Jump to content
Българският форум за музиканти

Финални въпроси :)


pe66o

Recommended Posts

Добре нека започна с това, че благодарение на този форум се снабдих със супер софтуер и плъгини за записване, обработка на вокали, мастъринг и какво ли още не.Имам вече ако не всички то поне всички най-известни плъгини като:waves, izotope (всички), cikewalk sonar x1 (пълната програма със всички допълнителни плъгини към нея) и така.

Това е добре но сега дойде момента да ви попитам как става магията:

1.Как да получа вокал със студийно качество (тоест ясен, силен, разбираем, без маскировка и заглушаване, но с хубаво стерео качество, да е мек, звучен и с леко ехо)

2.Как да получа верен вокал - Това за мене е нещо сложно и не мога да си го обясня.Тоест пея си аз (доста добре вярно, нежно :D и хубаво, но като чели след записа пускам го на компютъра и звучи по друг начин се едно гласът ми е някакъв по дебел и по фълшив и по гаден.Не мога да си го обясня това, а ползвам хубав микрофон Behringer B1.Та въпросът ми тук е има ли начин както пея на живо така да се чува и след като мине през микрофона без да се разваля (тук пак казвам не откъм качество, а откъм гласови данни).

3.Имам един малък проблем - когато си увеличавам музиката която се чува през слушалките от миксерчето и този звук се записва и в канала на вокала и така се едно инструментала се чува 2 пъти и става (ебаси шита) извинявам се за израза, но е много гадно :D Тоест искам да си усилвам музиката на слушалките повече, зада мога да чувам разбирасе, но без това да се записва и на мястото на вокала освен самия вокал.Аз имам съмнения, че това се получава, защото ми е много малко миксерчето и няма достатъчно входове и кабела за записване съм го бутнал на мястото на слушалките, а самите слушалки съм ги включил към аудио мониторите и може би е заради това и ако е така, кажете някакъв начин за отстраняване на проблема. (миксер Behringer Xenyx 502)

4.Мастъринга - след като съм записал всичко вече - вокали, back вокали и с всичко вече съм готов накрая как да направя прословутия мастъринг (може би с Izotope Ozone или нещо по лесно от тоя сорт)

Това е всичко!

Надявам се, че както винаги ще ми помогнете :)

Благодаря предварително и обещавам на всички които са ми отговаряли до сега, че повече няма да пиша и да пускам нови теми (все пак съм новобранец) и да ви тормозя!

(Просто най-накрая искам да запиша едно хубаво парче :D )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговори по ред на номерата:

 

1. Получава се с висококачествени и скъпи микрофони, предусилватели и звукови интерфейси в акустично третирана среда и в ръцете на продуценти и тон-инженери с опит и умения.

 

2. За фалшивото пеене е ясно, иди да те преслуша вокален педагог. За останалото, нормално е да си чуваш гласа различно на запис. Другите хора те чуват по начин много подобен на този, по който звучиш на запис. Другото е предмет на т.1.

 

3. Трябват ти затворени слушалки с добра изолация. Каквото и да ползваш, не се увличай с усилването. Освен, че ще оглушееш, при много хора, прекалено силният сингбек в слушалките води до влошаване на интонацията. Това може и да е една от причините за проблемите ти с фалшивеенето.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей, благодарение на този форум се снабди със software за хиляди? Аз пиша от 7 години във форума, пък трябваше да взимам заем за да си купя Ozone 5, за Cubase 6 да не говорим.

 

Всеки тръгва от някъде, но като ще молиш за помощ поне си напиши темата грамотно. За "хубавия" ти микрофон няма смисъл да говорим. Ако искаш всичко да идва наготово по-добре не се захващай със звукозаписа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам защо ползваш слушалките за Output на мястото на дигиталните Output. Продават се преходници за жакове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много четене, интересуване и практика иска тази работа... Не става така, да ти се дадът няколко съвета и хоп - да запишеш хубаво парче.

3. Не си го обяснил много добре, но да не си направил така, че през изхода за слушалките, който ползваш за записа, да излиза не само сигнала от микрофона, но и мониторинг сигнала? Това е доста вероятно да стане така, ако не се внимава и ако вкарваш сигнал за мониторинга през някой от каналите, който после излиза заедно със сигнала от микрофона през изхода за слушалки.

4. Ти първо направи хубав микс, апък след това чак мисли за мастъринг. Но нещо си мисля, че не са ти много ясни термините -> много четене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.