Jump to content
Българският форум за музиканти

Anonymous records


Recommended Posts

Момчета,въпроса за парите в рок музиката е дискутиран тук още преди да вляза във форума !

Дори и да има свръх качествена продукция една група ,това не значи че едни пари тръгват към тях и групата вече има продуцент, собствена апаратура ,собствен бус с който пътуват по турнета!На времето имаше държавна дирекция "Музика" ,която бдеше като майка орлица над всичко ,което пее,свири и танцува! Колко групи познавате от времето на комунизма дето обикаляха страната по летните театри през лятото и чат -пат навън!10-20 може би или малко повече?Сега колко групи има само като количество -трябва да се умножава по минимум двуцифрено или трицифрено число!

Да това е добре ще кажат много от вас-количеството трябва да даде качество !

Мен лично ме съмнява този принцип приложен тук.

Та мисълта ми е ,че всеки се оправя както може и докъдето му стигат уменията и възможностите!

Една част от групите си намират спонсор примерно за да издадат албум ,други имат по-голям късмет и си уреждат турне ,трети подписват договор за по-дълъг срок,четвърти се самофинансират и с всичко се борят сами -реклама ,участия ,турнета ,записи,албуми,мърчандаиз и т.н.

Друг път за развитие са явяване на конкурси , прослушвания ,концерти и други мероприятия с цел да се види и чуе реално кое как звучи,сценично поведение,професионализъм и др.

 

За това последното става въпрос в тази тема!Няма нищо лошо да си опитат късмета групите !Дори и само едно турне да им бъде организирано с платени пътни нощувки и хонорар -пак си е добре като начало! :coolp:

----------------------------------

Понякога медала има и обратна страна, а именно възможно да се появят и групи които имат точно 2-3 авторски неща и толкова кавъри и после става смешно примерно че са добри ,пък нямат репертоар за самостоятелен концерт... :whistle:

И си прав и не си прав! Тук групите, които постигат някакви успехи се научиха да се самопродуцират а след това да си намират и лейбъли след това! Пари като цяло няма, но тези, които искат да постигат нещо и го правят са намерили начин да се сдобият с качествен беклайн и всичко необходимо. Не познавам група, която свири редовно по клубове и фестивали и да не е оборудвана! Всеки е намерил начин! Днес обурудване се взима и на изплащане! Турне не е трудно вече да си направиш в БГ! Проблема е къде? Ние направихме едни 24 дневно и видяхме какво има в страната! Някои други банди също са го правили и са обменили информация! Това е главната причина да не се правят турнета. Повечето така наречени клубове са слабо обурудвани и не раполагат с почти нищо! За сметка на това дори най малката дупка в гърция или сърбия, разполагаше дори с барабани и профи беклайн! Ти може би имаш или си имал по добър клуб и евала ако е било така, но за съжаление не навсякуде е така! Относно групите...Специално за бг с лейбъл или без лейбъл ако е читава и и се работи здраво...Практиката показва, че последните години самопродуциращите групи в бг имат по голям успех от тези с издатели...Причините са няколко. От една страна в бг истински продуценти няма и групите имат по добър поглед върху това, което искат да направят! Продукта излиза по евтин като крайна цена! Бг музика се продава повече по концертите а не в магазините!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 147
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Да направя едно леко обновяване на информацията:

 

Малко разместване в програмата: В събота 3 март ще свирят групите TATOOL И 40 DAYS LATER

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емо, най-после да кажеш нещо смислено: "Бг музика се продава повече по концертите а не в магазините!" !

 

Сега надявам се излязло от твоята уста ще стигне до ушите и на другите дървени философи и ще осъзнаят какво значи "безплатна музика" и защо на този етап на развитие на групите на родната сцена това е начинът.

 

А относно групите, които се явяват на прослушването ще те помоля да се въздържаш от коментар, защото от миналите до тук чух повече музика отколкото от всяка "сериозна" банда у нас. Да, по всяка има да се работи, но освен талант те показаха и желание да го развиват, нещо което плюещите в тази тема, а и тези, които ви ходят по акъла не демонстрират. Не бъркай стремежа към лично израстване със злобата и манията да стъпчеш всеки, който има шанс да те задмине. За мен отношението на тези млади групи е далеч по-достойно за уважение от постиженията на "големите", които спокойно мога да нарека пренебрежими. Това е и последният негативен коментар по техен адрес, на който отговарям в рамките на добрия тон. От тук нататък всяка дума за тях би била демонстрация на пълна липса на колегиалност и определено не бих толерирал толкова крайна глупост, наглост и простотия.

