longwayer1 Публикувано Ноември 23, 2011 Публикувано Ноември 23, 2011 Здравейте.искам да чуя вашите мнения по следния въпрос. според мен с оборудване като колона L55 ,line 6 pocket pod,и мн различни педали може да се докара всякакъв звук. например ако пред лине6 пода сложим метал зоне ще имаме всчики дистери които някога са правени. проблема е обче че като влезна в някои магазин и там започват да ми говорят как това мнение било много непрофесионално и че трябвало да си купувам от техните усилватели защото дървото на л55 било незнам си какво а на техните дървото било мн качествено расло в специални места и тн.. Въпроса ми е дали те са прави или просто искат да привлекат още един клиент към магазина си благодаря предварително !
kolio_k Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 Всеки магазин иска да привлича клиенти, затова е магазин. Но за това, което са ти казали, а именно, че описаното от теб оборудване е непрофесионално, са напълно прави. Но пък ти не си професионалист, мисля, така че не би трябвало да те интересува. А колкото до мнението ти, че с метълзон преди покет под в Л55 можеш да извадиш всякакъв звук, то това само показва, че е добре да пробваш повечко гиър на живо. Дерзай и успехи!!!
Lord Shredulous Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 Според мен ПОД-овете не звучат хубаво в инпута на усилвател, заради вече готовата симулация на такъв. Ако ще го включваш в такъв, ти препоръчвам да е в FX-Loop. 1
longwayer1 Отговорено Ноември 23, 2011 Автор Отговорено Ноември 23, 2011 в какъв смисъл повече гиър а и попринцип на мен мнението НЕ ми е че аз имам професионално оборудване. просто мисля че с нещата които имам мога да докарам звук доста близък до професионалните апаратури
kolio_k Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 Ами не, не можеш, освен ако дефиницията ни за доста близък звук доста се различава (което е напълно възможно разбира се). А под повече гиър разбирам, че е хубаво да посвириш с професионален клас апаратури, за да си извадиш референции за саунд. В смисъл пусни една симулация от ПОДа в Л55то, а след това пробвай симулираната машина (в магазин или репетиционна)наживо. Ако прецениш, че разликите не са големи, то със сигурност, техниката с която разполагаш ти е добра за момента и можеш да се разглеждаш късметлия (закупуването на гиър си е краста и по добре да не се хваща) 5
longwayer1 Отговорено Ноември 23, 2011 Автор Отговорено Ноември 23, 2011 добре а какво мислите за това мнение : ,, дори и да нямаш професионална апаратура , ако си познаваш добре възможностите на техниката и знаеш какво правиш с копчетата,може да докараш звук за много по малко пари от професионалните техники,, .
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 (Редактирано) Кольо е прав, защото: 1."Професионална апаратура" е много обширно понятие, тъй като има съвсем различни усилватели, звучащи различно и имащи различно поведение. Например Marshall JMP звучи съвсем различно от Mesa Boogie Dual Rectifier или да кажем коренно различния VOX AC30, Fender Twin Reverb или други.. 2.Много е грешна представата ти, че с метълзон можеш да постигнеш всякакъв тип звук. Когато включиш метълзона, ти вече звучиш като с метълзон. А метълзон няма нищо общо като звук с нито един от гореизброените усилватели. Всъщност мерълзон е едно симпатично жужащо педалче, с което трудно се постига звук за каквото и да е освен някаква нечовешка тресня, и често е обект на подмятания. 3. Най-доброто, което можеш да направиш е да послушаш повече музика и да се поинтересуваш кой с какви китари/усилватели свири. Научи какво е примерно "Маршалски" звук, но чуй разликите между Plexi, JCM800 и т.н. Какво е, "Брит" звук, Как звучат Примерно старите Фендери, Как звучи VOX AC30, как звучат по-новите Hi-gain усилватели, Mesa Boogie Dual Rectifier, Soldano, Bogner и т.н.... Запознай се малко с историята на електрическата китара, първите китари, по-ранни изпълнителни и тяхната апаратура.. после мини през групите от 70-те години прочети каква техника ползват, какви китари(китарата е неделима част от звука), после през метъл периода(80-те)... лека-полека ще започнеш да си създаваш китарна култура . 4. Ходи по репетиционни, пробвай усилватели. Пробвай и твоите неща. Виж колко различно се свири на силно и колко различно звучи апаратурата, когато е усилена - все едно свириш на друга апаратура.... Имай предвид че типа дисторшън.