peterko Публикувано Декември 10, 2011 Публикувано Декември 10, 2011 Проблема се изразява в т. нар. пържене (много слабо смущение, шум, пукоти) забелязах го на скоро ползвам М-аудио Фаст Трак про аудио карта и незнам марката на кабелите но са поръчвани специално за тая връзка - карта-монитори От къде може да идва проблема и как да го оправя? Цитирай
misterj Отговорено Декември 10, 2011 Отговорено Декември 10, 2011 Виж да не минават близо до ел. кабели, но прилича на армировка. 1 Цитирай
peterko Отговорено Декември 10, 2011 Автор Отговорено Декември 10, 2011 Единствения по-близък кабел е неговото захранване Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 10, 2011 Отговорено Декември 10, 2011 Проблема се изразява в т. нар. пържене (много слабо смущение, шум, пукоти) ... От къде може да идва проблема и как да го оправя? От много места. Откачи входните кабели, остави захранващия - ако продължава проблемът - усилвателите в телата... В двете тела еднакво ли е ? Ако спира при извадени входни кабели, е в картата, кабелите, компютъра, замасяването, земни кръгове/вериги... С хвърляне на боб толкова 1 Цитирай
peterko Отговорено Декември 12, 2011 Автор Отговорено Декември 12, 2011 проблема е само в едната колона и то когато картата е включена в компютъра проблема се явява след 2-3 мин работа компютъра ми е Macbook Pro 13" особено ясно звучи ако ровя в нета или сменям страници , скролирам и тн... няма промяна ако махна захранването на лаптопа Цитирай
presly Отговорено Декември 12, 2011 Отговорено Декември 12, 2011 Аз бих пробвал с допълнителното външно захранване на картата. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 13, 2011 Отговорено Декември 13, 2011 И аз съм имал същия дразнещ проблем с M-AUDIO firewire 410, който изчезна след като си смених PC-то интересното е че не намирам никаква логика но е факт че с новата машина го няма това. Пробвал съм да я захранвам отделно и от компютъра и се си "бзъткаше и зъзнеше" при отваряне затваряне на прозорци понякога от мърдане на мишката, скролване . Та не мога да си го обясня но те разбирам напълно. Възможно е да е някакво смущение от самия компютър защото го прави само като се извършват някакви процеси. Не знам ма е дразнещо наистина. Цитирай
kiusha82 Отговорено Декември 13, 2011 Отговорено Декември 13, 2011 (Редактирано) Имам същия проблем с M-Audio Firewire 410,обаче компютъра ми е нов и се чудя какво става.Компа е с 4 ядрен Sandy Bridge ,8 GB рам, Съмнявам се в чипсета на Firewire порта ,който е VIA.Дали ако сложа PCI карта към Firewire с Тexas Instr. нещата ще се оправят? А и щях да забравя ,че ползвам същите монитори, но пасивния вариант. Редактирано Декември 13, 2011 от kiusha82 Цитирай
peterko Отговорено Декември 14, 2011 Автор Отговорено Декември 14, 2011 а ако проблема е в тялото а не в картата???? защото се появява независимо дали е пусната или не... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 14, 2011 Отговорено Декември 14, 2011 Така с половинчати питания няма да имаш успех. С гадаене как очакваш да се даде правилен отговор? Ако идеята е да си чешем езиците и да си губим времето, ОК, но файда няма да има. Трябва ли да казвам пак, че е необходим специалист, който да направи необходимите проверки, да анализира множество варианти и да отсее къде е причината? Е, ето казвам го - необходим е специалист за да реши проблема. Пожелавам успех! Цитирай
peterko Отговорено Декември 16, 2011 Автор Отговорено Декември 16, 2011 къде да го намеря и колко ще ми струва проверката Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 16, 2011 Отговорено Декември 16, 2011 Пловдив е голям град, няма ли специалисти, които да ти помогнат? Всеки град има известни във форума хора, които правилно или не имат доверието на форумниците. Не знам защо не се включват в темата. 1 Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Декември 16, 2011 Отговорено Декември 16, 2011 Имал съм подобен проблем и по емпиричен път стигнах до извода, че се случва тогава, когато си включа колонките и мишката в предния панел на PC-то. Когато в предния панел нямам включени USB устройства нямам проблем, когато включа колонките в изходите на задния панел - също нямам проблем, макар че там винаги има включени USB устройства. Интуитивно си мисля, че е нещо със замасяването на този преден панел, може би се получава ground loop от масата на аудио конекторите, тази на USB-тата и отделно май си има кабелче за маса на панела. Експериментирайте с подредбата на USB-та и аудио връзки, може и вие да имате подобен проблем. Цитирай
Recommended Posts