Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Разногласието тук идва от това, че някои просто не могат да нарекат тази талпа "китара".

Включително и аз - а започнах на много подобна.

Ако наииииистина нямаш никакви възможности - пести си парите, докато имаш за някоя евтина китайка. На тази може да дрънкаш от време на време, колкото пръстите да пипат нещо.

Не си струва да се наливат пари в нея.

• Like 1
Отговорено (Редактирано)

Китарата не става за нищо. Продай ми я за 10 кинта. ;)

Редактирано от yotzzo
Отговорено

^ Не е вярно, че не става за нищо. Аз дадох грифа на една такава на леля ми и е чудесна бъркалка за лютеница.

Отговорено

^Също и за брадва за цепене на дърва :D

Ако автора реши да я стяга може да и изтъни грифа,няма да е излишно.

Отговорено (Редактирано)

^ С изтънен гриф не я искам. Давам 20 лева, съвсем сериозно! Авторът на темата има л.с..

Редактирано от yotzzo
Отговорено

^ С изтънен гриф не я искам. Давам 20 лева, съвсем сериозно! Авторът на темата има л.с..

Намесвам се малко извън темата - за какво ти е тази китара? Питам защото имам стара кремона в килера, бяла с 2 хъмбъкъра. За какво би могла да бъде полезна?

Отговорено (Редактирано)

^ С хъмбъкъри си имам таман 2. Да речем, че съм ексцентрик харесващ кремони по някаква си моя причина.

Редактирано от yotzzo
Отговорено

.....Става ли за нещо тази Кремона ?....

Да! Просто нищо не прави по нея,ще унищожиш един уникален документ от едно нерадостно и страшно време за БГ-рока,през времето на милиционер-социализма.Окачи я някъде и си я пази ,или я дай на някой колекционер.Наистина при сегашните възможности на пазара това е безсмислено/Имаше много такива мнения по-горе/

Желая успех!

Отговорено (Редактирано)

^ Няма да стане скоро музейна рядкост, има много такива, но наистина ще ми свърши работа. Даже и да не става за нищо, имам един приятел - лютиер любител, обича да чопли такива китари. Сменя им чарколяците, праговете и т.н., довежда ги до доста приемливо състояние. Има някои сполучливи опити. Лошото е, че е инвалид и с мизерната си пенсия не може да си купува даже и такива окаяни инструменти. Ако иска авторът на темата - да ми я продаде за някаква дребна сума, ако не - да я прави каквото намери за добре. Поздрави!

P.S. Имам собствено мнение за кремоните, но не искам да споря с никого.

Редактирано от yotzzo
Отговорено (Редактирано)

Засега не мисля да я възстановявам,понеже не разполагам с паричните средства,но в бъдеще ще поработя върху нея и се надявам да излезе нещо прилично от китарата.Благодаря на всички които помогнаха със съветите си :)

Редактирано от Mike Shinoda
Отговорено

Аз имах супер съседен модел соц-ка. Бях малък, нямаше нищо, истинските бяха скъпи, бла-бла.

Беше шкурена, боядисвана, коригирах изкривявания между грифа и тялото, нови ключове, нов пикгард, нов суич, нов жак, нови пикапи яки, болтченца - бе всичко. Насипах да речем 150 лева в нея. Като резултат получих една абсолютна СОПА, която свиреше като за минус 300 лева. На светлинни години зад всеки Корт/Скуайър и т.н. евтини китайски китарки. :)

Подари я на някой да се мъчи и не се занимавай!

Отговорено

извинявам се че пиша извън темата но не мога да пращам ЛС та

jkolarov ако може ми пиши на скайп stefan_metalla да те питам нещо за тази твоя кремона

Отговорено

Засега не мисля да я възстановявам,понеже не разполагам с паричните средства,но в бъдеще ще поработя върху нея и се надявам да излезе нещо прилично от китарата.Благодаря на всички които помогнаха със съветите си :)

Ето как звучи кремонка с оригиналните адаптери, като твоята:

чиста китара

http://soundcloud.com/maxim10/akordi

с драйв и запис с евтин микрофон за 2 лв.

и от audio out изходите на комбото в звуковата карта на PC - то http://soundcloud.com/maxim10/semple1

Последното звучи по-добре на живо, звуковата карта скапва нещо звука.

Иначе послушай музикантите от форума, те имат опит. Това е просто илюстрация как звучи тази китарка. Дано ти помогне в бъдещото ти решение по проекта! :)

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.