овердрайв е само едно от звената, образуващи звука. На практика, веригата е по-сложна: -Китарист(тоноизвличане, владеене на инструмента). -Китара(различните китари звучат понякога коренно различно). -Евентуално някакви буустерчета/педалчета -Усилвател(предусилвателна част) -обикновенно лековердрайв(крънч канал) или много овердрайв(хай-гейн, лийд). -Усилвател(крайно стъпало) - особено важно звено при ламповите усилватели. То създава свои изкривявания и има голямо значение за динамичното поведение на усилвателя. -Кабинет - различните кабинети понякога звучат коренно различно. Това са моите 5 стотинки. Редактирано Ноември 23, 2011 от Evtim Djerekarov 6
DreamTh Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 Като притежател на този педал, не мисля че ще изкараш хубави звуци със посочената комбинация. Както те посъветва Evtim Djerekarov ходи и послушай доста различни апаратури преди да се насочиш към нещо конкретно. Иначе тук един човек е докарал приличен звук за метал само : но със доста други настройки и педали. Но този педал може да звучи и доста кофти, доста жужащо имай го в предвид. Иначе из форума има доста писано за тоя педал примерно : http://forum.muzikant.org/topic/89463-eaeai-uaa-ie-eacaaoaa-ca-boss-mt-2/ потърси ги. Поздрави.
Svanio Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 Бих ти препоръчал да порбваш (за метъл) MXR M116 Fullbore Metal - ползвам такъв в момента и е доста по-добре направен от BOSS-a, а е същите пари. Мое мнение естествено
blr Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 добре а какво мислите за това мнение : ,, дори и да нямаш професионална апаратура , ако си познаваш добре възможностите на техниката и знаеш какво правиш с копчетата,може да докараш звук за много по малко пари от професионалните техники,, . Терминът "професионална апаратура" няма особен смисъл. Професионалните музиканти имат и използват всякаква апаратура, от много скъпи езотерики, до масово произвеждани (един пример: http://www.uberproaudio.com/who-plays-what/68-metallica-james-hetfield-guitar-gear-rig-and-equipment). Без значение какво е качеството на техниката, познаването и и правилната работа с нея е едно от най-важните условия за постигане на качествен звук. Оттам нататък, всичко е в уменията на музиканта. Колкото и ефективно да се използва една апаратура обаче, няма как да надмине себе си. Не съществуват тон настройки, които по магичен начин да трансформират лошо звучащ усилквател в добре звучащ такъв. 1
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 (Редактирано) Има още нещо - въпросната "професионална" апаратура не е чак толкова скъпа на запад, предвид тамошните доходи. По-скоро можем да говорим за нещо стандартно, отколкото за нещо твърде специално или професионално. Не може да се очаква да се постигне прекрасен звук с китари и техника, които са твърде евтини. Въпросът "Имам 600лв, искам китара и техника, за да звуча като Малмстийн" е обсъждан неведнъж и отговорът му е: "Малмстийн най-често свири с усилвател X и китара Y, които струват толкова и толкова". При това, не говорим за техника, с която свирят само звездите - почти всеки работещ музикант ползва подобна техника. Процесорите си имат своето приложение, но като цяло опитите да звучиш "като еди какво си" с евтин процесор водят до резултати, които най-често са приложими главно за домашно свирене, на тихо. Редактирано Ноември 23, 2011 от Evtim Djerekarov
Slacoth Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 Аз се извинявам на автора, но не мога да си обясня интереса към така "компетентно" зададената от него тема.
longwayer1 Отговорено Ноември 23, 2011 Автор Отговорено Ноември 23, 2011 благодаря за мненията ви последният ми въпрос е : оказва ли се че трябва да си събере пари човека и да си вземе фендер маршал и тн
blr Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорът би могъл да бъде само един: човекът си решава сам, след като пробва. Съжалявам, но и аз се убедих, че
n1k0 Отговорено Ноември 24, 2011 Отговорено Ноември 24, 2011 Ми от теб си зависи бе, брат. Кат' имаш бол пари и те кефи - купувай. Ако (ще) се занимаваш професионално - задължително; а за домашно свирене, като гледам, вече си оборудван...
Recommended Posts