 

Относно безумията, че сме тръгнали да правим всичко без пари, че "така стоят нещата" и ала-бала в по-горните мнения ще пожелая живот и здраве на авторите и ще ги помоля отново да прочетат какво съм им обяснил по пет пъти на всеки "съвет" и "обяснение как стоят нещата". Ние продължаваме да работим с групите, които си струва да се разработват докато те си измислят теории на конспирацията и ни обвиняват в какво ли не от "взимане на подаяния от излъганата публика" (една бира, две групи, пет лева, не виждам кое е лъжа?) до планове да забегнем на остров с милярдите, които ще "откраднем" от входа на това прослушване (между другото Иван помоли да препоръчате някой по-голям, че все пак очакваме сериозни постъпления).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ako става въпрос за ученически групи да се откриват не мисля ,че това трябва да бъде в заведение дето се пуши и след 22.00 е забранено за тях!Мисля ,че има други места за провеждане- читалища,културни домове ,зали спортни и т.н.

Аз бих ги отделил нещата!

---------------------

Алейсин,аз винаги съм прав ,/дори и да съм седнал/ друг е случая ако на някой не му изнася какво говоря!

Имам малко повече годинки в казана музикален и няма нещо ,което да не ми ясно !

Затова не реагирам като вас на опита на непознати хора да направят нещо ,дори било то и прослушване някакво ...

Нека да си прави кой каквото му душа иска ,няма задължителни нормативи или тем подобни глупости като в казармата!

Фри кънтри има един лаф ,време е да свикнем с него !А това че някой се изхвърля в пространството -времето показва кой прав ,кой крив!Нека да си копае компанията анонимна или не -може и да им е първи опит ,пак ще натрупат някакви познания да речем като технически изисквания , бек лайн ,сценичен имидж ,работа с хора и озвучители и т.н.

Това ,за което говориш съм го описал,но явно думата спонсор за вас не се покрива с лейбъйл и е възможно да се спори по конкретното значение на думата ,но в крайна сметка не е грешно!

Вие сте правили турне преди 2г и доста неща се промениха ,освен това поне във Варна не уцелвате най-добрите клубове!

Пише тук там ,че пак ще идвате насам и ще се радвам да се запознаем,харесвам хъса с който се вихрите на сцената! :coolp:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи доста неща се изписаха по тема и повечето са верни. Сега до колко пичовете от Анонимъс Рекърдс ще постигнат позитивни резулати - ще поживеем - ще видим, както казва народът. Аз съм скептично настроен към начинанието и също като някой от колегите по-горе писа съм готов да заложа, че няма да успее. Съответно не бих си заложил топките, но с удоволствие бих почерпил пичовете, ако има добър резултат. Въпроса е, че трябва да мине доста време, за да се убедят, че само с желание и без пари - не става. Аз като бивш, а може би и бъдещ собствник на клуб съм твърдо на мнение, че нешлифовани диаманти просто не бих пуснал на моята сцена. Опитвал съм - не става. Още на третата песен публиката почва да ме дърпа и да ми говори в ухото - абе, от къде ги измисли тези, я ги махай от сцената и се качете с вашата банда да посвирите, че ми писна. И това е факт относно група, която свири авторска музика, свири не лошо и самият аз ги харесах. За това ги и поканих. А аз харесвам доста разнообразна музика, изключвам големите метъли, чалга, тъп хип-хоп и всякакви останали бози. Така че чакаме да видим резултата. Когато тръгнат с някоя от тези банди из страната, започат да пълнят клубовете, тогава бих почерпил! Айде със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ AR: ...леко балона ще се спука! Обикновено не давам части уроци по ПР, но за тебе ще направя изключение:

 

1. Трябва да си много глупав, за да пуснеш тази реплика към enuffZnuff, както и маниера, с който водиш твоята тема като цяло. Като член на група "newbies", първо се опитай да придобиеш представа за пишещите тук, преди да отправяш неуместни реплики или квалификации.

2. На никой не му пука за теб, пука ни за музиканти, които попадат наивно в лапите на един такъв комбинативен тип, който ги води към "нищото", хей така да си посвирят за без пари някъде, ама и да доведат приятели.. И наистина измамниците са много повече, отколкото хората с почтени намерения.

