ако се съмняваш в себе си вземи човек който е наясно с нещата. 1 Цитирай
trolla Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 предложението да вложиш парите у по-убаво комбо е първото ,което бих направил, но все пак ако си решил да си купуваш и камионче потърси из форума на втора ръка и си вземи босс метъл кор или като алтернатива много по-евтина е да си вземеш педалче на берингер супер метъл 400 ето и линк http://www.behringer...ucts/SM400.aspx последния е копие на метъл кора ама буквално със същите характеристики и корекции ако пук можеш си намери още малко пари и си вземи някой преамп с много гейн ай със здраве и успех в търсенето копие на Boss HM-3 Hyper Metal е, а не на ML-2 Цитирай
Atari Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 (Редактирано) Growling4fun, не си пипал още китара, а се мяташ на ефекти, марки и т.н... Не че нещо, ама тя китарата няма да свири сама. От скромния опит, който имам - най-добре се отплащат уроците по китара (колкото и скучно и досадно да звучи това), а не ефекти, кубета и пр. периферия, които за момента спокойно можеш да смениш с кабел и компютър. Няма смисъл още от сега да пръскаш пари за ефекти, като се научиш да свириш ще има да харчиш предостатъчно. Редактирано Март 5, 2012 от Atari 2 Цитирай
Yves Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 По принцип от изброените бих се метнал на Fullbore Metal-а, но това си е за мен. След като така или иначе нямаш опит в тия неща взимай един Digitech Death Metal, има достатъчно гейн за този стил, а пък и звучи хубаво дори боднат директно в домашната аудио уредба /за момента ще си спестиш пари за истински амп/. Обаче имай предвид, че ще мине доста време докато почнеш да свириш нещо дори доближаващо се до дет метъл Цитирай
kuulan Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 http://www.ehx.com/products/metal-muff Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 Аз залагам на класиката - Boss MT-2 и HM-2. Това само като звук. Покупката ти трябва да се определя от това къде ще свириш, после с каква озвучителна система (кубе, пулт, стъпало, компютър, процесор) ще свириш, и ефектите идват последни. Препоръчвам ти за първи amp някой модел комбо на Line 6 - евтини са, свирят силно, и вадят сносен звук за всичко без нужда от допълнителни ефекти. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Март 6, 2012 Отговорено Март 6, 2012 Имам Маршал MG15 и съм го пробвал за спорта - ми има си предостатъчно гейн, с малко игра си дава съвсем доволен звук и за дет метъл даже. Особено с китара със силни адаптери и 12 инчов говорител. Тъй че не бързай с педалчето и разучи туй-онуй, освен ако не държиш непременно да звучиш като оса в консерва. Подкрепям Atari за уроците. Успех! Цитирай
Viper-X Отговорено Март 6, 2012 Отговорено Март 6, 2012 http://www.ehx.com/products/metal-muff +1 Това е ултимейт ефекта Цитирай
Recommended Posts