Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте.

На скоро реших да си спретна отново домашно студио (тъй като не се бях занимавал доста време) и започнах да съмирам където каквото ми е останало и да допълвам това, което ми липсва. Занимавам се с електронна музика, като почти всичко ми е семпли и виртуални инструменти, с изключението, че от време на време записвам бас китара. Работя с Ableton Live на Macbook Pro, на скоро си закупих и звукова карта - Apogee One. Целта ми е да сформирам сранително мобилно студио тъй като от време на време ми се налага да мръдна за повечко време. Това, което ми остава за да допълня студиото са слушалки и някаква мобилна миди клавиатура. Миди клавиатурата ми е ясна, избрал съм я, само трябва да я купя, но за слушалките се двоумя. Ето двата избора, до които съм стигнал до сега:

- Audio Technica ATH-M50

- KRK KNS 6400 като по-евтин вариант

Някой може ли да даде мнение за някой от тези модели или евентуално да даде предложение от този ценови диапазон или по-ниско? Слушалките ще ги използвам колкото да си оправя нивата на инструментите и евентуално малко EQ, но финалното мастериране ще се прави в студио, вероятно дори не от мен.

Надявам се да ви е интересна темата :)

Отговорено

Слушалките са индивидуални, като обувките. Чуй в Динакорд няколко модела и си избери - това, което на мен ми звучи добре, за тебе може да е ужасно, и обратно.

• 4 months later...
Отговорено

BEYERDYNAMIC DT 990 , SENNHEISER HD 650 и ULTRASONE PRO 990,виж характеристиките на 3-те модела и ако намериш от къде пробвай ги,няма да съжаляваш,аз мисля да си купувам някой от 3-те модела

Отговорено

http://www.headphone.com/headphones/sony-mdr-v6.php#tabs

Това е моето предложение, което е и по-евтино................. Единственият проблем е, че го няма в БГ .......... В този сайт си има таблици за сравнение на честотни и други характеристики. Можеш да сравняваш различните модели .............

Отговорено (Редактирано)

Позабавил си се, да :hooray: . Що се отнася до слушалките и аз ползвам V6 от около десетина години и съм доволен. Сравнително добър звук и изолация, както и много здрава изработка. Били са с мен къде ли не, тъпкал съм ги в раници, кейсове с кабели... като нови са. За 10 години само наушниците заминаха и се наложи да ги сменя. Апропо, в Динакорд се продава MDR-7506, които са същите слушалки с единствената разлика, че жакът е позлатен, което няма никакво значение. Идват и малко по-скъпички.

Редактирано от blr