3.Дори и да заблуждаваш околните, то себе си не можеш, много добре знаеш каква ти е целта. А пък аз те уверявам, че всичко ще стане ясно накрая, дори и на тези, които все още имат илюзия за прослушване! ;)

4.

Мейлът за административни контакти на BSS се съмнявам да е моя личен, но зависи какво са правили хората от IT.

 

 

Твоят е, твоят! И сайта "Бизнес со..." и майспеса са ТВОИ :excl: , регистрирани на личния ти майл - това ти сам го каза. Няма фирма, която до си регне домейна на твоята поща, защо не престанеш с тези глупости! Ето ти принт скрийн, за да си опресниш паметта:

bss.png

 

stoyan.png

 

5. "Ние не харесваме да плащаме за музика" - кръчмарска история, в най-негативно проявление (това не се отнася за нормалните хора, които наистина поддържат чисто реномето на своето заведение с музика на живо).

 

6. Изгледах 79 безполезни снимки, гъделичкащи нечие его, но не ми стана ясно кои са хората от журито? Защо не снима компетентните прослушващи? Къде си ти, като организатор да се снимаш с бандите? Кой е съдружника ти Иван? Да не се окаже този Иван, защото той отдавна е влезнал в аналите на форума? :hysterical:

6а. Изгледах и Random stuff, още по-безполезни със Скалата, Дарт Вейдър, Хана Монтана и Ози...

7. Няма рапорти от "Зона 52", няма никаква конспирация и никакви еврейски заговори срещу твоя "лейбъл" - просто такъв (лейбъл) няма и няма и да има. Малко грубичко, ама старите хора казват "От пръдн@ боя не става!"

 

Остани си със здраве, нищо лично от мен, просто бизнес - музикален! :)

 

п.п. @ rockfire, ако някой те притеснява, изваждам всякаква информация (и по без гащи, ако трябва ще ги извадя от сладур.ком) :lol:

Редактирано от valitchy
  • Like 5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... А аз харесвам доста разнообразна музика, изключвам големите метъли, чалга, тъп хип-хоп и всякакви останали бози....

:yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехаааааааааааааа,много тийн много нещо ..../що не съм сега на 17/ :coolp:

 

Тенкс бейби,основните заподозрени сами се се разпищолиха ... :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак сега налетях на темата и четейки я диагонално, доста се посмях. Не им се вързвайте на децата толкова. Вярно, че е се получава малко кофти, някакъв пъпчив средношколец (сега им викат teenager-и) да се опитва да изработи десетина банди да му свирят без пари, но нали и членовете на тези банди би трябвало да имат глави на раменете си. Ако нямат или са празни, ще се поопарят, а въпросният средношколец, в най-добрия случай, ще направи пари за едно мизерно, едносеедмично море- веднъж.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Tочно преди да излезем идва една промотърка на уискито-спонсор (добре де, уискито е Jim Beam – хора, намерете си нормални промотърки!) на мероприятието, която ни пита как се казваме, за да ни обяви. “Good Music Society”, отговаряме ние. Тя прави глуповата и кисела физиономия от типа защо ме занимавате с глупости и казва “О-о-о много е дълго, не мога да помня такива имена”. На тази безумна реплика ние се усмихваме и я молим да доведе още две нейни колежки, барем успеят да запомнят по една дума всяка и да ни обявят хорово."

 

Това беше много добро!

 

Представяш ли си да се казвахте Crosby, Stills, Nash & Young примерно, щеше да го учи 2 седмици :girl_cray2:

Редактирано от blr
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mr.Producer - Очакваме вашите коментари :)Едно да знаеш от мен - Име се гради с години, но се разваля за миг!!!

Ей, музиканти ,тези които сте се записали за този измислен конкурС.Какво дирите там, бе пичове?!Толкова ли ви мързи да вдигнете телефона и да се набутате с 32 ст.за да си уговорите участие?!Ако това изказване на Good Music Society не ви е достатъчно.....А бандата е жестока.Убийствени музиканти.Готини хора.И някакъв ..... , да се отнася с тях като с първолаци.

Редактирано от enuffZnuff
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ти представяш ли си ако името беше нещо от рода на Creedence Clearwater Revival :hysterical: :hysterical: :hysterical:!!!

 

Пародията е очевидна, предречена предварително и резултатите са напълно очаквани ;) Не знам за вас, колеги, но аз не обичам да работя (и даже отказвам да работя) с неорганизирани хора. Вие си правете изводите...

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.