Old_Shetarhand Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 Да кажа да само ...... че както и на световно ниво.....така и у България не мое да сравнявате кой е по-по най(Освен при бате Енчо).......оти ф ного различни насоки се развиват по'ечето......просто Отбелязвам........иначе чисто технично..... не смятам че това е да си добър китарист.......нищо лично обаче това се научава.......емоцията с която да свириш не се научава....и това е според мен критерии за добър китарист!!Добра е комбинацията и от двете.....но е рядко Цитирай
Strungout Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Васил Харизанов. чуйте Васко! :guitar: Цитирай
TONY Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 свири страшно - дай повече инфо за него - кьде се подвизава Цитирай
Strungout Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 Набави си албума на групата му Symbolic и чуй инструменталите му където свири само той, солата му в другите песни също са объркващи. Имам честта да свиря със старата му китара, с която е записан тоя трак :guitar: Цитирай
black_waltz Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 Васил Харизанов. чуйте Васко! :guitar: и*ах тоя пич направо ми стопли сърцето, страхотни сола, страхотен маниер на свирене Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 Утре вечер (15-ти) май трябва да свирят в клуб Алиби - може да се пробвам да ги чуя Цитирай
metalmaniak Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 Малиииииии Тоя тип е шашав по цялата глава Цитирай
sa6tiat Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 (Редактирано) Насо Копчев, дами и господа, един голям пропуск в тукашните постове... Наско, освен китарист и съдвигател на Бади Бенд, е креативен, талантлив, няма да говоря за пионерската му дейност като комсомолче и чавдарче, и как е подавал ръце на бабките по спирките. Наско е толкова талантлив, иновативен, музикален, приятен човек, скромен, знаещ, можещ, че направо се чудя как сме го изпуснали... Щото е скромен, и май наскоро не е свирил... А трябва. Насо, ей, бай Такъв, ае покажи се отнякъде бе... Редактирано Януари 9, 2008 от sa6tiat Цитирай
ritchie Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Не искам да образувам спорове и никого не подцениавам, това си е лично мнение, въпреки че съм сигурен че гаида школата ни е много по- силна от китарната ни такава. И аз не искам никого да подценявам, но е факт че китарист на европейско ниво нямаме..виж гайдари да ....и не че подценявам бг китаристите - напротив супер убеден съм ,че има много талантливи хора който при подходящи условия биха се развили и е възможно дори да достигнат и до европейско ниво..но...теззи условия ги няма..Имах щастието да живея известно време отвъд океана..в Голямата Ябълка Ню Йорк вечер на практика в почти всяко кафе, клуб или каквото и да е място се свири музика..жива...соло, дуети, трио, квартети...джаз, блус , рок , метал, луди експерименти, етническа музика..има клуб например където се свири индииска музика...луда работа..и културата на слушателя е друга...търсят музиката, импровизацията...И ако не бях музикант от ръба на спалнята, домашен герой а имах с извинение топките и куража да си посветя живота на това, не бих се замислил изобщо дали да живея в България - тук може и да има много талантливи музиканти но няма музикален въздух...( не че не си обичам страната , напротив, но това е просто тъжен факт)..Спомням си четох едно интервю на Вай, в което той казваше че едно от най страхотните времена от живота му е ученето му в Бъркли...музика, свирене с всякакви музиканти , всякакви стилове, на практика по 24 часа...и ако 60 % от това което Вай сега е таланта и труда му то останалите 40% според мен са средата в която е попаднал..и относно тази среда имам известни наблюдения върху български джазмени които заминават навън и само след една година като се върнат тука звучат различно...не толковa homemade а някак си по полирано по професионално...и оттук натататък наистина може да отидат и на европейско ниво.. Та така..малко безмислени разсъждения... Абе имаме ли китаристи на европейско и световно ниво, говори фактът, че още през 70-те Личо Стоунса резна главите на класациите, а от тогава нещата се попромениха доста много и не вярвам България да е изостанала в това отношение. Но проблемите са там, че тук нещата се командват от шепа академични посерковци с пианистични мислене, поради което китарното изкуство тук е подтискано и просто работата е насрана. Тук за да си музикант, трябва да се разправяш с идиоти, които те мислят за престъпник, понеже не си като тях еснаф. Смятам, че в България лошото отношение към музикантите и артистите като цяло започва с амортизираната и идиотска басня за Щуреца и Мравката, на която "Щурците" дадоха отговора си преди 40 години. А в България има и по-добри от Стив Вай, само дето не могат да пробият, понеже идиотите, слушащи чалга, принуждават нашего брата да бачка като хамалин и да не може да се изявява, а лично мен редовно ме гонят от работа, когато разберат, че свиря в група. Затова пък смятам, че нещата трябва да се променят. И ако чакаме промяната да дойде от другаде, нема да стане, ами най-добре да сритаме задниците на еснафите и да укрепваме нашенската рок-сцена, която, макар и неофициална, е истинската музикална сцена, която не е залята с фекалиите на поп-индустрията и измекярите й. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Васко Харизанов е личен мой приятел и трябва да ви кажа че е страхотен китарист. Подвизава се във Варна и свири във варненската група Симболик. Ако все още не сте я чували -не знаете какво пропускате. Тони ,като ми дойдеш на гости ще го извикам да те запозная с него . Много готин пич , супер скромен и все още не знае ,че се споменава неговото име. Благодаря Ви от негово име ! Цитирай
pampi Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 ... а лично мен редовно ме гонят от работа, когато разберат, че свиря в група. E тва не го вярвам! Възможно ли е??? Ако отговориш ще е офтопик ама наистина ми е интересно кой го е направил? Иначе темата е не дали БГ китаристите са по добри от Вай и Сатриани (аз мисля че доста БГ китаристи са по-добри от тях понеже това, което свирят българските ми харесва повече, но явно вие тук ги боготворите заради безкрайните сола, който въртят със завидна скорост, та с 2 думи въпросните не са критерии за мен) а става дума за това кои от българските китаристи свирят готино, вдъхновяващо и т. н., така че когато ги гледате и се приберете веднага да хванете китарата и да посвирите : ) И тук в послеписа да кажа, че китариста на Кълн и Сепуко 6 Жорката за мен е такъв : ) Също и Пешо от форума, но той вече е в съвсем друго измерение : ) Та казвайте на кого се кефите, а не кой е по добър от Ингви (е тоя вече не мога да го понасям) : ))) Цитирай
BREAKDOWN Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Бисер Иванов! Той ми е любимеца не само защото е от "резервата" Айде сега Бисерко да те видя шъ ли се сетиш кой съм аз... Цитирай
BREAKDOWN Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Пеци Гюзелев Винаги съм бил впечатлен от неимоверните усилия които Пеци полага китарата и Marshall-а му да звучат толкова отвратително :surprise: Цитирай
boreto Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Това горното беше трепач!!! Абе забравили сте тоя пич дето свири в Шоуто на Слави - Цецко (не се сещам фамилията). Е тоя е според мен ЕЛИТЕН свирач, жалко че жули на чуждо в бенда. Цитирай
Recommended Posts